Beşiktaş, Larin'e fiyat biçti

İsa Kethüda
23.05.2021 - 14:03 | Son Güncellenme: 23.05.2021 - 17:08

Beşiktaş, İngiliz ve İspanyol ekiplerinin transfer listesinde yer alan Cyle Larin'i satma kararı aldı. Siyah-beyazlı ekip Larin'in transferinden gelecek parayla Rachid Ghezzal ve Valentine Rosier için de kaynak oluşturmayı hedefliyor. İşte detaylar.

Beşiktaş, Larin'e fiyat biçti

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Beşiktaş'ın yeni sezonda transfer rotasını Cyle Larin belirleyecek. Siyah beyazlı kulüp, geride kalan sezonun devre arasında West Bromwich Albion'un 15 milyon Euro'luk teklifini şampiyonluk yarışı nedeniyle reddetmek zorunda kalmıştı. Ancak yönetim yaz döneminde Kanadalı için gelecek teklifleri değerlendirecek.

4 kulübün Larin'e ilgisi var

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın sol açığa çeker performansını artırdığı Larin için devre arasına benzer teklifler bekleniyor. Yönetimin belirlediği alt limit ise 12 milyon Euro net bonservis ücreti. 

Larin için İngiliz kulüpleri Everton, West Ham United ve Tottenham'ın yanı sıra İspanyol Sevilla'nın da alıcı olduğu iddia ediliyor.

Ghezzal ve Rosier için kaynak

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi gelirinin yanı sıra Larin'den de gelmesi muhtemel bonservis geliriyle Rachid Ghezzal ve Valentine Rosier için de kaynak oluşturmayı hedefliyor.

Fakat, özellikle Ghezzal'ın bonservisinin alınması bile sözkonusu olursa dahi, 4 milyon Euro'nun üzerine çıkılmayacak.

Sergen Yalçın'a yeni golcüler

Larin'in satılması ve Vincent Aboubakar ile yeniden anlaşma sağlanamamasi halinde Beşiktaş yeni sezona bambaşka bir hücum hattıyla başlayacak.

Yönetim, hücumda bölgesinde Devler Ligi'ni de taşıyabilecek tercübeli bir santrfor ve sprinter özellikli ikinci bir santrfor düşünüyor.

Belçikalılar şimdi yanıyor

Bu sezon toplam 41 maçta 23 gol ve 4 asistle oynayan 26 yaşındaki Cyle Larin, 1.8 milyon Euro ödenerek Amerikan Futbol Ligi ekiplerinden Orlando City'den alındı. Kanadalı golcü, beklentileri karşılayamayınca 2.5 milyon Euro satın alınma opsiyonuyla Belçika'nın Zulte Waregem Kulübü'ne kiralandı.

Ancak Beliçika kulübü opsiyonu kullamayınca Larin, Beşiktaş'a geri döndü. Oyuncuya yeni teklif gelmeyince Sergen Yalçın da onunla devam kararı aldı. 

Larin de kariyerinin en iyi sezonuna imza atınca Beşiktaş'ın en yüksek bedelli oyuncusu haline geldi.

Senin için hazırladığımız haberler