Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçı nerede oynanacak?

27.09.2024 - 20:42 | Son Güncellenme: 27.09.2024 - 20:48

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçının Türkiye'de oynayıp oynanmayacağı merak konusu oldu. İste detaylar...

Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçı nerede oynanacak?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçının Türkiye'de oynanmasının zor olduğunu daha kura çekildiği gün Ajansspor’da yaptığımız haberde duyurmuştuk. İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma varan katliamlar sonrasında Türk toplumunda İsrail’e karşı giderek büyüyen tepkiler nedeniyle İsrail takımlarının Türkiye’de seyirci önünde maç yapmalarının mümkün olabileceğini düşünmüyorum. Geçen sezon olaylar henüz tazeyken Euroleague yönetimi Maccabi Tel Aviv basketbol takımının Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes ile İstanbul’da oynaması gereken karşılaşmaları başka ülkeye almıştı.

Ajansspor’daki haberimizin ardından bir süre sonra Beşiktaşlı yöneticiler "karşılaşma İstanbul'da oynanacak" şeklinde üst perdeden açıklamalar yaptılar. Ancak öğreniyoruz ki aynı yöneticiler Beşiktaş Basketbol Takımının Eurocup’ta Hapoel Sholomo Tel Aviv ile 8 Ekim günü İstanbul'da oynaması gereken karşılaşmanın Belgrad'da oynanmasına karar veren Eurocup yönetimine itiraz etmemişler. Çünkü bu işin boyutu kulüp yönetimlerini aşacağı için Türkiye Cumhuriyeti devlet yetkilileri ve İsrail hükümeti Eurcup’tan maçın başka bir ülkeye alınmasını istemişler.

Bence 28 Kasım’da İstanbul’da oynanması gereken Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv Avrupa Ligi maçını bekleyen akıbet de bu olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler