Beşiktaş maçı uykularını kaçırdı: "2 gündür uyuyamıyorum"

22.06.2020 - 11:22 | Son Güncellenme: 22.06.2020 - 11:29

Denizlispor kalecisi Tolgahan Acar, 5-1 kaybettikleri Beşiktaş maçı ve takımın durumuyla ilgili Ajansspor'a çok özel bir röportaj verdi. Beşiktaş maçını neden kaybettiler? Türkiye'deki genç kaleciler için ne düşünüyor? Koronavirüs yabancı oyuncuları nasıl etkiledi?

Beşiktaş maçı uykularını kaçırdı: "2 gündür uyuyamıyorum"

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR ÖZEL

Süper Lig ekiplerinden Denizlispor'un kalecisi Tolgahan Acar, 5-1 kaybettikleri Beşiktaş maçı sonrası Ajansspor'a çok özel açıklamalar yaptı. Beşiktaş maçını neden farklı kaybettiler? Rizespor maçı ve kalan haftalar için neler düşünüyor? Koronavirüs sürecinde yabancı futbolcular neler düşündü? Türkiye, gerçekten de önümüzdeki 10 yılda kaleci problemi yaşamaz mı? Tolgahan Acar, tüm bu sorulara ve daha fazlasına yanıt verdi.İşte Tolgahan Acar röportajı:

Tolgahan Acar: "Hazırlık maçı oynayamadık, bunun sonuçları sahaya yansıyor"

- Hangi teknik direktörle konuşsam, 'Tam hazır değiliz' diyor. Sence, koronavirüs salgını sonrası nasıl geri döndü takımlar? Denizlispor örneğin...

Pandemi sürecinden önce lige iyi bir performansla devam ediyorduk. İyi sonuçlar alıyor ve baskılı oynuyorduk. Pandemi sürecinde herkes ailesinden uzak kaldı. Bu psikolojik olarak futbolcuları etkiledi. İyi bir geri dönüş sağlamaya çalıştık. Ama önceki tempoyu yakalamak çok zor. Hazırlık maçı oynamadık. Bunun da sonuçları sahaya yansıyor tabii ki.

Fiziksel ve psikolojik olarak lige hazır olmak çok zor. Bu yönde görüş belirten teknik adamlara da katılıyorum. Üst düzey performans sergileyen bir takım olduğunu düşünmüyorum. Kim o gün daha iyi konsantre olmuşsa, maçta küçük detaylara daha çok dikkat ediyorsa o kazanıyor. 

"Yabancı arkadaşlarımız bize göre daha şanssızdı"

- Yabancı futbolcular daha mı fazla zorlandı bu durumda? Hatta, ligde bazı yabancı futbolcuların başka takımdaki arkadaşlarını arayıp, 'ayrılmak en mantıklı seçenek' dediği söyleniyor. Siz, yerli oyuncular olarak yabancıları nasıl rahatlatmaya çalıştınız? Ayrılanlar da oldu...

Yabancı arkadaşlarımız bizlere göre biraz daha şanssızdı. Ailelerinin yanına gidemiyordu. Çünkü yurt dışına uçuş yoktu. Biz de izinle gidebiliyorduk. Hiçbir takım arkadaşımın hakkını yiyemem. Ailesinden uzak kalarak özveri gösteren oyuncularımız oldu. Yabancı arkadaşlarımız içinden 2 kişi pandemi harici konulardan ayrıldı. Bireysel bir karar verdiler.

"3. gol takımın gardını düşürdü"

-Sivasspor maçı sonrasında Bülent Hoca, eksikler ve maç içindeki aksilikler sebebiyle zorlandığınızı söylemişti. Beşiktaş maçını neden kaybettiniz?

Hocamızın dediği gibi çok önemli eksiklerimiz var. Onlardan yoksun mücadele ediyoruz. Sivas maçında bu belli olmuştu. Beşiktaş maçına ise iyi başladık. Erken bir gol yedik ama çabuk reaksiyon gösterdik. Oyuna ortak olduk hatta oyunu elimize aldık. 2-3 tane de net pozisyonumuz vardı. Atsak daha farklı olurdu.

İkinci yarı sahaya çıkınca arzuluyduk. Gol de bulduk. Ama bir anlık konsantrasyon kaybıyla duran top organizasyondan golü yedik. Bu bizi demoralize etti. 3. golü yedikten sonra takımın gardı düştü.Temaslı oynayamadık. Mücadele edemedik. Beşiktaş gibi bir takıma bu kadar temassız oynarsanız sonucu bu oluyor.

"2 gündür uyuyamıyorum"

-Farklı kaybetmek üzüntü verici olmalı. Maç sonrası ne düşündün?

Bu maçtan çıkaracağımız dersler var. Denizlispor'da herkesin şapkasını önüne alıp kesinlikle düşünmesi gerekiyor. 2 gündür bunu düşünüyorum. Uyuyamıyorum. Maçtan sonra uyuyamadım. Halen, neler yapabilirim diye düşünüyorum. Maçın analizini yapıyorum. Çözüm yolları arıyorum. Herkes üstüne düşen dersi almıştır.

"Rizespor maçını kazanacağımıza inanıyoruz"

-Ligde kalan maçlar için neler söylersin? Denizlispor'un hedefi neler?

Kalan maçlar böyle olmayacak. Rizespor maçında galip gelmek istiyoruz. Buna ihtiyacımız var. Kağıt üstünde de rakibimiz olarak görünüyorlar. Bu maçı kazanacağımıza inanıyorum.

"Mücadeleden kaçmadığımı herkes gördü"

-Kendin için neler söylersin? Denizlispor'da umduğun ortamı bulabildin mi?

Ben mücadeleyi bırakan biri değilim. Her gün kendimi geliştirmek için uğraş veriyorum. Bu sene de formayı almak nasip oldu. Oynadığımız maçlarda mücadele edeceğimin sinyallerini verdim. Daha önce oynadığım takımlarda mücadeleden kaçmadığımı herkes görmüştür. Denizlispor'a en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğim.

"Yabancı hayranlığı yüzünden Türk kalecilere şans gelmiyordu"

-Türkiye'de bir 10 yıl kaleci sorunu yaşanmaz yorumları yapılıyor. Yerli olarak beğendiğin kaleciler var mı? Ve bu fikre nasıl bakıyorsun?

Türkiye, daha önce de çok iyi kaleciler çıkardı. Yabancı hayranlığı olduğu için bir türlü genç kalecilere şans gelmiyordu. Ama son 2-3 senedir gerçek anlamda çok yetenekli kaleciler göze batıyor. Gururla izliyorum. Türkiye'den dünya çapında kaleciler çıkacağına inanıyorum. Genç kalecilerin başarılı olmasını gönülden istiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler