Beşiktaş mallarını satabilir!

16.01.2020 - 13:11 | Son Güncellenme: 16.01.2020 - 13:11

Beşiktaş'ın ekonomik durumu nasıl? Beşiktaş'ın gelirleri ipotekli mi? Beşiktaş'ın gayrimenkulleri neler? Beşiktaş'ın borcu ne kadar?

Her yıl milyonlarca lira borç faizi ödeyen ve bu yüzden ana borcu ödetmeye dahi geçemeyen;  6.5 milyar lira geleceğe ait geliri ipotekli olan Beşiktaş, kaynak bulamazsa gayrimenkul satışını da gündemine alacak. Mayıs ayına kadar 700 milyon liralık ödemesi bulunan kulüp, ara transferi de şu ana kadar boş geçti.

KENAN BAŞARAN

Gelirlerin 6.5 milyarı ipotekli!

Kulübü Fikret Orman yönetimden büyük bir borç yüküyle devralan Ahmet Nur Çebi yönetimi, kurtuluş için yoğun şekilde çareler ararken, seçenekler arasına gayrimenkullerin değerlendirilmesini de aldı.
Bankalarla yapılan borç yapılandırması sonrası kulübün geleceğe ait gelirlerinden 5.5 milyarı daha ipotek altına alınmıştı. Toplam rakam 6.5 milyar liraya çıkmış durumda.Yapılandırma anlaşması aynı zamanda kulübün finansal olarak hareket alanını da son derece kısıtlamış durumda. Siyah beyazlı kulüp, her ay milyonları bulan faiz ödemesi yapıyor.  Vergi borçları için Beşiktaş dahil tüm kulüpler salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan erteleme talep etmişti.

7 yılda %65 faiz ödemesi yapıldı!


Çebi, yönetimi borç faiz sarmalından kurtulmak için de çare arıyor. Masada yer alan seçeneklerden biri de eldeki gayrimenkulleri nakite çevirmek.  Satış veya gayrimenkul ortaklığı gibi opsiyonlar üzerinde duruluyor. Amaç nakit elde edip faiz yükünden kurtulmak. Yönetimde "Yıllardır faize giden kaynakla bugüne kadar çok sayıda mülk edinilebilirdi" görüşü dile getiriliyor. Başkan Çebi, daha önce yaptığı açıklamada 7 yılda yüzde 65 faiz ödemesi yaptıklarını vurgulamıştı.

Mal satışı için kongre onayı şart!


Beşiktaş’ın tüzüğüne göre gayrimenkul satışı için genel kuruldan onay alınması şart. Beşiktaş'ın futbolcu, teknik heyet, vergi dahil, Mayıs ayına kadar 700 milyon lira ödeme yapması lazım.
Limiti yetersiz olduğu için ara transferde de zorlanan Beşiktaş'ın toplam borcunun 3 milyar aştığı tahmin ediliyor. Yönetimin, Orman dönemine dair denetlemesi devam ediyor.
Geçen hafta borsada işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın genel kurulu, şirketin 305 milyon lira zararda olması nedeniyle dönemin başkanı Fikret Orman'ı ibra etmemişti.

Beşiktaş'ın gayrimenkulleri


Fulya altyapı tesisleri yerleşkesi ve AVM' deki dükkanlar


Akaretlerdeki plaza


Akatlar Spor Kompleksi


Süleyman Seba Spor Salonu (Dikilitaş)


Şevket Belgin Spor Salonu (Dikilitaş)


Mal satışı içi Beşiktaş Tüzüğü ne diyor?

28. Madde


J-Kulüp için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya kulüp malı taşınmaz malların satılması, kulübe kamu kuruluşları tarafından süreli olarak tahsis edilmiş bulunan taşınır veya taşınmaz malların emsal kira bedelleri ile kiraya verilmesi hariç, işletilmesi veya işletilmeye verilmesi hususunda Yönetim Kurulu’na yetki vermek. Genel Kurul tarafından verilecek bu yetki, Yönetim Kurulu’nun görev süresi ile sınırlıdır.

Senin için hazırladığımız haberler