Beşiktaş, Maya Yoshida'dan haber bekliyor...

03.08.2020 - 09:48 | Son Güncellenme: 03.08.2020 - 09:51

Son dakika Beşiktaş Maya Yoshida transfer haberleri... Beşiktaş, Sampdoria forması giyen Japon oyuncu Maya Yoshida ile ilgileniyor. İşte detaylar...

Beşiktaş, Maya Yoshida'dan haber bekliyor...

Beşiktaş, İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Sampdoria takımında forma giyen Japon oyuncu Maya Yoshida'dan haber bekliyor.

Sabah'da yer alan habere göre; Sezonun ikinci yarısında kiralık olarak forma giydiği Sampdoria’da 14 maça çıkan ve sözleşmesini uzatma hakkını kazanan 1.89’luk Yoshida, geleceğine kendi karar verecek. Japon stoper Sampdoria’da kalmazsa siyah-beyazlı formayı giyecek.

Transferde önceliği savunmaya veren Beşiktaş iki koldan birden çalışıyor. Siyah-beyazlılar stopere yapmayı planladığı iki takviyeden ilkini Alanyaspor'dan Welinton ile gerçekleştirirken, Maya Yoshida'dan ise haber bekliyor. Sezonun ikinci yarısını Sampdoria'da kiralık olarak geçiren Japon oyuncunun sözleşmesindeki sürpriz bir madde ortaya çıktı. 1.89 boyundaki stoperin Sampdoria ile yaptığı sözleşmede 10 maç ve üzeri oynaması halinde kontratın 1 yıl uzaması öngörülmüştü.

Ancak Yoshida +1 opsiyonu da kendi eline aldı. Serie A'da bu sezon İtalyan ekibiyle 14 maça çıkan Japon oyuncu, takımın ilk 11'inde önemli yer tutmuştu. Yoshida'ya teklifini yapan Beşiktaş, şimdi Japon futbolcunun geleceği ile ilgili vereceği kararı bekliyor. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın Welinton ve Yoshida'nın iyi bir ikili olacağı için bu transferde ısrarcı olduğu belirtildi. Hava toplarındaki üstünlüğü ile dikkat çeken 31 yaşındaki futbolcu topu oyuna sokmada da etkili bir isim.

Maya Yoshida kimdir?

Avrupa'da Venlo, Southampton ve Sampdoria formaları giyen 31 yaşındaki oyuncu, bu takımlarda 271 maça çıktı. Yoshida Japonya Milli Takımı formasını da 100 kez giydi.

Senin için hazırladığımız haberler