Beşiktaş McKissic için son kararı vermedi

07.02.2020 - 17:13 | Son Güncellenme: 07.02.2020 - 14:13

Beşiktaş'ta basketboldan sorumlu yönetici Umut Şenol, McKissic'in durumu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Şenol, sorumlusu olduğu ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş Sompo Sigorta basketbol takımının 2019-20 sezonundaki durumu ve şu ana kadar yapılan hamleleri değerlendirirken kulübün mali durumuna da değindi:

"2013 Mayıs-2019 Mayıs arası Denetim Kurulu üyeliği yaptım. Bu camiaya hizmet etmek büyük bir gurur. Yönetim Kurulu üyesi olarak hizmet etmek, keyif verici ama çok da zor. Bizim geldiğimiz dönem, bu zorluğu artırıyor. Zor ama keyifli. Hepimiz tribünlerden geldik. Görevlerimizi tamamladıktan sonra tribünlere döneceğiz. Kulüplerin yöneticileri anılmamalı ama Beşiktaş taraftarı her zaman dünyada övgüyle anıldı.

Mali işler kökenli bir insanım. Göreve geldiğimde ilk olarak mali konulara baktım. Mali durumun iyi olmadığını, basketbol takımına ödemelerin düzenli yapılamadığını ve bu durumun daha da içinden çıkılmaz hale geleceğini gördüm. Beklentiyi küçültmeden bütçeyi düşürmeye çalıştık. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde göreve geldiğimizde grupta bir galibiyetimiz varken, Ivanovic yönetiminde iki galibiyet, iki mağlubiyet aldık. Basketbolda öze dönüş hikayesi yazmaya karar verdik. Bu koşullarda son 16'ya kalmak keyif verici. İnşallah iyi bir kura çeker, ilerlemeye devam ederiz.

Burak Bıyıktay, geçmişte kulübümüzün formasını giymiş iyi bir sporcu. Son derece ahlaklı düzgün bir insan. Antrenörlük kariyeri var. Burak Bıyıktay, bu camianın değerlerinden hiçbir zaman ödün vermemiş bir insan. Felsefem, bu aileye ve değerlere uyum sağlayabilecek insanlarla çalışmak. Biz aslında oyuncu değil karakter transfer ediyoruz. Bu transferler, sadece oyunlarıyla değil bu camiaya sağlayacağı uyum ve katacaklarıyla değer ile gerçekleşiyor. Bu açıdan baktığımızda Burak Bıyıktay, bu değerleri yansıtan kıymetli bir insan. Özümüzden güç almak amacıyla eski sporcu ve hocamıza, ‘Beşiktaş'a gelir misin' diye sorduğumuzda bize ikinci bir soru sormayan bir insana dönmeye karar verdik.

'LİG GELİRLERİNDE DÜŞÜŞ VAR'

Ahmet Kandemir, yıllarca altyapımızda çalıştı ve A takım koçluğu yaptı. Basketbol ve Beşiktaş camiası ile ilgili yoğun tecrübeleri var. Türkiye ligine getirdiği birçok oyuncu var. Şu an EuroLeague'de oynayan en az dört beş oyuncusu vardır. Ben bu göreve geldiğimde en çok şikayeti altyapıdan aldım. Altyapı ile ilgili şikayetleri çok ciddiye aldık. Bu durumu en iyi kim çözer, kim genç sporcularımızı iyi hazırlar, kim yeni sporcu bulur, bu şubeyi en iyi kim yapılandırır diye sorular sorduğumuzda cevap kendiliğinden ortaya çıktı. Ahmet Kandemir ile ilgili eleştiriler de oldu. Bunları bekliyorduk ve cevap vermeye hazırdık. En güzel cevabı, altyapıda yaşadığımız değişim ve A takımdaki sporcularıımız veriyor.

Türkiye basketbol liginde gelirlerde düşüş var. Ezeli rakibimiz, bu spora bizden daha fazla önem verdi. Başkanı kongre üyemiz olan bir diğer rakibimiz de bu spora çok önem verdi. O yüzden basketolda kısa vadede şampiyonluğa oynayacağız dersem gerçekçi olmaz. Bu sene hedefimiz sezonu maddi olarak borçsuz kapatmak. Bu hedefi yaparken yarı final, final yaparsak mutlu oluruz. Oyuncularımıza zamanında paralarını ödemek istiyoruz.

Eski yönetim kurullarımızın şikayeti olurdu. ‘Eski oyuncularımızın paralarını biz ödedik' derlerdi. Şimdi benzer durumda ben varım. Eski basketbolcularımıza geçen sezondan kalma borç var. Borçlar nedeniyle transfer yasağı var. Hiç değilse bu seneki takımdan borç taşımazsak geçen seneki borçları yeni bulacağımız sponsorlardan elde edeceğimiz gelirlerle kapatmak istiyoruz.
Sompo Sigorta bize çok destek oluyor. Beş yıldır istikrarlı bir şekilde bize destek oluyorlar. Japon'lar, güven ve istikrarlarıyla meşhurdur. Sompo Sigorta da güveni ve istikrarı temsil ediyor.

MCKISSIC'TE SON DURUM...

Shaquielle McKissic, bizim oyuncumuz. Geçen hafta kendisiyle bir kriz yaşadık. Galatasaray maçı öncesi takıma ödeme yapmak için çaba harcadık. Tüm oyuncularımıza yarım maaş ödedik. Diğer oyunculara az ödeyip Kissic'e tam maaş verebilirdik. Kalan parayı da Pazartesi günü ödeyeceğimizi söyledik ve ödedik. Türkiye'de birçok takım, oyuncularına birkaç ay geriden maaş ödüyor. Bizim oyuncumuz yarım maaş ay gerideyken takım arkadaşlarını ve hocasını yalnız bırakması bizim değerlerimize çok uymuyor. Kadın Futbol Takımımız, Hakkarigücü Spor maçından 4-1 galip ayrıldı. Bu oyuncularımızın da alacakları var ama içlerinden bir tanesi bile değil Akatlar'a ben Hakkari'ye gitmeyeceğim demediler. Bazı sporlarda profesyonellik ön planda, para için yapılıyor. İki günlük gecikme için oyuncumuzun yaptığını doğru bulmuyorum. Birinci önceliği parasını alması, ona da saygı duyuyorum. Mc Kissic şu an bizim oyuncumuz. Devam edip etmeme konusunda bir karar vermedik. Bu durumu sadece ben değil, Ahmet Hoca, Burak Hoca ve kaptanımızla oturup konuşacağız.

Kadın Basketbol Takımımız da saygı duyulacak mücadele veriyor. Onlara da ödeme konusunda gerideyiz. Onlar bizim elimizden geleni yaptığımızı biliyorlar. Bu nedenle onlar da ellerinden geleni yapıyorlar. Bütün takımlarımızla iyi iletişim içindeyiz.
Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Uçak kazasında üç vatandaşımız vefat etti. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Hafta başında İdlib'te askerlerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 2020 yılı iyi başlamadı. Talihsiz olayların sona ermesini diliyoruz. Elazığ'daki depremzedelerimiz için basketbol maçımızda çok güzel bir organizasyon yaptık. Salonumuz doluydu, dayanışma örneği verdik. Bu konuda taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Akatlar'da tam bir takımdaşlık havası var. Burak Bıyıktay'ın bu havanın yaratılmasında büyük payı var. Orada güzel bir iletişim var. Sorunlarımızı rahatça konuşabiliyoruz. Sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Akatlar'dan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Bilgihan Sürmen de Akatlar'a çok sık gidiyor. Önümüzdeki sezon için neleri daha iyi yapabiliriz diye çalışıyor. Kendisine teşekkür ediyorum.

'ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ'

Günü kurtarmak adına Beşiktaş'ın geleceğini ipotek almayacak bir düzen kurmak istiyoruz. Beşiktaş'ın geleceğine odaklanmak istiyoruz. Daha kurumsal bir yapı kurmak istiyoruz. Günü kurtarmak adına Beşiktaş çok hatalar yaptı, bu hataları basketbolda tekrar etmemek için elimizden geleni yapacağız. Akatlar'da heyecan ve aile ortamı yaratmak istiyoruz. O salon dolduğunda birçok takımın o salondan çıkması çok zor. Aileler çocuklarıyla Akatlar'a gelsinler istiyoruz. Tutkulu taraftarlarımızla ailelerimizi Akatlar'a bekliyoruz.
Taraftarlarla diyaloğumuz çok iyi. Her sorularını cevaplamaya çalışıyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Hiçbir oyuncu, takımdan büyük değil. Oyuncu kaybetmekten üzüldüklerinin farkındayım ama bunlar bir plan çerçevesinde oluyor. Önümüzdeki sene onlara, bu sene kalan takımın yaptığı gibi; arzulu, istekli, yetenekli ve hırslı bir takım izletmek istiyoruz. Planlama içindeyiz. Taraftarlarımızın ‘Akatlar, adamı sakatlar' söylemini seviyorum. Akatlar da stadımız gibi Beşiktaş'ın sembol bir mekanı haline geliyor.

No:1903 şu an Beşiktaş Belediyesi'nde. Belediyemize burayı tekrar açmak istediğimizi belirttik. Umarım tesisi yeniden alırız. 21 Ekim'de daha biz mazbatayı almadan No:1903 kapatıldı. Taraftarlarımız ve o tesise gidip gelen insanlar bunu bilsin istiyorum. Beşiktaş buraya çok büyük bir yatırım yaptı. Bu şekilde kaybedilmesi çok üzücü. Bu tesise yapılan yatırımı Beşiktaş'ın çıkartması için orayı 20-25 yıl sağlıklı çalıştırması gerekiyor. Güzel bir tesis ama bana sorarsanız, bankadan borç alıp bu tesisi yapmazdım. Ama yapıldıktan sonra kulübümüzde kalması için mücadele veriyoruz. Belediyemizle uyum içinde bu durumu çözeceğiz.
Fulya AVM de aceleyle iki defa açıldı. İskanını almak bize nasip oldu. Geçen hafta bir mağaza açıldı. Kiralama çalışmalarımız devam ediyor. Kaliteli markalarla orayı işler hale getireceğiz. Birçok kurumsal firmayla görüşüyoruz. Fulya AVM'de canlanma belirtileri gözükmeye başladı.

Beşiktaş'ın mülkleri kiraya verilirken yanlış sözleşmeler yapılmış. Benzinlik problemi onlardan biri. Fulya'daki bazı yerlerin çok uzun vadeli kiralanması. Akatlar'da bazı sorunlar var. Sözleşmelerin hepsini gözden geçiriyoruz. Kira gelirlerini maksimuma çıkartmak için uğraşıyoruz. Beşiktaş'ın menfaatlerini göz önünde bulunduruyoruz. Yavaş yavaş artırımlar geliyor. Profesyonel ekibimiz ile birlikte elimizden geldiğince çalışıyoruz.

'GALATASARAY MAÇINDA AŞIRI TEPKİM OLDU'

Galatasaray maçında taraftarlık duygum ağır bastı. Aşırı bir tepkim oldu. Hakem beni dışarı gönderdi. Ceza aldım. Maçın heyecanıyla böyle bir olay yaşadım. Bu da bana tecrübe oldu.

Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz var. Kısa vadeli hedef, mali olarak en iyi şekilde sezonu kapatmak. Orta vadeli hedefimiz, hem yetiştirici hem de yarışan kulüp olmak. Genç oyuncuları almak ve kadro istikrarı sağlamak. Terinin son damlasına kadar savaşan genç bir takım kurmak istiyoruz. Bizimle devam eden oyuncularla istikrarlı bir kadro oluşturmak istiyoruz. İyi oyuncuları tutarsak sorumluluklarımızı yerine getiremeyecektik. Takım buldukları için mutluyum. Giden oyunculardan biri James Michael McAdoo. Buradan üzülerek gitti. Gitmek istemedi, ‘'para sorun değil' dedi. Biz borçlu kalmak istemiyoruz. O da Partizan'a gitti. Kaptanımız, ‘benim paramı ödemeyin ama genç oyuncuların paralarını ödeyin' diyor. Kalan oyuncularımızın birçoğu fedakarlık yapmaya hazır oyuncular. Öze dönüş hikayesi, önümüzdeki üç dört yılın en önemli başlığı olacak. Takımlarımıza karşı anlayışlı olmalıyız. Basketbol takımımıza sabır gösteriliyor. Kötü sonuç alabiliriz ama mücadele etmeye devam edeceğiz. Beşiktaş basın mensuplarını basketbol takımımızı daha çok takip etmeye davet ediyorum."

Senin için hazırladığımız haberler