Beşiktaş, Mustafa Kapı'yı istemedi! Çarpıcı gerçek...

18.02.2020 - 14:51 | Son Güncellenme: 18.02.2020 - 12:03

Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Mustafa Kapı, Beşiktaş ile neden anlaşamadı? Fenerbahçe'ye transferi gerçekten gündemde mi? Mustafa Kapı ile ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı...

Beşiktaş, Mustafa Kapı'yı istemedi! Çarpıcı gerçek...

Galatasaray’da yeni sözleşme önerisine sıcak bakmayan ve kadro dışı bırakılan genç futbolcu Mustafa Kapı ile ilgili çok çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Genç futbolcu ile daha önce Beşiktaş altyapısında oynaması için görüşmeler yapıldığı ancak; oyuncunun ve ailesinin beklentilerinin siyah-beyazlıların politikasıyla uyuşmadığı için anlaşma sağlanamadığı gün yüzüne çıktı. Mustafa Kapı’nın Beşiktaş’a transfer gerçeğini tüm ayrıntılarıyla mercek altına aldık.

Mustafa Kapı, Beşiktaş altyapısında neden oynayamadı? Ailesinin beklentileri nelerdi? Beşiktaş, futbolcuya ve ailesine ne tavsiye etti? Fenerbahçe'ye transfer olma durumu var mı ? Tüm detaylar, çarpıcı gerçekler ve ayrıntılar haberimizde…

Beşiktaş, Mustafa Kapı’yı altyapıya almak için harekete geçmiş

Denizlispor’da altyapıda oynadığı dönemde Mustafa Kapı’yı izleyen Beşiktaş altyapı yetkilileri, futbolcuyu hem Beşiktaş hem de Türk futboluna kazandırmak için harekete geçti.

Emrah Bayraktar, oyuncunu Türk futboluna kazandırmak istedi

2013 yılının yaz aylarında Beşiktaş’ın o dönemki Altyapı Koordinatörü Emrah Bayraktar, futbolcunun Türk futboluna kazandırılması için yoğun çaba sarf etti.

Mustafa Kapı, Nevzat Demir Tesisleri’ni dahi gezdi

Bayraktar, Mustafa Kapı için öncelikle Denizli’ye gitti ve görüşmeler yaptı. Daha sonra Mustafa Kapı ve ailesi İstanbul’a geldi. Fulya’da görüşmeler yapıldı ve ardından oyuncu Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’ni gezdi.

Kulüp politikasına uymadı…

Henüz 12 yaşında olmasına karşın ailesinin Beşiktaş kulübünden beklentileri siyah-beyazlıların politikasıyla uyuşmadı.

Ailesine Beşiktaş’tan öneri: ”Önce yetiştirelim”

Beşiktaş yetkilileri oyuncunun ailesine, ”Mustafa Kapı, henüz çok küçük yaşta. Kendisine iyi bir eğitim vermemiz, yetiştirmemiz ve Türk futboluna kazandırmamız gerekiyor” görüşünü bildirdi.

Mustafa Kapı, Galatasaray’ın altyapısına gitti

Fakat; futbolcunun ailesinin beklentileri farklı olunca ve altyapı politikasıyla uyuşmayınca Mustafa Kapı, Türkiye'nin bir başka dev kulübü Galatasaray’ın yolunu tuttu.

Beşiktaşlı yetkililer ne diyor?

Beşiktaşlı yetkililer, “Mustafa Kapı’nın ve ailesinin o dönemki beklentileri farklıydı. Sanki A takıma transfer olan bir futbolcuymuş gibi hareket edildi. Burada mevzu-bahis para değil. Kulübün altyapı politikasına uygun bir durum değildi. O yüzden Mustafa Kapı Beşiktaş’ta yer alma fırsatını kaçırdı” ifadelerini kullanıyor.

Beşiktaş’a çok sıcak baktı ama…

Bu arada Mustafa Kapı’nın, Türkiye’nin en köklü ve büyük camialarından biri olan Beşiktaş’ta o dönem oynamaya çok sıcak baktığı öğrenildi. Adı Fenerbahçe ile de transfer için anılan futbolcunun böyle bir düşüncesi bulunmuyor. (AJANSSPOR ÖZEL/ Emrah KARALİNÇ)

Senin için hazırladığımız haberler