Beşiktaş, Pazartesi günü Kalinic'i bekliyor

04.10.2020 - 00:40 | Son Güncellenme: 04.10.2020 - 00:47

Beşiktaş son dakika transfer haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Pazaretesi günü Kalinic'i bekliyor. İşte detaylar...

Beşiktaş, Pazartesi günü Kalinic'i bekliyor

Özgür SANCAR- AJANSSPOR

Beşiktaş, bugün Kalinic için son hamlesini yaptı; Atletico Madrid'in Hırvat golcüsünü pazartesi günü İstanbul'a bekliyor.

1 milyon Euro kiralama bedeli önerdi

Beşiktaş bugün hem Atletico'ya hem de Kalinic'e son teklifini yaptı. İspanyol kulübüne, sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncu için, 1 milyon Euro kiralama bedeli önerdi. Beşiktaş'ın böyle bir teklifte bulunmasının başlıca nedeni kiralama işleminin harcama limitleri açısıdan avantajlı olması; diğer avantaj ise hem bir kereden yüksek bir para ödemekten kurtarıyor olması hem de ödemeleri geniş bir zamana yayarak, olası gelirler sayesinde ödeme güçlüğünü önlemesi; çünkü Beşiktaş 4 parça halinde, ilk parçası Aralık ayında diğerleri ikişer ay arayla olmak üzere, 250'şer bin Euro'luk bir ödeme planı gönderdi. 

Kalinic'i pazartesi günü İstanbul'a getirmeyi planlıyor

Geçen sezondan da Kalinic'e ödemeler olan Atletico bu yöntemle hem Kalinic'in maaş yükünden kurtuluyor hem de Suarez'in transferi ve Diego Costa'nın kalmasıyla sıkışan kontenjanı rahatlatmış oluyor.  Siyah beyazlılar, Atletico'nun bu teklife 24 saat içerisinde olumlu yanıt vereceğini düşünüyor.

Kalinic'i ise Pazartesi günü İstanbul'a getirmeyi planlıyor.

2+1 yıllık sözleşme imzalanacak

Hırvat golcü bugün teklif kendisine geldikten 2 saat sonra teklifi kabul ettiğini bildirdi. Buna göre kendisiyle 2+1 yıllık sözleşme imzalanacak. Her iki sezon için garanti 2.750.000 Euro garanti para kazanacak. Kalinic, 2021-22 sezonunda, kupa maçları dahil, 25 resmi maçta, en az 45 dakika, süre alırsa sözleşmesindeki 1 opsiyon otamatik olara geçerli olacak. 

Kalinic bu sezon 20 gole doğrudan atara ya da asist yaparak katkı verirse, 150 bin Euro net ücret kazanacak. Ayrıca kupa dahil 25 resmi maçta en az 45 dakika süre alırsa ayrıca 150 bin Euro net bonus alacak. Her sezon ev, uçak bileti ve araç masrafları için 50 bin Euro alacak.  

Nikola Kalinic için Başakşehir ve Torino da devreye girmişti

Beşiktaş sezon sonunda 300 bin Euro vererek sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkına sahip. Nikola Kalinic için Başakşehir ve Torino da devreye girmişti.

Senin için hazırladığımız haberler