Fırat Aydınus 1-1 Biten Beşiktaş-Pendikspor Maçındaki Pozisyonları Yorumladı

Burak Alaca
21.08.2023 - 01:19 | Son Güncellenme: 21.08.2023 - 01:50

Eski hakem Fırat Aydınus, Süper Lig'in 2. haftasında 1-1 biten Beşiktaş-Pendikspor maçındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

Fırat Aydınus  1-1 Biten Beşiktaş-Pendikspor Maçındaki Pozisyonları Yorumladı

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş evinde onuk ettiği Pendikspor ile 1-1 berabere kalarak iki puan bıraktı. Eski hakem Fırat Aydınus, TV 8,5 ekranlarında yayınlanan Son Karar programında karşılaşmanın tartışmalı hakem kararlarını değelrendirdi.

"TFF sert önlemler almalı"

Sezonun henüz ikinci haftasında olunmasına rağmen kulüplerin şimdiden hakemlere yönelik sert eleştirilere başlamasının TFF için tehlikeli olduğunu belirten Aydınus "Hakemlere karşı bir güven sorunu var. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakemlere yönelik açıklama yaptı. Trabzonspor'dan ve şimdiden Beşiktaş'tan açıklama geldi. İkinci haftadan böyle açıklamalar geliyorsa önümüzdeki haftaları düşünemiyorum. TFF'nin acilen toplanıp sert önlemler almalı. TFF olarak bunu yapmazsan sen hakemlere ve MHK'ya güven veremezsin. Bu tür açıklamalara karşı MHK'yı koruman gerekiyor. Olay çok farklı noktalara gidiyor. Kulüplerin farklı tarafları var. Ama bu açıklamalar bizi farklı noktalara götürür. TFF bunların önünü kesmeli" dedi.

"Serkan'ın Gedson'a müdahalesi net kart"

Karşılaşmanın 11. dakikasında Gedson Fernandes'in driblingini ceza sahasına yakın bir yerde durduran Pendiksporlu Serkan Asan'ın gördüğü sarı kartı değerlendiren eski hakem  "11. dakikada Serkan'ın Gedson'a müdahalesi net bir sarı kart." dedi.

İlgini Çekebilir
Dilmen'den yeni transfere "Beşiktaş'ın sistemini bozdu"
Habere Git

"Benim hissiyatıma göre çıkmadı"

76. dakikada Beşiktaş'ın Omar Colley'in kafasından bulduğu ve sayılmayan ikinci golü değerlendiren Fırat Aydınus "Yardımcı hakem tam çizgide. Yardımcı hakeme güvenmek zorundayız. VAR'ın bunu net olarak görebilmesi ve söyleyebilmesi için korner direğinin ordan bir kameranın olması lazım. Net açısı olması lazım. Top daha vurulmadan yardımcı hakem bayrağı kaldırdı. Hakem düdüğü çalıyor. Golden sonra mı golden önce mi çalıyor önemli. Bu görüntülere bakarak net bir şey demiyorum. Hissiyattan yola çıkarak topun tamamen sahayı terk etmediğini söyleyebilirim. Ama sosyal medyada öyle çekimler var ki, net gösteriliyor. O çekimlerle farklı şekilde oynanabilir. Çıkmış diyenler de, çıkmamış diyenler de var. Benim hissiyatıma göre çıkmadı. Yardımcıya güvenmek zorundasın. VAR'ın çizgiden pozisyonu çeken kamerası var mı? Top kaleye girmeden yan hakem düdük çaldıysa da VAR karışamaz. Benim yayıncı kuruluş görüntülerine göre topun dışarı çıkmadığı yönünde." dedi.

"Hakem uyanıklık yaptı"

Pendikspor'un uzatma dakikalarında bulduğu penaltı pozisyonunda karşılaşmanın hakemini eleştiren Aydınus "Kadir Sağlam uyanıklık yapma. VAR'daki de senin arkadaşın, sahadakiler de kader arkadaşın. Sen pozisyonu net bir şekilde görüyorsun. Sadece VAR'abırakarak uyanıklık yapıyorsun. VAR'daki hakemin elini taşın altına koymasını sağlıyorsun. Açın çok güzel. Masuaku'nun ne yaptığını görüyorsun. Net penaltı. Kontrolsüz hareket. Ayağını koyuyor. Buradaki problem VAR'a gitmesi" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler