Beşiktaş'tan Şampiyon Play-Off İle Belirlensin Haberlerine Yalanlama

İsa Kethüda
23.02.2023 - 13:02 | Son Güncellenme: 23.02.2023 - 15:32

Son dakika haberleri... Süper Lig takımlarından Beşiktaş, Ahmet Nur Çebi'nin play-off sistemini önerdiği yönündeki iddiaları yalanladı. İşte detaylar...

Beşiktaş'tan Şampiyon Play-Off İle Belirlensin Haberlerine Yalanlama

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında başkanı Ahmet Nur Çebi'nin deprem nedeniyle bu sezon Süper Lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesini önerdiğine yönelik dün çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklayarak, yalanladı.

"Play-off önerdiğimiz haberleri asılsızdır"

Siyah-beyazlıların resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, Spor Toto Süper Lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesi önerisinde bulunduğu iddiasıyla yazılı, görsel ve sosyal medyada yer alan haberler tamamen asılsızdır" denildi.

"Ahmet Nur Çebi'nin play-off talebi olmadı"

Haberlerin hayal mahsulü olduğu vurgulanan açıklamada, "Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin söz konusu toplantıda iddia edildiği gibi bir talebinin olmadığını belirtir, kamuoyundan masa başında kasıtlı olarak üretildiğine inandığımız hayal mahsulü haberlere itibar etmemelerini önemle rica ederiz" denildi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Süper Lig için Play-off istedi
Habere Git

İddia sonrası Çebi'ye tepkiler oluştu

Sözcü gazetesinin internet sitesinde dün yer alan ve büyük yankı uyandıran haberde, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin deprem nedeniyle 17 takıma inen Süper Lig'de bu sezon play-off oynanmasını önerdiği buna karşın Galatasaray ile Fenerbahçe'nin ise bunu reddettiği öne sürülmüştü. Bu haber sosyal medyada hızla yayılırken, Çebi'ye olumsuz tepkiler gösterilmişti. 

İddiaya gerekçe iki takımın ligden çekilmesi

Söz konusu haberde, Fenerbahçe ve Galatasaray dışındaki kulüplerin ise Ahmet Nur Çebi'nin önerisini desteklediği öne sürülmüştü. Haberde, Çebi'ye destek veren kulüplerin, Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor'un çekilmesiyle, ligdeki takım sayısının azalması nedeniyle adil rekabet ve eşitliğin zedelendiğini savunduğu kaydedilmişti. Yine haberde kulüplerin bireysel olarak TFF'ye bu talep için başvuracağı da kaydedilmişti. 

"Gaziantep ve Hatay maçları yok sayılsın" dedi ama...

"Süper Lig'de play-off oynansın" dediği iddialarını yalanlayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, daha önce de deprem nedeniyle Süper Lig'den çekilen Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor'un sezon başından itibaren tüm maçlarının yok sayılmasını talep etmişti. Ancak, Çebi'nin Lig Radyo'da katıldığı bir yayında da dillendirdiği bu öneri kabul görmemişti. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Arjantinli sol bek
Habere Git

Takvim de play-off'a el vermiyor

Süper Lig'de play-off oynanmasına bir engel de takvis sorunu. Deprem nedeniyle maçların yaklaşık bir ay ertelenmesi nedeniyle takvim de çok sıkıştı. Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor'un Avrupa kupalarındaki maçları da TFF'nin fikstür planlamasında belirsizlik yaratıyor.

Play-off uygulandı Galatasaraş şampiyon oldu

2011-12 sezonunda Süper Final adı altında TFF, play-off sistemini uyguladı. Normal sezonu lider bitiren Galatasaray ile ikinci Fenerbahçe, üçüncü Trabzonspor ve dördüncü Beşiktaş'ın puanları ikiye bölündükten sonra play-off oynatıldı. Süper Final'in sonunda Galatasaray, şampiyon oldu.

Senin için hazırladığımız haberler