Beşiktaş, savunmanın kitabını yazdı, “Gol yemiyorlar”

26.02.2021 - 21:56 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 22:09

Son dakika Beşiktaş haberleri... Süper Lig’in 27. haftasında sahasında Denizlispor’u ağırlayan Beşiktaş, 3-0 gibi net skor farkıyla galip gelmesini bildi. Beşiktaş’ın son 4 haftalık istatistiği ise oldukça ilgi çekici. Son 4 karşılaşmanın tamamında etkili savunma yapan ekip, adeta kalesini gole kapattı. Beşiktaş bu sezon kaç gol attı, kaç yol yedi? İşte detaylar...

Beşiktaş, savunmanın kitabını yazdı, “Gol yemiyorlar”

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, sahasında oynanan Denizlispor karşılaşmasını 3-0 gibi net skor farkıyla tamamladı. Altın değerinde 3 puanı kazanan siyah-beyazlı ekip, son 4 haftalık istatistiği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın gözetiminde hem gol atıp hem de kalesini başarılı bir şekilde savunan takım, ligdeki galibiyet serisini 3 haftaya çıkardı. İşte, Sergen Yalçın’ın Beşiktaş ile geliştirdiği 4 maçlık savunma istatistiği;

 

 

Beşiktaş gol yemeyi unuttu

Süper Lig’de şampiyonluk heyecanı son sürat devam ediyor. Beşiktaş, bu hafta evinde Denizlispor’u ağırlayıp harika bir oyunla 3 puana uzanan ekip oldu. Denizlispor ise bu sonuçla beraber ateş hattına bir adım daha yaklaştı. Öte yandan, kara kartalların son 4 maçlık istatistiği, savunma oyununun ne kadar olumlu sonuçlandığını kanıtlar nitelikte.

Beşiktaş, son 4 maçta rakip takımlara 8 kez gol atarken, sadece 1 gol yedi. İşte, 4 maçlık tablo;

-Beşiktaş 1-0 Konyaspor (7 Şubat)

-Konyaspor 1-1 Beşiktaş (11 Şubat)

-Gençlerbirliği 0-3 Beşiktaş (15 Şubat)

-Beşiktaş 3-0 Denizlispor (26 Şubat)

Cyle Larin suskunluğunu bozdu

Beşiktaş’ın bugün Denizlispor karşısında bulduğu goller; 22. dakikada Cyle Larin, 38. dakikada Vincent Aboubakar ve 39. dakikada Adem Ljajic’ten geldi. Uzun süredir gol atamayan Kanadalı golcü Cyle Larin, en son 21 Ocak'ta oynanan Karagümrük maçında skora katkı sağlamıştı. 

Sezon boyunca kalelerini gole kapattılar

Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Galatasaray (19) ile birlikte bu sezon ligin en az gol yiyen ekiplerinden biri. Bu sezon 25 maçta 26 gol yiyen ekip; tam 56 kez gol atarak ligin en fazla gol atan takımı oldu. Beşiktaş, 30 averaj ile 31 averajlı Galatasaray’ın hemen arkasında yer alıyor. Son olarak, kulübün başarılı antrenörü Sergen Yalçın; sezon başında kaleci yerine forvet alarak taraftarın tepkisini çekmişti. Kaleyi 19’luk Ersin Destanoğlu ve 23 yaşındaki Utku Yuvakuran’a emanet eden Yalçın, elindeki kalecilere sonsuz güven duyuyor.

Senin için hazırladığımız haberler