'Beşiktaş seneye böyle oynarsa Avrupa'da paralarlar'

İsa Kethüda
20.04.2021 - 00:11 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 00:15

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube yayınında, Beşiktaş-Ankaragücü maçını değerlendirdi. Demirkol, analiz ederken şampiyonluk yarışı hakkında da düşüncelerini paylaştı.

'Beşiktaş seneye böyle oynarsa Avrupa'da paralarlar'

AJANSSPOR HABER

Süper Lig’de Beşiktaş-Ankaragücü maçını yorumlayan Mehmet Demirkol Socrates Dergi Youtube yayınında analiz ederken şampiyonluk yarışı hakkında da düşüncelerini paylaştı.

'Sergen Yalçın'ı hiçbir şey etkilemiyor gibi'

Beşiktaş’ın seneye bu oyunu oynayamayacağını dile getiren Demirkol, “Sergen Yalçın genel olarak hayatta pek morali bozulan bir insan değil ya da bunu göstermiyor. Hiçbir şey onu etkilemiyor gibi" dedi.

Kaçan penaltı

Yorumcu, Ankaragücü maçında kaçan penaltı sonrası Sergen Yalçın dışında başka bir ismin teknik direktör olması halinde Nkudu'nun başının bir haylı ağrıyacağını söyledi. Demirkol, "Sergen Yalçın geç, boş ver demiştir. Ben kaleci olsam merkezden hiç ayrılmaz, yüzde 60-70 merkeze atıyorlar. Kalecinin hamle alanına atıyorlar" dedi.

'Beşiktaş krize girdi'

Demirkol, Beşiktaş'ın krize girdiğini belirterek bunun nedenini şöyle açıkladı:  

 

"Krize girdi takım. Bunun belli bir sebebi var. Larin merkeze geçtiği zaman sadece sadece merkez santrafor performansından kaybetmiş olmuyor. Beşiktaş Larin’in bulunduğu sol kanat performansından da kaybetmiş oluyor. Larin ne merkez santrforu adam gibi oynayabiliyor, ne de onun sol kanattaki oyununu başka birisi yapabiliyor, şimdi bu bir kayıp."

'Avrupa'da paralarlar adamı'

Demirkol, siyah beyazlıların oyun sistemi hakkında da eleştirilerde bulunarak, "Beşiktaş bir tane maçı çok iyi oynuyor, aynı maçta kontrole geçince maçı veriyor. Vida ile Wellinton açık alanda oynadıklarında çok az hata yapıyorlar, yerleşikken donuyorlar. Sergen hoca bunu görünce ilk 10 hafta ‘Biz hurra’ya geçelim’ dedi ama 90 dakikada hurra yapamıyorsun. Skor aldığın zaman geri geliyorsun, geri geldiğinde maç ortaya geliyor. Bu zor bir durum, bunu düzeltmek gerekiyor. Seneye böyle yapamazsın, Avrupa’da paralarlar adamı" şeklinde konuştu. 

'Sivas'ta 1 puan fena değil'

Sivasspor karşılaşmasını da değerlendiren Demirkol, bu zorlu deplasmandan alınacak puanının fena olmadığını vurguladı. Demirkol şöyle konuştu:

 

"Sivaspor maçından Beşiktaş’ın 1 puan alması fena değil. Kazanırsa mükemmel zaten. Yenilgi Beşiktaş’ı zihinsel olarak çökertebilir. Sivasspor kuvvetli takım. Bu virajdan en son görmek istenecek stat ve takımdır. Yani ben Galatasaray maçını tercih ederim. 84-85 puanda sezon sonu herhalde bitecek. Galatasaray bütün maçlarını kazanırsa şampiyon olma ihtimali var. Şampiyonluk yarışı da oraya geldi. Ama Beşiktaş gene çok avantajlı."

Senin için hazırladığımız haberler