Beşiktaş, Sivasspor Maçında İsabetli Şut Çekemedi

İsa Kethüda
04.02.2023 - 18:44 | Son Güncellenme: 04.02.2023 - 18:49

Beşiktaş, Sivasspor'a 1-0 mağlup olup şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı. Siyah beyazlılar 9 şutun hiçbirinde kaleyi bulaması dikkat çekti. Hücumda büyük düşüş var.

Beşiktaş, Sivasspor Maçında İsabetli Şut Çekemedi

AJANSSPOR-HABER

Şenol Güneş yönetiminde 5 maçlık bir galibiyet serisi yaparak şampiyonluk için umut tazeleyen Beşiktaş, son iki maçta 5 puan kaybetti. Siyah beyazlılar, VavaCars Vatih Karagümrük ile 1-1 ve bugün de Demir Grup Sivasspor'a 1-0 kaybederken, hücumdaki verimsizliği dikkat çekti. Siyah beyazlılar, Sivas'ta kaleyi bulamadan İstanbul'a döndü.

Son iki maçta 19'da 2 isabet

Beşiktaş, Sivas'ta kaleye çektiği 9 şutun hiçbirinde isabet bulamadı. Kara Kartal, Karagümrük maçındaysa 11 şutun sadece ikisinde isabet buldu. Beşiktaş böylece son iki maçta toplam 19 şutta sadece 2 kez kaleyi bulabildi. Siyah beyazlı futbolcular yüzde 10.5'lik bir isabete ancak ulaşabildi.

Zemin Beşiktaşlı futbolcuları vurdu

Beşiktaş, Sivasspor karşısında yüzde 61'lik topa sahiplik oranıyla oynadı. Kartal, 433 pas yaparken, isabet oranı yüzde 72 seviyesinde kaldı. Sivas'ta zeminin bozuk olması da Güneş'in öğrencilerinin pas kalitesini olumsuz etkiledi. Siyah beyazlılar zemin handikapını aşmak için eski maçlara göre daha fazla uzun top oynadı.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal aşağı uçuyor!
Habere Git

27 ortada yüzde 22 isabet

Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor karşısında toplamda 27 kez orta yaptı. Ancak başarılı orta yüzdesi yüzde 22'de kaldı. Kara Kartallar'ın 20 kez faul yapması da dikkat çekti. Genel olarak Beşiktaş'ın ikili mücadele kazanma oranı yüzde 45 seviyesinde kaldı.

Aboubakar'ın üçüncü döneme kötü girdi

Beşiktaş'ın büyük umutlarla transfer ettiği Vincent Aboubakar, üçüncü maçında da gol bulamazken, oyun olarak da etkili bir performans ortaya koyamıyor. Karagümrük maçından sonra Sivas karşısında da beklentilerde uzak ve henüz hazır olmadığı görüntüsü verdi. 

Topla 27 kez buluştu 14 pas yaptı

Kamerunlu golcü, Sivas'ta pozisyonlara girse de kaleyi bulamadı. Topla sadece 27 kez buluşan ve 14 pas yapabilen Aboubakar, yüzde 71'lik isabet oranıyla oynadı. Oyuncu tüm paslarını kısa mesafeli olarak kullandı. Aboubakar, 4 ikili mücadele kazınırken 5'iniyse kaybetti.  

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "Kazansan Fenerbahçe'nin 2 puan arkasındasın"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler