Beşiktaş'ta stadın isim sponsoru belli oldu! Tüpraş...

Burak Alaca
25.09.2023 - 18:15 | Son Güncellenme: 25.09.2023 - 23:08

Beşiktaş, stat isim sponsorluğunu resmen açıkladı. Türkiye'nin bir numaralı şirketi Tüpraş stadın yeni isim sponsoru oldu.

Beşiktaş'ta stadın isim sponsoru belli oldu! Tüpraş...

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ta yaz aylarının önde gelen gündemlerinden biri Vodafone ile tamamlanan anlaşmanın ardından stadyumun yeni isim sponsorunun kim olacağıydı. Siyah-Beyazlılar'ın mabedinin yeni isim sponsoru belli oldu.

230 milyonluk anlaşma

Beşiktaş sponsorluk için Koç Holding bünyesindeki Petrol şirketi Tüpraş ile 3 yıl için yıllık 8.4 milyon Euro'dan (230 milyon TL) bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmanın detayları açıklandı

Siyah-Beyazlı kulüpten anlaşmaya dair yapılan açıklamada "Ailemize Hoş Geldin Tüpraş Kulübümüz, stat isim ve reklam hakları için Tüpraş ile anlaşmaya varmıştır Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle: Şirketimiz ve Türkiye Petrol Rafineleri A.Ş. (Tüpraş) arasında 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 3 sezon için geçerli olmak üzere stadyum isim hakkı ve reklam sözleşmesi imzalanmıştır. 2023/24 sezonu için anlaşma bedeli, başarı primi dahil toplamda 230.383.150 TL + KDV’dir. 2024/25 ve 2025/26 sezonlarına ilişkin tutarlar 2023/24 sezonuna ilişkin belirlenen tutarlara Türkiye İstatistik Kurumu’nca yayınlanan TÜFE oranı eklenmesi suretiyle bulunacaktır."

İlgini Çekebilir
Galatasaray ve Beşiktaş, statüye takıldı
Habere Git

Birçok firmanın adı anılmıştı

Beşiktaş'ın stadyum sponsorluğu için yaz ayında Gazprom, Emirates ve Koç Holding bünyesinden bir diğer şirket Beko'nun adı da uzun süre anılmıştı.

Beşiktaş'tan hatıralar içeren duyuru videosu

Beşiktaş, Galatasaray'ı geçti

Beşiktaş'ın ezeli rakibi Galatasaray yaz aylarında Gayrimenkul firması Rams ile stadyum isim sponsorluğu konusunda anlaşma sağlamıştı. 5 sezon üzerinden yapılan anlaşmadan Sarı-Kırmızılılar yıllık 7.8 milyon dolar (213 milyon TL) kazancak.

İlgini Çekebilir
Ülker, Fenerbahçe'nin Atatürk kararından memnun
Habere Git

Fenerbahçe uzun vadeli anlaşmıştı

Bir diper İstanbul ekibi Fenerbahçe ise 2015'te gıda firması Ülker ile 10 yılda 90 milyon dolar kazanacağı bir anlaşma imzalamıştı.Sarı-Lacivertliler anlaşmadan yıllık 9 milyon dolar (244 milyon TL) kazanıyor.

Karadeniz Fırtınası'nın mabedinin yeni adı Papara Park

Papara, Trabzonspor'la Akyazı Stadyumu'nun beş yıllık isim hakkını da içeren 1 milyar 416 milyon TL'lik bir sponsorluk anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşma stat ismi ve stat içi reklamları kapsıyor. Karadeniz ekibi bu sözleşme gereği yıllık 7.6 milyon dolar (206 milyon TL) kazanıyor.

İşte 4 büyüklerin stat sponsporluğu gelirleri

Fenerbahçe Ülker: 10 yıllık, 90 milyon dolar

Trabzonspor Papara. 5 yıllık, 1 milyar 416 milyar TL

Beşiktaş Tüpraş. 3 yıllık. 690 milyon TL. (Toplam tutarda son 2 yılda yapılacak enlfasyon zammı hariç tutulmuştur)

Galatasaray RAMS, 5 yıllık, 1 milyar 65 milyon (Toplam tutarda son 2 yılda yapılacak enlfasyon zammı hariç tutulmuştru)

İlgini Çekebilir
Galatasaray Stadı'nın yeni adı ne oldu? Galatasaray'ın yeni sponsoru...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler