Beşiktaş taraftarı onları unutamadı! İşte şampiyon kadronun yıldızları

16.12.2018 - 23:55 | Son Güncellenme: 17.12.2018 - 02:55

Beşiktaş taraftarı onları unutamadı! İşte şampiyon kadronun yıldızları

Şenol Güneş'in Beşiktaş'ın başına geldiği ilk sezon olan 2015-2016'da ve sonrasındaki sezonda üst üste 2 kez şampiyonluk yaşayan Beşiktaş kadrosu 3. ve 4. senedeki kayıplarla dağıldı. 

Ayrılan oyuncuların yerlerine gelen isimler de eskileri aratınca siyah-beyazlıların performansında düşüş yaşandı. 

Beşiktaş taraftarının şampiyon kadrodan unutamadığı ve belki de şu anki kadrodaki isimlerin bazılarının yerine takımda tekrar görmeyi umut ettiği isimleri Ajansspor olarak derledik. 

İşte o unutulmayan isimler:

Fabri

Beşiktaş'a geldiğinde uzun süredir maç oynamadığı için soru işaretleri barındıran Fabricio, oynadığı sezonlarda hem kaledeki başarısı hem de karakteriyle Beşiktaş taraftarının gönlünden taht kurmuştu. 

6 gol yediği Dinamo Kiev maçındaki göz yaşları ve golü kurtarırken gözüne topun gelmesiyle moraran sol gözünü futbolseverlerin unutması pek mümkün görünmüyor. Fabri, Beşiktaş'tan 6 milyon Euro karşılığında transfer olduğu İngiltere Premier Lig ekibi Fulham'da kadroya giremiyor.

Karius başarılı maçlar çıkarsa da hata da yapıyor ve Beşiktaş taraftarı ''Fabri gelirse iki iyi kalecimiz olur ve rekabet başarıyı getirir'' düşüncesinde.

Marcelo Guedes

Almanya'da kötü bir sezon geçiren Hannover'dan Beşiktaş'a transfer olduğunda birçok kişinin ''Kim bu Marcelo?'' sorusunu sorduğu Brezilyalı savunmacı Marcelo da unutulmayanlar arasında. Başarılı futbolu, attığı kritik goller ve saha içindeki hırsıyla taraftar tecrübeli ismi çok sevmişti. Marcelo, 7.5 milyon Euro karşılığında transfer olduğu Lyon'da da başarıyla forma giyiyor.

Beşiktaş taraftarının Pepe de ayrılmışken transferi aklına gelen ilk isimlerden biri yine Marcelo.

Andreas Beck

Her ne kadar her maçta beklentileri karşılayamamış olsa da Andreas Beck de disiplini, Türkçe öğrenme inceliğine sahip karakteri ve önemli işler yaptığı maçlardaki futboluyla Beşiktaş taraftarının özlem duyduğu isimlerden biri.

Beşiktaş'ın Gökhan Gönül'ün alternatifini bulmakta sorun yaşadığı sağ bek mevkiinde görev yapan Beck, Stuttgart forması giyiyor. 

Dusko Tosic

Tosic de zaman zaman kısıtlı yeteneği veya hatalarıyla eleştirilse de hırsı ve kritik müdahaleleri ile Beşiktaş defansında önemli başarılar elde etti. Attığı gollerle de katkı yapan Sırp savunmacı, Beşiktaş'tan Çin'in Guangzhou takımına transfer olmuştu.

Siyah-beyazlı taraftarların büyük bir kısmı Tosic'i saha içindeki hırsı ve takım arkadaşlarını ateşlemesi için tekrar takımda görmek istiyor.

Jose Ernesto Sosa

Beşiktaş'ta yaşadığı şampiyonluktan sonra ayrılmak isteyen Jose Sosa, Milan'a satılmıştı. Arjantinli oyuncu orada oynadıktan sonra beklentilerin altında kalınca Trabzonspor'un yolunu tuttu. Trabzon'un İstanbul'da Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldığı maçta takımının ilk golünün asistini yapan Sosa'yı Beşiktaş da çok arıyor.

Ljajic gelse de Sosa'nın da kadroda olmasıyla bu iki ismi alternatifli kullanabilecek olan Beşiktaş'ta siyah-beyazlı taraftarlar onun paslarını ve gollerini özlüyor.

Mario Gomez

Beşiktaş'ın özlem çektiği, yerini doldurmakta zorlandığı isimlerden biri de Mario Gomez. Siyah-beyazlı ekipte gol krallığı ve şampiyonluk yaşayan ancak sonrasında terörü sebep göstererek İstanbul'dan ayrılan Mario Gomez'e Beşiktaş taraftarı Ezel dizisinin 'Aldatan' karakteri olarak bilinen ''Eyşan'' lakabını takmıştı.

Ancak Stuttgart'ta forma giyen ve bu hafta sonunda 2 gol atıp takımına galibiyeti getiren Mario Gomez'e Beşiktaş taraftarının sevgisi bitmedi. 'Yarım kalan bir aşk' olarak yorumlanabilecek bu birlikteliği isteyen Beşiktaş taraftarının sayısı oldukça fazla. 

'Beşiktaş'ta tekrar oynamak isterim'

Bilindiği üzere Mario Gomez de ayrılırken ''Beşiktaş'ta tekrar oynamak isterim. Sizi en yakın zamanda tekrar görmek dileğiyle'' ifadesini kullanmıştı. 

Cenk Tosun

Beşiktaş'ın rekor transfer ücretiyle tam 23 milyon Euro'ya Everton'a sattığı Cenk Tosun, geçen sezonun ikinci yarısında forma giydiği maçlarda attığı gollerle Everton taraftarına kendini sevdirmişti.

Ancak yıldız oyuncu bu sezon yeteri kadar şans bulamadığı gibi bulduğu fırsatlarda da sadece 2 gol atabildi. 

Everton'ın ara transferde Cenk Tosun'u kiralık gönderebileceği konuşuluyor. 

Vincent Aboubakar

Beşiktaş taraftarının doyamadığı isimlerden biri de Vincent Aboubakar. Porto'dan kiralık olarak kadroya katılan, attığı gollerle şampiyonlukta pay sahibi olan ve sempatikliğiyle de taraftarın gönlünü kazanan Aboubakar, Porto'ya geri dönmüştü.

Kamerunlu yıldız bu sezon Porto'da sakatlığı sebebiyle sadece 6 lig maçında forma giyebildi, 4 kez fileleri sarstı. 

Senin için hazırladığımız haberler