Beşiktaş tedirgin, Antalyaspor'a yeni korona testi istedi

19.09.2020 - 13:28 | Son Güncellenme: 19.09.2020 - 13:33

Beşiktaş yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yazılı olarak başvurarak, bugün karşı karşıya gelecekleri Fraport TAV Antalyaspor'a yeni bir koronavirüs testi yaptırılmasını talep etti.

Beşiktaş tedirgin, Antalyaspor'a yeni korona testi istedi

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Bu akşam saat 19.00'da Beşiktaş'a konuk olacak olan Antalyaspor, dün yapılan koronavirüs testlerinde 56 kişide pozitif sonuç çıkması üzerine saat 15.00'teki seyahatini erteledi. 

Daha sonra yapılan ikinci testlerde sadece 2 personelin testinin negatif çıktığı açıklandı ve takım gece yarısı İstanbul'a geldi.

İstanbul İl Sağlık da test yapsın

Ancak bu açıklamalara Beşiktaş cephesindeki tedirginliği ortadan kaldırmaya yetmedi. Siyah beyazlı yönetim TFF'ye yazılı başvuruda bulunarak, Antalysaspor kafilesine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından koronavirüs testi yapılmasını istedi. 

TFF'den şu ana kadar Beşiktaş'a bir yanıt gelmiş değil.

TFF'den talimat gitti

İlk olarak dün Ajansspor'un duyurduğu Antalyaspor'daki koronavirüs vakası olayı Türkiye gündemine oturdu. Antalyaspor'da yapılan ilk testte 60 kişiden 56'sında pozitif sonuç çıkınc maçın ertelenmesi gündeme geldi. 

Ancak TFF yönetimi, İstanbul'a gelişini erteleyen Antalyaspor yönetimini arayarak, İstanbul'a gelmelerini istedi. Bunun üzerine Antalyaspor'dan yapılan açıklamada, ikinci testlerin 2'si hariç tamamının negatife döndüğü belirtilerek, maça gelineceği duyuruldu. Antalyaspor yönetimi yapılan ilk testin tutarsızlık içerdiğini de bildirdi.

Prof Mehmet Ceyhan uyardıDiğer yandan dün Radyospor'da Soyunma Odası programında Ajansspor Haber Müdürü Kenan Başaran'a konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, pozitif çıkan ilk teste göre hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Pozitif çıkan ilk testten sonnra arka arkaya yapacağınız 10 test negatif çıksa da önemli değil. İlk testi veri alarak karantina uygulamasına geçmeniz gerekir" dedi.

Antalyaspor'da 50 korona, Beşiktaş maçı ertelenebilir

Senin için hazırladığımız haberler