"Beşiktaş tek başına şampiyonluğa yürüseydi..."

16.05.2017 - 15:26 | Son Güncellenme: 16.05.2017 - 15:26

"Beşiktaş tek başına şampiyonluğa yürüseydi..."

AJANSSPOR ÖZEL - Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı. Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren siyah-beyazlı yönetici, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Bursaspor galibiyeti hakkında...

Atmosfer, maçın gerginliği hepsi bir aradaydı. Ama 1,5 saatte geldim. Her şey çok güzeldi. Sadece gerildiğimiz bölümler vardı. Son maçlardayız. At başı giden bir lig yarışı var. Başakşehir’in takibini sürdürmesi sonrası lig de zevkli hale geldi. Keyifli bir maçtı. Ligin bu dönemlerinde kaliteli oyunlar beklemek, biraz fazla iyimserlik olabilir. Bildiğimiz Beşiktaş gibi değil ama oyun aynı oyundu. O gerginliğin getirdiği basit hatalar oluyordu. Bazen sohbet esnasında söylüyorum, gerginlik biraz etkileyebilir. İş hayatında da soğukkanlılığı koruyamayabiliyoruz. Neticede genç çocuklar. Kalkıp eleştirmek haklarına tecavüz olur.

"Nur Çebi, art niyetli şekilde söylemedi"

Protokol tribününde bir Bursalı kişinin nahoş bir sözlü saldırısı oldu. Hareket de yaptı. Herhangi bir müdahalesi olmadı. Güvenlik güçleri oradaydı. Tribünlerde çok fazla bir şey olduğunu zannetmiyorum. Biz nasıl şampiyonluğu kovalıyorsak Bursaspor da pek alışık olmadığı yerde bir mücadele veriyor. Ahmet Nur Çebi, “Bursaspor’a kümede kalma yarışında başarı diliyorum” açıklamasını herhangi bir art niyetle söylememiştir. Bursaspor yakın tarihte çıkan bir şampiyondur. İstikrarlı bir şekilde oynayan bir Bursaspor’un bu noktada olması taraftarlar açısından kolay kabul edilen bir durum değil.

Bursaspor yöneticileri bizi çok güzel karşıladılar. Bizi yemeğe davet ettiler. Çok güzel oldu. Maçın koruma altında böyle oynanmasından rahatsızlıklarını dile getirdiler. Dostça bir yemek oldu. Devre arası da aynı şekilde. Her şey çok güzeldi.

Ürkmezgil'den şampiyonluk yorumu...

Fikstür açısından bu işler olmuyor. Kağıt üzerinde olmaz. 7 puan fark vardı. Neler gördük, neler geçirdik demiştim. Lig daha heyecanlı hale geldi. Puan farkı şu an 2 oldu. Fenerbahçe maçındaki oyunu herkes gördü. En sonunda kendi kalemize bile attık. Gaziantepspor düştü, Osmanlıspor’un iddiası yok gibi durum yok. Adanaspor şöyle oldu, böyle oldu… Böyle şeyler yok futbolda. İnsanlar kendilerini gösterecekler. Yeteneklerini ortaya koyacaklar. Futbolcu kardeşlerimiz kendi adlarına oynayacak. Bütün bunlar futbolu etkiliyor ve sonuç üzerinde etkili olabilir.

"Başakşehir'e teşekkür edilmeli"

Medipol Başakşehir’in parasal olarak durumu, maçlara gelen seyircisi belli. İnanılmaz bir başarı olduğunu söyleyebilirim. Buraya kadar gelip, Başakşehir’in son haftalarda halen lige renk katması güzel şey. Gazetecilerin ve basının da Başakşehir’e dua etmesi lazım. Başakşehir, çok çok başarılı. Görsel, yazılı medya teşekkür etmeli. Yoksa Beşiktaş yarışta tek başına kalacaktı. Beşiktaş, tek başına şampiyonluğa yürüseydi maçlar izlenir miydi? Yarış olmayan bir yere siz gider misiniz?

Aboubakar - Cenk tercihi...

Cenk Tosun’un ilk 11’de olup olmaması hocanın takdiridir. Gol krallığına gidecek diye bildiğinden vazgeçecek değildir. Aradaki fark belli. 3 gollük farkı da zaten son haftalarda attı. Cenk’in yakalama şansı halen var. Gol krallığı yarışı bitmiş değil. Tıpkı şampiyonluk yarışında olduğu gibi… İnşallah Cenk, gol kralı olur.

Başkanın kendi ağzından duymadım. Geçen sene herkes Beşiktaş’a özellikle deplasmanda oynadığı için ya da sahası bitmediği için, zor bir pozisyonda olduğu için sempati duymuştu. Destekleniyordu, sevgiyle destekleniyordu. Şu anda ise sadece kendi camiamız sahip çıkıyor gibi görünüyoruz. İç bünyede bile sıkıntı yaşayabiliyoruz. Ama kol kırılır, yen içinde kalır diyelim.

Ben hep kendi görevlerim içinde kaldım. Bu işi bizzat başkanımızın yönetimindedir transfer işi. Şu anda inanılmaz çalışıyorlar. Metin Albayrak, Gökhan Keskin gibi arkadaşlarımız çalışıyorlar. Halen 3-4 sene önceki heyecanla, azimle, enerjiyle çalışıyorlar. Bunca zamandır aynı tempoda gayret sarf edildiğini yaşayan bir ekibin içinde olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Karşılığını almamız da bizi heyecanlı tutuyor.

Ligdeki Kasımpaşa maçı nasıl sonuçlanır?

Kasımpaşa ile zaman zaman sıkıntılı maçlarımız olmuştur. Onların herhangi bir kaygısı yok. İyi futbol oynayıp, şampiyonluğa giden takımdan puan almak gayretinin dışına çıkmadan oynayacaklardır. Taraftarların da sadece takımını desteklemek için stada geleceği, güzel bir şölen şeklinde geçmesini temenni ediyorum.

AJANSSPOR ÖZEL / ÖZGÜR SANCAR
YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler