Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Torshavn maçı öncesi açıklamalarda bulunuyor!

01.08.2018 - 18:26 | Son Güncellenme: 01.08.2018 - 21:26

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Torshavn maçı öncesi açıklamalarda bulunuyor!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş,  UEFA Avrupa Ligi'ndeki B36 Torshavn maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. 

İşte Şenol Güneş'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri:

Necip oynar oynamaz bu ayrı bir şey ama örnek bir futbolcu. Necip zaman zaman kadroya girmedi, zaman zaman en kritik maçta oynadı, zaman zaman kadroya giremedi. Bu durum onun kötü bir futbolcu olduğunu göstermez. Biz bu maçları aynı zamanda hazırlık maçı olarak görüyoruz. Turu geçmek çok önemli. Nasıl oynayacağımızı da görmek istiyoruz.

Daha iyi oynamamız gerekiyor. Arkadaşlarımın güzel futbol oynamalarını bekliyorum. Sıkıntı yaratmadan bu turu geçmek istiyoruz. Güzel bir oyunla tabii. Transfer ayındayız. Gidenler ya da gelenler olabiliyor.

Havalar tabii yaz - kış seyahatleri etkileyebiliyor. Geçen sezon biliyorsunuz. Gelen transferler geç aramıza katıldı. Bu sezon genç oyuncuları tercih ettik. Dünya Kupası'nın ardından aramıza katılan oyuncular var. Biz bu süreci erken yakalamak istiyoruz.

Forvette Larin, Mustafa, Güven, Umut ve Negredo var. Bunlardan hangisine şans verirsiniz. Genelde böyle soruyorlar ben de soruyorum. Önemli olan takım içerisinde oyuncunun arkadaşlarının önüne geçmesi. Biz bunu Cenk Tosun - Gomez'de net bir şekilde yaşadık.

Forvet oyuncularımız arasında birisi oynarsa diğerlerine gerek yok. Burada önemli olan oyuncuları istememek değil. Negredo yarın oynasa belki 3-4 gol atacak. Belki Larin atacak. Ama olmayınca o sabrı gösteremiyorsunuz. Bütün oyuncular benim için değerli. Hepsi Beşiktaş'ın oyuncusu.

Forvet ve sağ bek transferi konuşuldu. Bizim alacağımız kaleci Tolga ve Utku'dan iyi bir kaleci. Utku çok yetenekli. Tolga'nın şu anda iyi olduğunu düşünüyorum. Türk kaleci olursa daha da işime gelir. Şu anda ana gündemimiz kaleci transferi değil.

Tolga çok yetenekli bir kaleci. Tolga ve Fabri ikisi de iyi bir kaleci. Fabri bize iyi hizmetler verdi. Kalecik vasfına rağmen her ikisi de hatalı goller yedi. Fabri'nin güvenli duruşu hatalarının üzerini kapattı. Her kaleci iyidir. Fakat kırılmalar olunca zor olabiliyor. Bizde Aboubakar varken Cenk ikisi de değer kaybetmeden gitti. Tolga'ya zaman zaman haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Fabri'ye kötü desem giden adamın arkasından konuşulur mu? Fabri güzel işler yaptı. İslam Slimani ve Mario Mandžukić ikisi de iyi oyuncu. Gelseler belki faydalı olamayacaklar. Çok yazıldığı için iki ismi örnek verdim.

Fransa maçına bakarsan 'Muslera kötü kaleci' dersin. Ama Muslera iyi bir kaleci. Tolga da maç kurtarabilecek, iyi kaleci. Fabri'nin gitmesini istemezdim ama göndermek zorunda kaldık. Fabri hatalı gol yemedi mi? Tolga'nın hak ettiği halde oynamadığı çok maç var.

En az verim beklenen Tosic, en çok verimi verdi. Onu da kayıp olarak görüyorum. Negredo'nun fizik olarak avantajı var. Love'ın sıçrama yeteneği var. Mustafa'nın da böyle. Hep verimden bahsediyorum. Sayı fazla verim düşük olduğu için sorun var.

Her oyuncu kendisini yetiştiriyor. Bizim yardımcı olabileceğimiz şeyler var. Umut'un fiziği iyi. Hevesi ve istediği de var. Umut Nayir üzerinde durmaya değer bir oyuncu.

Senin için hazırladığımız haberler