Beşiktaş'tan TFF'ye VAR Kaydı ile İlgili Yazılı Başvuru!

Akın Ungan
05.01.2023 - 22:53 | Son Güncellenme: 05.01.2023 - 23:12

Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen goldeki ve N'Koudou-Kitsiou pozisyonundaki VAR kayıtlarını açıklandı. Beşiktaş TFF'ye yazılı başvuru yapacak.

Beşiktaş'tan TFF'ye VAR Kaydı ile İlgili Yazılı Başvuru!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen goldeki VAR kayıtlarını açıkladı. Galatasaray dahil birçok takımın açıklama beklemesi üzerine harekete geçen TFF, Sivasspor'un iptal edilen golüyle birlikte Beşiktaş maçında yaşanan N'Koudou-Kitsiou pozisyonunu da yayınladı. Bu durum Beşiktaş'ın tepkisini çekerken, Siyah-Beyazlılar'ın TFF'ye başvuru yapacağı kaydedildi.

Beşiktaş tepki gösterdi

Beşiktaş, TFF'nin Sivasspor-Galatasaray maçındaki VAR kayıtları ile birlikte N'Koudou-Kitsiou pozisyonundaki kayıtlarını da açıklamasına karşı çıktı. Siyah-Beyazlılar, yaptığı üst üste açıklamalar ile tepkisini gösterdi.

"VAR kayıtlarının neden açıklandığını anlayamadık!"

Beşiktaş, TFF'nin yaptığı açıklamanın üzerine ilk olarak şu duyuruyu yaptı: "Kamuoyu Sivasspor-Galatasaray maçının VAR kayıtlarını beklerken, Gaziantep FK ile oynadığımız maçtaki pozisyonun VAR kayıtlarının neden açıklandığını anlayamadık! Madem öyle, biz de yorumumuzu katalım! Birazdan…"

İlgini Çekebilir
Cimbom'a ceza kapıda! Aslantepe'deki maç PFDK'lık oldu
Habere Git

"Beşiktaş'ı oyuna dahil et isimli dosya çalıştırılamadı"

TFF'nin yapay zeka algoritmasına da göndermede bulunan Beşiktaş, bilgisayar hatası şeklinde açıklama yaptı. Siyah-beyazlılar, "Bir hatamsı oluştu. Beceriksizliklerinizi veya art niyetinizi örtbas etmek adına açmaya çalıştığınız 'Figüranlar' klasöründeki 'Besiktasi_oyuna_dahil_et.exe' isimli dosya çalıştırılamadı." dedi.

"Sisteminizin çökmemesi adına daha makul komutları çalıştırmayı deneyiniz"

Siyah-Beyazlılar açıklamanın devamında, "Sisteminizin çökmemesi adına daha makul komutları çalıştırmayı deneyiniz. Hata MHK/TFF:030123:VARKayit" ifadelerini kullandı.

TFF'ye yazı gönderilecek

Orta Çizgi'nin haberine göre Beşiktaş, TFF'ye VAR kayıtları ile ilgili yazı gönderecek. Yarın gönderilmesi beklenen yazıda tüm maçların VAR kayıtları istenecek.

İlgini Çekebilir
"Derbi maçına gitmeyeceğim"
Habere Git

Büyükekşi kayıtlarının bir daha yayınlanmayacağını açıkladı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada VAR kayıtlarının bir daha yayınlanmayacağını duyurdu. Büyükekşi, "VAR kayıtlarında spekülasyon yapılmasına gerek yok. Bundan önceki VAR kayıtlarının hepsinde ofsayt çizgisi çekildi ancak bunda çekilemedi. Kamuoyu bunun cevabını bekliyordu. Kayıtlarda kötü niyet olmadan hakemin çağırıldığını herkes duysun istedik. Kırmızı kart pozisyonunu da akıllarda soru işareti kalmasın diye yayınladık" dedi.

"Sadece bir defaya mahsustu"

TFF'nin düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Büyükekşi, "Sadece bir defaya mahsustu kayıtların açıklanması. VAR kayıtları bir daha açıklanmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler