Başakşehir, Beşiktaş'tan Salih Uçan'ı transfer ettiğini açıkladı

28.01.2022 - 10:06 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 15:46

Son dakika transfer haberleri. Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir, Beşiktaş'tan Salih Uçan'ı sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı. İşte detaylar..

Başakşehir,  Beşiktaş'tan Salih Uçan'ı transfer ettiğini açıkladı

Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ın sezon başında Alanyaspor'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 28 yaşındaki milli futbolcu Salih Uçan'ı sezon sonuna kadar kiraladı. 

Başakşehir transferi özel video ile duyurdu

Turuncu lacivertli kulüp Salih Uçan transferini sosyal medya hesabından yıldız oyuncu için özel olarak hazırlanan tanıtım videosuyla duyurdu.

Başakşehir'in resmi internet sitesinden yapılan açıklama ise, "Kulübümüz, Beşiktaş forması giyen başarılı futbolcu Salih Uçan’ı sezon sonuna kadar kiraladı. Salih Uçan’a ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz." ifadelerini yer verildi.

İlgini Çekebilir
Şafak Mahmutyazıcıoğlu 65 bin lira için öldürüldü! Katilin kimliği belli oldu
Habere Git

Beşiktaş'tan da açıklama geldi

Beşiktaş Salih Uçan'ın Başakşehir'e kiralandığını resmi internet sitesinden duyurdu. Yapılan açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcularımızdan Salih Uçan, 2021-22 sezonunun sonuna kadar M. Başakşehir’e geçici transfer olmuştur. Salih Uçan’a yeni kulübünde başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

 

Sözleşmesi 2023 Haziran'da bitiyor 

Beşiktaş ile olan sözleşmesi 2023 Haziran ayı sonunda bitecek olan Salih Uçan bu sezon 15 maçta forma giydi. 28 yaşındaki futbolcu bu maçlarda gol ya da asist yapma başarısı gösteremedi.

Siyah beyazlı futbolcunun güncel piyasa değeri 3.2 milyon Euro. 

"Başka takımlardan da teklifler almıştım"

Salih Uçan, Başakşehir'le çıkacağı ilk antrenman öncesi basına açıklamalarda bulundu. Uçan, "Emre Belözoğlu ile takım arkadaşlığımız da var Fenerbahçe'den. Hocamız beni aradı, benimle ilgili görüşlerini söyledi. Aklıma da yattı. Aynı zamanda başka takımlardan da teklifler almıştım. Onların da tekliflerine buradan teşekkür etmek istiyorum ama son olarak kararım Başakşehir oldu. Umarım hem benim için hem Beşiktaş hem de Başakşehir için iyi olur. 

"Sahada bulunmadığım zamanlar sorunlar yaşıyorum"

Hedeflerim her zaman saha içerisinde olmak, mücadele edebilmek. Sahada bulunduğum süre içinde asla bir sorun yaşamıyorum. Oynadığım zamanlar asla sorun yaşamadım. Ama tabii ki sahada bulunmadığım zamanlar sorunlar yaşıyorum. Bir futbolcu her zaman oynamak ister, ben de buraya oynamak için geldim. İnşallah oynarım da. Ben kendimce oynadığım zaman sıkıntı yaşamıyorum ve bunu her röportajımda söylüyorum. Oynamadığım zamanlar başlıyor. Böyle düşünüyorum açıkçası. Sadece burada değil her yerde forma rekabeti var" dedi. 

"Şampiyon bir takımdan bir başka şampiyon takıma geldim"

Medipol Başakşehir'in Beşiktaş'tan sezon sonuna kadar kadrosuna dahil ettiği 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Uçan, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uçan, şampiyon bir takımdan bir başka şampiyon takıma geldiğini söyledi. Salih Uçan, "Son şampiyon takımdan bir başka şampiyon takıma geldim. Bunun için mutluyum. 4 aylık bir süreç var, elimden geldiğince Başakşehir ailesine yardımcı olmak istiyorum" şeklinde konuştu. 

"Beşiktaş dönemim şanssız geçti"

Beşiktaş'ta çok fazla süre bulamadığını kaydeden Salih Uçan, "Bunun dışında sezon başında yaşadığım sakatlık vardı. Biraz antrenman kaçırdım, sonra birkaç sakatlık daha yaşadım. Hastanede bir hafta kaldığım zamanlar oldu. Açıkçası ligin ilk dönemi Beşiktaş'taki durumum şanssız geçti diyebilirim. Hastalık yaşanmasaydı, belki antrenman kaçırmasaydım, fiziksel olarak kendimi daha yukarıya çekseydim daha fazla oynayabilirdim. Şu andan itibaren önüme bakacağım" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler