Beşiktaş üyelerine çağrı: Hesap sorma sırası size geldi

İsa Kethüda
24.12.2021 - 15:44 | Son Güncellenme: 24.12.2021 - 16:02

Beşiktaş Divan Kurulu üyelerinden ve eski başkan adaylarından Hürser Tekinoktay, hafta sonu yapılacak ertelenmiş mali kongreler için çağrıda yaptı. İşte detaylar.

Beşiktaş üyelerine çağrı: Hesap sorma sırası size geldi

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ta hafta sonu pandemi nedeniyle ertelenen 2019 ve 2020 yılı mali kongreleri yapılacak. Cumartesi günü Fikret Orman ve pazar günü Ahmet Nur Çebi dönemi için ibra oylaması gerçekleştirilecek.

İlgini Çekebilir
FIFA kokartı taktılar ama düdüğünü aldılar!
Habere Git

Tekinoktay'dan çağrı

Beşiktaş Divan Kurulu üyelerinden ve eski başkan adaylarından Hürser Tekinoktay, hafta sonu yapılacak ertelenmiş mali kongreler için çağrıda bulundu. Tekinoktay, "Hesap sorma sırası artık genel kurula gelmiştir" diyerek üyelerden hem Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi'yi ibra etmemesini istedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş kazandı, fark kaç oldu! İşte ligde son puan durumu...
Habere Git

"Beşiktaşlılara hesap verme yeri"

Tekinoktay, Beşiktaşlılara yönelik yaptığı açıklamada mali genel kurulların yönetim kurullarının genel kurul üyelerine ve tüm Beşiktaşlılara hesap verme yeri olduğunu söyledi.

Fulya davası örneği

Yönetimlerin mali sorumluluklarını yerine getirip getirmediğinin 'ibra'dan geçtiğini belirten Divan Kurulu üyesi, "Yıllardır girdiğimiz davalarda Fulya Davası dahil, hakimin ilk sorduğu soru 'Neden ibra ettiniz?' olmuştur" dedi.

İlgini Çekebilir
Kaan Ayhan hamlesi! Lisansı askıya alınacak...
Habere Git

"İbra" kriterlerini sıraladı

 "Ahmet Dursun Seba gitsin diyerek başlayan nahoş süreçte 2000’den bu yana verilen zararlar ve yönetim şekilleri ne yazık ki birçok zamanda belgelendiği şekliyle mevcuttur" diyen Tekinoktay yönetim kurulunun ibra edilip edilmemesi konusunda bakılması gereken kriterleri şöyle sıraladı:

  • - Görevi ve güveni suistimal.
  • - Telafisi mümkün olmayan maddi zararlar vermek.
  • - Tüzüğe aykırı eylemlerde bulunmak.

"Fulya beyanı gerçekle örtüşmüyor"

Tekinoktay, 2008 yılında kendisinin olumsuz oy verdiği ibranın 2019 yılında mahkeme kararıyla bozulduğunu hatırlattı. Çebi'nin bu dönemde siyah beyazlıların 95 milyon dolar zarara uğradığına dair resmi beyanı olduğunu söyleyen Tekinoktay, “Fulya’da bizim dava açabileceğimiz bir şey yok” beyanının gerçekle örtüşmediğini vurguladı.

"Mevcut yönetim dava açmadı"

Tekinoktay Fulya davasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Fikret Orman yönetiminin ibra edilmeyerek açılmış olan davada bilirkişiler usul dışı yetkisiz borçlanmayı tespit etmişlerdir. Mevcut yönetim 2019 yılında seçilerek görevi teslim almasından sonra aynı yıl tek kişi/sorumlu olarak Fikret Orman’ı ibra etmemiştir. Ancak mali ve idari sorumluklarına karşı hiçbir dava açılmamıştır. Dolayısıyla hukuki belgeler ve uygulamalar ile iki defa ibra edilmemiş olan vaka sorumluları için başta, Fulya Davası olarak bilinen ibranın iptalinin Yargıtay yoluyla kesinleşmesine karşın tüm maddi kayıplarımız için ve haklarımız için yargı yolu açılmış olmasına rağmen mevcut yönetim kurulu hukuki hiçbir işlem başlatmamıştır. Ayrıca Ağustos 2020 tarihinde Fulya Süleyman Seba Projesi kapsamında Ahmet Nur Çebi’nin 95 milyon zarar tespit ettiği Fulya Projemiz ’deki paylaşım için 2014 yılında bir hakem heyeti kurulduğu öğrenilmiştir. Ve bu heyetteki Beşiktaş’ı temsil eden İsmet Yılmaz isimli üyenin Beşiktaş aleyhine oy kullanarak mal-mülk ve maddi haklarımızın müteahhit tarafına geçmesine sebep olunduğu ve kurulan hakem heyetindeki 3 kişinin de Aşçıoğlu’nun geçmişteki iş ortaklarından Nurol İnşaat ile ilgili olduğunun beyan edilmesine rağmen Genel Kuruldan habersiz bir nevi mülk satışı/ mülk devri anlamına da gelen bu eylemler için hiç bir hukuki işlem bile yapılmamıştır. Savcılığa suç duyurusunda bulunulmamıştır."

Başkan Çebi'nin açıklamasını hatırlattı

Tekinoktay, Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulunun daha önceki 6.5 yılda olduğu gibi ilave geçen 3 yıla yakın süreçte bir şey yapmaması sonucu davanın zamanaşımına bırakıldığını iddia etti. Tekinoktay, "Fulya Davası adıyla bilinen ve kazanılan dava için Ahmet Nur Çebi’nin 28 Temmuz 2020 tarihinde Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada “Mahkeme Fulya konusunda ibranın iptal olamayacağını söylüyor. Ferrari ve Del Bosque’de var ancak Fulya ile ilgili ibranın iptali bir gerekçe olamaz diye bağlıyor. Bahsi geçen Fulya’da bizim dava açabileceğimiz bir şey yok, "Ferrari ve Del Bosque'den ötürü bana dava açın deseler anlarım” demesine rağmen hiçbir hukuki işlem hala yapmamıştır" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Berisha'nın kız arkadaşını o yoruma çok sinirlendi! Özellikle siz erkekler...
Habere Git

"Beşiktaş'ın haklarını aramadı"

Mahkemenin verdiği ibra iptali kararından sonra Fulya Projesi'ni de kapsadığını belirten Beşiktaş Divan Kurulu üyesi, "Netice olarak mevcut yönetim görevlerini yerine getirmemiş kulübün ve Beşiktaş’ın haklarını sahada aramadığı gibi saha dışında da aramamıştır" dedi.

"Demokratik haklar hedef şaşırtma yeri değil"

Tekinoktay sözlerine şöyle devam etti: "Bu hafta sonu sadece Fikret Orman'ı  ‘ibra etmeyelim' söylemiyle sınırlı kalınmamasına dikkat edelim. Demokratik haklar rövanş yeri ve hedef şaşırtma yeri değildir. Şayet sadece Fikret Orman dönemi ibra edilmez ise bu eylem neticesinde sonuç yine aynı olacaktır. Mevcut sistem yine zamanaşımı rüzgarıyla baş başa kalacaktır. Mevcut yönetim kurulu başkanı ve üyeleri bu hukuki işlemlere başlamadıkları gibi Fikret Orman’ın bilirkişilerce ve tüzüğe aykırı şekilde tespit ettikleri yetkisiz borçlanmada hiçbir ihmali olmadığını ve açılan davaya istinaden Fikret Orman’ın hiç bir sorumluluğunun bulunmadığı nedeniyle davaların reddini talep etmektedir. Bize aynı şeyleri tekrar tekrar yaptırmalarına müsaade etmeyelim. Sorulmayan ve defalarca kandırılan genel kurulun kendi hesabını kendisinin sormasının zamanı gelmiştir. İradenin genel kurulun eline geçmesi, Beşiktaş’ın geleceği için son derece önemli bir zorunluluktur. Gerçek Beşiktaşlı olan hiç kimse bu sorumluluktan kaçamaz."

"Bütün dönemleri ibra etmeyin"

Tüm siyah beyazlılara seslendiğini belirten Tekinoktay, "Sevgili Beşiktaşlılar hepinizi, uzun dönemdir sürekli her biri birbirini paklamaya çalışan, bu süreçte sürekli Beşiktaş’a ve hukuka karşı zaman kazanarak sürekli devir-daim görmüş olan hiçbir dönemi ibra etmemeye çağırıyorum. Hesap sorma sırası artık genel kurula gelmiştir" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler