Beşiktaş ve baş öğretmen

07.12.2017 - 16:56 | Son Güncellenme: 07.12.2017 - 16:56

 
Ajansspor konuk yazarı Adnan Dinçer'in yazısı:
 
BEŞİKTAŞ artık endüstriyel dünyada adını duyurdu. Beşiktaş Kara Kartal olarak yükseklerde! Kolay değil buralara gelmek ve asla tesadüf olamaz. Çok beklentimiz olan bu kadroyu zaman zaman eleştirirken sahadaki başarının sürekliliğini vurguladık hep. Ama eğitmen teknik adamın da öğretmenlikten baş öğretmenliğe geçişini pek önemsemedik! Her türlü sıkıntıyı zaman zaman yöresel tavır ve kendi psikolojisi ile topluma karşı çözmeye çalışan Şenol Güneş hala TABU yaratanlara çok net ders veriyordur mutlaka! Ama öğrenciler zayıf ve vurdum duymazlar! Bizde güzel bir söz var: "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!" derler.
 
Grupta 14 puanla liderlik kazanan, rakiplerine ve Avrupa'ya kendini kabul ettiren Kara Kartal'ı alkışlayalım. Dün gece yine kazandı. Centilmence adam gibi ve Almanya'da yine şampiyonluk kovalayan  proje takımı Leipzig karşısında üç puanı aldı. Lider oldu grubunda. İlk kez bir Türk takımına nasip olan bu başarı ile aynı zamanda kasada doluyor! Tolga gecenin ve kupanın yıldızı oldu. Sevindik ama bu aynı zamanda savunma sorunu olan bir takım görüntüsü de verdi! Genç Leipzig bizi çok yıpratt ! Aynı sıkıntıyı İstanbulda'ki maçın ikinci yarısında da yaşamıştık. O gün de kaçan goller ve Fabri vardı unutmamak lazım .!
 
Artık Şampiyonlar Ligi'nde konuşuluyoruz. Şimdi 8 takım içinde kim düşer diye düşünürken grup liderleri ve İngiliz takımlarının kendi arasında maç yapma ihtimali yok iken %30 ihtimalle Chelsea düşebilir rakip olarak karşımıza. Savunma ve orta alanda çok çabuk kapanan ve çabuk açılan sert hareketli  bir oyun tarzı seçmemiz gerekli. Beşiktaş geleceğe dönük örnek ile hem endüstriyel ve hem de öz kaynak ve gençler kazandırmak adına önder olmak zorunda bir kez daha. Bu anlamda karşımızdaki Leipzig takımı iyi örnektir. Elendiler ama teknik adamı Avrupa kupalarında yollarına devam edeceklerini ve başarılı olacaklarını söyledi . Yani maç kazanmak evet ama  önemli olan doğru iş yapmaktır. Projeden ödün vermemektir. Artık yönetim ve Beşiktaş bu aşamadadır. Çekirdek bir futbol gerçeği ile oluşan kadroya artık olumlu transferler ve gidenlerin alternatifleri daha kolay kazandırılabilir. Güzel ve geçerli bir vitrin oluştu. Herkes tercihini burada kullanabilir..
 
Burada Şenol Güneş için kimse lige veya bir başka sonuca bakarak maç maç ömür biçmesin! O da bu bilinçli yönetimi ile gelinen şu anda iyi düşünsün.! Ulusal takımdan sonra uzun ara yeniden bu şansları yakalamak için neler verdiğini gözen geçirsin. Kimse bu ülkede futbolun imparatoru değil kölesidir unutmasın!. Çünkü her 90 dakikası yenilenen bir sınavdır futbol!  İstikrar ister! Uykusuz, emek dolu, kafa patlatmak, sorumluluk alınan ve hep kapının önüne konulmak istenen  vefasızlığı vardır içinde.. Proje ve planı bir dakikada dahi yağma edilebilir! Oynayanı dahi kendi geçmişini unutup veryansınla ekran kapıp onu ego malzemesi yapmış! Geçmişte 20- 30 milyonluk ülkemin gençleri kaldırım taşlı sokaklardan çıkıp futbolcu olurken şimdi çimlerde ve halı sahalarda sözde eğitim ile bloke edilmiş sanki! Filtreler bozulmuş. İçinden başarıya koşan ve Dünya takımı oyuncusu olma başarısını yakalayamayan ve ulusal anlamda yok olan bir terslik içinde futbolum!
 
Beşiktaş ekspresinin vagonu olmak için destek bekleyen, gizli kanıtlanmamış namzetler var! Bu kilidi açma şansı yakalayan şu anda baş öğretmendir! Artık topa girmelidir! Beni tanıyanlar bilir çok mücadele verdim ve veriyorum ama direksiyonda değilim. O zaman kanıtlanmış başarının sahibi baş öğretmen proje için ortaya çıkmalıdır.. Azalan seyirci ve düşen  gardımızı toparlamak ona düşen bir sorumluluktur. Beşiktaş çok yoğun bir sabırla kendi gerçekleri ile geldi buralara . Kulüp adabı bu gerçeği hep karşıtlarına sundu..
   
Doğru cepheden bakılan bu başarı öne çıkarılmalı ve arkasına bizim kendi projemiz; yani futbolun eğitim gerçeği takılmalıdır! Futbol takımlarının başarısı sadece yabancı ve yıldız futbolcularla değil; çağdaş eğitim sonucu kendi imalatımız ve doğru futbol oynayan devamlılığı olan proje takımları ile süreklilik kazanır. Baş öğretmen bu yolun başındaki şansı yakalamış  ve acil kapısını açmalıdır.!
 
İşte bu nedenle Beşiktaş'ın başarısı önemlidir ve futbol dünyamızca  sahiplenmelidir. Kolay gelsin diyeyim mi !?

Senin için hazırladığımız haberler