"Beşiktaş ve Fenerbahçe bize destek verdi"

27.05.2020 - 16:51 | Son Güncellenme: 27.05.2020 - 17:03

"Beşiktaş ve Fenerbahçe bize destek verdi"

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek; küme düşmenin kalkması için Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kendilerine destek verdiğini açıklarken, Gökhan Töre, Bifouma ve Acquah hakkındaki transfer iddialarına da değindi.

AJANSSPOR - HABER

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, "Kulüpler Birliği olarak bir toplantı yaptık. Umarım bu pandemi en kısa sürede biter. Burada maçların oynanması için uçuşların yeniden başlaması lazım. THY ile bir anlaşma yapılabilir. Umarım bizim için hayırlısı olur. Vakaların yaşanmadığı bir lig bizim en büyük arzumuz. Burada herkes maçları kendi evinde oynayacak. Deplasmanlı maçlar oynanacağı için uçuşların yeniden başlaması çok önemli. Mutlaka bir yol bulunmalı" şeklinde konuştu.

Küme düşme kalkmalı

Küme düşmenin kalması gerektiğini vurgulayan ve Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kendilerine destek olduğunu açıklayan Adil Gevrek,  ekonomik zorluklara dikkat çekti ve "Bizde 2 tane vaka oldu. Biz de bir ara verdik. Umarım bu tarz şeyler lig başlayınca yaşanmaz. Yarın bir test daha yapacağız ve sonuçlara göre antrenmanlara başlayacağız. Küme düşmenin kalkmasını istiyoruz. Hangi takım düşerse düşsün bu iş geçen senelerdeki gibi olmayacak. Düşen takımlar büyük sıkıntılar yaşayacak. Beşiktaş ve Fenerbahçe bize destek verdi. Normal bir sene yaşamıyoruz. Lig bitince düşme olması normal ancak ekonomik anlamda zor bir sene yaşıyoruz. Bizde 2 tane vaka var. Maçlar nasıl adil oynanacak?" dedi.

İddiasız takımların motivasyonu düşmez!

Adil Gevrek, "Küme düşme kaldırılırsa hedefsiz takımlar maçlara motive olmaz" iddiasına karşı çıkıp galibiyet primlerine dikkat çekerek, "Bu lig 21 takımla oynanabilir. Bizim en büyük sıkıntımız ekonomi. Galibiyet primini kimse bırakmak istemez. İddiası olmayan takımlar da kazanmak isteyecektir. Burada en büyük sıkıntı ekonomi. Bu sıkıntılar göz önünde bulundurulmalı. Küme düşme kaldırılsa bile bütün takımlar maçlara kazanmak için çıkar. 8 maçımız kaldı. Bu maçların değeri 24 milyon lira. Yayıncı kuruluştan bir para gelmiyor. Hepimizin evinde beIN Sports var ve biz bunun parasını ödüyoruz. Bu işe bir çözüm bulunmalı. Burada yapılmış bir sözleşme var. Sezon başında indirim yaptığımız halde bunları yaşıyoruz. Yapılan revizyonda sadece dolar kuru sabitlendi" ifadesini kullandı.

Düşen takımın zararı 50 milyon Lira!

Küme düşen takımların karşılaşacağı ekonomik zararı açıklayan Yeni Malatyaspor Başkanı, ligde kalacaklarına inandığını belirterek, "Burada her şey adil olmalı. Küme düşen takımların toparlanması çok zor olur. Bu senenin düşüşü diğer seneler gibi değil. Bu sene düşen takımlar en az 50 milyon Liralık bir zararla karşılaşır. Düşüşün faturası çok ağır olacak. Bu bütün takımlar için geçerli. Böyle bir ortamda küme düşme kalkmalı. Oyuncular antrenmanlara konsantre olamıyor. Herkes tedirgin. Biz böyle bir ortamda takımı hazırlamaya çalışıyoruz. Biz her maçımızı kazanıp ligde kalacağız. 8 maçımızın 5'i içeride. İnşallah en iyi puanları alıp ligde kalmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gökhan Töre, Beşiktaş'a mı transfer olacak?

Adil Gevrek son olarak adı Beşiktaş'la anılan Gökhan Töre'nin geleceğine dair konuşurken; Bifouma ve Acquah için de yurt dışından teklifler olduğunu söyledi ve "Transferi şu an için düşünmüyoruz. Gökhan bizim için çok önemli bir oyuncu. Beşiktaş büyük bir camia. Sezon sonu bunlar konuşulabilir ancak şu an için böyle bir şey yok. Burada önemli olan futbolcunun iradesi. Bifouma ve Acquah için yurt dışından teklifler var ancak bizim şu anda tek hedefimiz ligde kalmak. Bunlar sezon sonu konuşulabilir. Devre arasında Çin'den ve İtalya'dan teklifler aldık. 8 maç bittikten sonra bunları tekrardan konuşacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler