Beşiktaş ve Galatasaray'ın Lucas Olaza Transferinde Atletico Madrid Rakip

Akın Ungan
02.01.2022 - 16:32 | Son Güncellenme: 02.01.2022 - 16:54

Beşiktaş ve Galatasaray, Real Valladolid sol beki Lucas Olaza ile ilgileniyor. Olaza transferinde, Siomene'nin A. Madrid'i rakip. Bonservisi ne kadar?

Beşiktaş ve Galatasaray'ın Lucas Olaza Transferinde Atletico Madrid Rakip

Geçen senenin çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş ve Siyah-Beyazlılar'ın ardından ligde en iyi dereceyi yapan Galatasaray, bu sezon beklenen başarıyı gösteremedi. Sezonun ilk yarısını istedikleri yerlerde tamamlayamayan iki kulüp, ara transfer döneminde kadrosuna yapacakları takviyerle, ikinci yarıya daha güçlü girmek istiyor.

Galatasaray ve Beşiktaş teklife hazırlanıyor

N'Salala'yı kadro dışı bırakan ve Rıdvan ile Umut'tan yeterli istikrarı alamayan Beşiktaş ile Patrick van Aanholt ve Ömer Bayram'da beklediği performansı bulamayan Galatasaray, sol bek arayışlarına başladı.

İspanyol gazetesi Pucela Fichajes'in haberine göre Galatasaray ve Beşiktaş, Real Valladolid'in 27 yaşındaki sol beki Lucas Olaza ile ilgileniyor. Birçok kulübün gündeminde olduğu belirtilen Olaza için iki Türk kulübünün, ilk teklifi yapmaya hazırlandığı kaydedildi.

Piyasa değeri 6 Milyon Euro

Her iki takım da kötü geçen sezonun ardından Olaza ile kadrosunu güçlendirmek istediği belirtilen haberde, iki takımın da henüz resmi teklifte bulunmadığı kaydedildi.

Takımı Real Valadolid ile 2025'e kadar sözleşmesi bulunan başarılı sol bekin piyasa değerinin 6 Milyon Euro olduğu öğrenildi.

Rakip Atletico Madrid

Birçok kulübün radarında bulunan sol bek için La Liga devi Atletico Madrid'in de devrede olduğu öne sürüldü. Real Valladolid'den ayrılması durumunda, öncelikli olarak İspanya'da kalmak istediği bilinen Lucas Olaza'nın, Diego Simoene'nin teklif götürmesi durumunda, kabul etmesi bekleniyor.

Lucas Olaza'nın karnesi

27 yaşında Uruguaylı Lucas Olaza, ülkesinin River Plate altyapısında futbol hayatına başladı. Uruguay ve Arjantin'de forma giyen Olaza, İspanya'ya Celta Vigo forması ile adım attı. Piyasa değeri 6 Milyon Euro olan oyuncu, Boca Juniors'un sözleşmeli futbolcusuyken, daha önce kiralık olarak oynadığı Real Valladolid'e 2 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

Bu sezon İspanyol kulüp ile 13 karşılaşmaya çıkan Lucas Olaza, henüz gol veya asist katkısında bulunamadı.

Senin için hazırladığımız haberler