(YAZILI ÖZET) Konyaspor- Beşiktaş Maç Sonucu: 0-2

01.10.2023 - 20:10 | Son Güncellenme: 01.10.2023 - 20:58

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Konyaspor, Beşiktaş’ı konuk etti. Karşılaşmayı konuk ekip Beşiktaş 2-0 kazandı. İşte maçın golleri ve özeti...

(YAZILI ÖZET) Konyaspor- Beşiktaş Maç Sonucu: 0-2

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, yağmur altında oynanan ve on kişi kalan Konyaspor'u iyi bir futbol sergilemese de 2-0 yenerek, nefes aldı. Siyah Beyazlılar bu sezon İstanbul dışında ilk galibiyetini aldı.

Konyaspor kendi kalesine attı

Zorlu karşılaşmanın 45+1. dakikada Rosier'in pasıyla sağ kanattan ceza sahası içinde buluşan Rashica topu kale önüne çevirdi. Uğurcan meşin yuvarlağı uzaklaştırmak isterken ter bir vuruş yaparak topu kendi kalesine gönderdi. Böylelikle karşılaşmada Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Devre Beşiktaş'ın

Beşiktaş, Konyaspor'a konuk olduğu karşılaşmada maçın ilk devresini 1-0 önde tamamladı. Siyah-Beyazlıları 1-0 öne geçiren golü Konyasporlu Uğurcan kendi kalesine attı.

İlgini Çekebilir
2015 krizi! Güneş, stoper ikilisini bulamadı
Habere Git

İkinci sarıdan kırmızı

Karşılaşmanın 55. dakikasında Beşiktaş kontra atağa çıkmak isterken  Oğulcan Ülgün, Aboubakar'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Pozisyonun hemen ardından ise topa vurduğu için hakem iki sarı kart gösterdikten sonra kırmızı kartla oyundan attı. Konyaspor, 55. dakikadan sonra 10 kişi maçı tamamladı.

Aboubakar'dan klas gol

Karşılaşmanın 63. dakikasında Beşiktaş 2-0'lık skoru yakaladı. Ceza alanı içinde rakiplerini tek tek oyundan düşüren Aboubakar, çektiği sert şutla ağları bularak durumu 2-0'a getirdi.

Sadece 6 şut 1 isabet ve 2 gol!

Beşiktaş, maç boyunca sadece 6 şu çekerken, bir kez isabet buldu. O da Aboubakar'ın golüyle sonuçlandı. Siyah Beyazlılar'ın diğer golüyse rakibin kendi kalesine atması sonucu geldiğ için adeta 1 şutla 2 gol çıkartmış oldu! İkinci devrenin büyük bölümünde 10 kişi oynayan ev sahibi Konyaspor ise 6 şutun 3'ünde kaleyi görse de golü bulamadı.

Beşiktaş 25. galibiyetini aldı

Beşiktaş, Süper Lig'de Konyaspor ile 45. kez karşı karşıya geldiler. İki takım arasında oynanan 45 maçın 25'ini Beşiktaş, 6'sını Konyaspor kazandı. 14 müsabaka ise beraberlikle tamamlandı.

Konyaspor kadroyu bozmadı

Ev sahibi ekip maça; Bernardoni, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Calvo, Ahmet Oğuz, Oğulcan Ülgün, N'zonzi, Soner Dikmen, Guilherme, Oliveira ve Moreno ilk 11'i ile maça başladı. Konyaspor, son oynadıkları MKE Ankaragücü maçının ilk 11'i ile sahaya çıktı.

Şenol Güneş 5 isimden yoksun çıktı

Şenol Güneş, son oynadıkları Adana Demirspor maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklikle maça başladı. Siyah beyazlı ekip TÜMOSAN Konyaspor karşısına; Ersin Destanoğlu, Rosier, Amartey, Colley, Masuaku, Salih Uçan, Hadziahmetovic, Rashica, Zaynutdinov, Aboubakar ve Muleka 11'i ile çıktı. Güneş, Adana Demirspor maçına başlayan Mert Günok, Necip Uysal, Ghezzal, Chamberlain ve Cenk Tosun'un yerine Ersin Destanoğlu, Amartey, Rashica, Zaynutdinov ve Muleka'ya ilk 11'de şans verdi.

Siyah-beyazlılarda Mert Günok, Ante Rebic ile Gedson Fernandes sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı.

Aboubakar en fazla gol atan ikinci yabancı oldu

Konyaspor filelerini havalandıran Vincent Aboubakar, Filip Holosko'yu geride bıraktı ve Süper Lig tarihinde Beşiktaş formasıyla en fazla gol atan ikinci yabancı oyuncu oldu. (OptaCan)

57 - Bobo

43 - Vincent Aboubakar

42 - Filip Holosko

(YAZILI ÖZET) Konyaspor- Beşiktaş Maç Sonucu: 0-2

2. dakikada derin pasla savunma arkasına sarkan Oliveira kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Ersin topa hakim oldu.


19. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Moreno’nun sert şutunda kaleci Ersin meşin yuvarlağı çeldi.


31. dakikada Hadziahmetovic’in sağ kanattan ceza sahasına kullandığı serbest vuruşta Zaynutdinov’un kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.


36. dakikada Zaynutdinov’un sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte Muleka kafa vuruşunu yaptı, yerden de seken top üstten dışarı gitti.


45+1. dakikada Rosier'in pasıyla sağ kanattan ceza sahası içinde buluşan Rashica topu kale önüne çevirdi. Uğurcan meşin yuvarlağı uzaklaştırmak isterken ter bir vuruş yaparak topu kendi kalesine gönderdi. 0-1

55. dakikada Beşiktaş’ın atağa çıktığı esnada Oğulcan, Aboubakar’a yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. Karara sinirlenen Oğulcan topa sert bir şekilde vurarak oyun alanı dışına gönderdi. Hakem Arda Kardeşler’in 2. sarı kartın ardından kırmızı kartını göstermesiyle Oğulcan oyun dışı kaldı.


63. dakikada Ghezzal’ın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Aboubakar rakibini çalımlayıp uzak köşeye şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-2


67. dakikada ceza sahası önü sağ çaprazında topla buluşan Prip’in şutunda meşin yuvarlak kalenin üzerinde dışarı gitti.


73. dakikada Hadziahmetovic’in ara pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Aboubakar’ın şutunda top kalenin üzerinden dışarı çıktı.


84. dakikada ceza sahası önü sağ çaprazında topla buluşan Chamberlain’in şutunda meşin yuvarlak uzak direğin yanından dışarı çıktı.


90. dakikada Yunus’un sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya kale önünde Nzonzi kafa vuruşunu yaptı ancak top kaleci Ersin’de kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler