Beşiktaş yeni teknik direktörünü buldu: Valerien Ismael

19.03.2022 - 23:55 | Son Güncellenme: 20.03.2022 - 15:02

Beşiktaş Fransız teknik adam Valerien Ismael’le prensipte anlaştı. Beşiktaş'a üç yardımcısı ile gelecek ve yıllık 700 bin Euro kazanacak Valerien Ismael kimdir?

Beşiktaş yeni teknik direktörünü buldu: Valerien Ismael

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi'nden puan elemeden elenen, Türkiye Kupası'na veda eden ve Süper Lig'de aldığı başarısız sonuçların ardından Beşiktaş yönetimi flaş bir hamle yaptı. Fransız Teknik Direktör Valerien Ismael ile her konuda anlaşıldı. Siyah beyazlıların Trabzon'da yapacağı karşılaşmada takımın başında Valerien Ismael'in olabileceği belirtiliyor. Türkiye'ye üç yardımcısıyla gelecek Ismael, yıllık 700 bin Euro kazanacak. Fransız teknik direktöre bu sezon çok cüzi bir miktar para ödenecek.

Sergen Yalçın gitti, Önder Karaveli merhem olmadı

Şampiyonlar Ligi'nde 0 çekilmesi ve Süper Lig'de alınan başırısız sonuçların ardından bir önceki sezonun çift kupalı teknik direktörü Sergen Yalçın'ın görevine son verilmişti. Onun yerine gelen Önder Karaveli, kariyerine Süper Kupa ile başlamasına karşın daha sonra alınan başarısız sonuçlar siyah beyazı yönetimi harekete geçirdi. Hatayspor ile 1-1 berabere kalınmasından sonra girilen Milli Takım arasında Beşiktaş hoca arayışlarını bitirerek  Valerien Ismael ile anlaştı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ve Beşiktaş, Doğukan Sinik'i elinden böyle kaçırdı!
Habere Git

Ceyhun Kazancı: "Hemen takımın başına geçecek"

Öte yandan, Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı da bu anlaşmayı doğruladı. Fanatik'e konuşan Kazancı, "Ben Valerien İsmael ile her konuda anlaştım. Süre konusunda sıkıntı yok. Eğer Başkanımız Ahmet Nur Çebi onay verir ise hemen takımın başına geçecek. Süreç uzarsa da Önder hocamız ve Mehmet Ekşi hocamız buradalar. Önder hoca teknik ekip içinde olacak" dedi.

Valerien Ismael kimdir?

Strasburg altyapısında futbola başlayan Valerien Ismael, Strasburg, Lens, Werder Bremen, Bayern Münih ve Hannover formaları giydi. Futbolcuyken Bayern Münih ile 2 Almanya şampiyonluğu, 1 Almanya Kupası kazandı. Werder Bremen formasıyla da Almanya duble yapmayı başararak 3 Lig, 2 kupa kaldırdı. Fransa'da da Strasbourg'la kupayı kazanan takımda yer aldı.

Valerien Ismael'in teknik direktörlük kariyeri: 4 puanı silindi

28 Eylül 1975 doğumlu ve 46 yaşındaki Valerien Ismael, teknik direktörlüğe 2011-12 sezonunda Hannover 96'nın ikinci takımında başladı. Bir dönem Nürnberg'i çalıştıran Fransız teknik direktör, iki kez Wolfsburg'da öra dönemlerde görev yaptı. 2018-19'da Yunanistan'da Apollon Smyrnis'i yöneten Ismael, daha sonra Avusturya'nın LASK takımına gitti.Korona döneminde gizli olarak LASK takımını toplu olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. 4 kez yapılan toplu antrenman nedeniyle Avusturya Futbol Federasyonu, kurallara uymadığı gerekçesiyle LASK'ı cezalandırdı ve 4 puanını sildi.

Championship'te iki takım çalıştırdı

Valerien Ismael, 25 Ekim 2020'de İngiltere Championship takımlarından Barnsley'in başına geçti. 2021-22 sezonunda ise rotasını Premier Lig'den düşen West Bromwich Albion'a çevirdi. West Bromwich Albion'a çıktığı 31 maçın 12'sini kazanan Fransız teknik direktör 2 Şubat'ta takımdan  ayrılmak zorunda kaldı.

Trabzonspor maçında sahada olması hedefleniyor

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin "Sezon sonuna kadar Önder Karaveli hocamız" açıklamasına rağmen teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Valerien Ismael ile her konuda uzlaşma sağladı. Siyah beyazlılar, Fransız hocanın bir an önce göreve başlamasını ve milli aradan sonra oynanacak Trabzonspor deplasmanında sahada olmasını istiyor.

3'lü savunma oynatıyor

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin kararı beklenirken, Fransız çalıştırıcının Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira gibi 3'lü savunmayı benimsediği öğrenildi. 3-4-3 sistemini tercih eden Valerien Ismael'in yanı sıra Siyah-Beyazlı ekibin diğer alternatifi ise uzun süredir gündemde olan Daniel Farke.

Senin için hazırladığımız haberler