Beşiktaş yöneticisi Urgancılar: "Avcı, Beşiktaş'la sulh olmalı"

11.03.2021 - 20:44 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 20:59

Beşiktaş Yönetim Kurulu Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı ve siyah beyazlı camiaya açılan davalarla ilgili Radyospor'a önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş yöneticisi Urgancılar: "Avcı, Beşiktaş'la sulh olmalı"

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Yönetim Kurulu Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu.

Urgancılar, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı ile siyah beyazlı camiaya açılan davalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş yönetimi kurulu genel sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar,  kulübün zarar ettirilmesi yoluyla birilerinin zenginleştiği yönündeki iddiaların kısa sürede açıklığa kavuşacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

"Beşiktaş'ın zarara uğratılmasından dolayı birileri fayda sağladı mı? Bunu göreceğiz"

"Yanlış yapıldı mı yapılmadı mı, Beşiktaş kişisel zenginleşme aracı yapıldı mı yapılmadı. Birincisi ile ilgili inceleme yapılıyor. İkincisi ile ilgili olarak bizim açtığımız davalar var. Beşiktaş genel kurulu ve hukuk insanlarının performansına bağlı olarak çözülecek bir sorun. Beşiktaş'ın zarara uğratılmasından dolayı birileri fayda sağladı mı? Bunu göreceğiz. Beşiktaş'ta herkes her şeyden haberi olduğunu iddia eder; ama Beşiktaş'ta bir bu ay başında bir ilk gerçekleşti, eski bir Beşiktaş yöneticisi Beşiktaş'a karşı işlediği suç nedeniyle savcılığın şikâyetiyle yargılanmaya başlandı. Evrakta sahtecilik suçlamasıyla başlatılan bir dava, kulübümüz de bu davaya taraf oldu. Her zaman Beşiktaş'ın yanında olduğunu, Beşiktaş'ın neferi olduğunu iddia edenler şimdiye kadar bu konuyu gündeme getirmediler. Onursal başkanımız Süleyman Seba'nın bir sözü var: "Beşiktaş'a gerçekten hizmet etmek istiyorsanız, kimsenin adamı olmayın" diyor. Bugün bu sözün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görüyoruz. KPMG raporu çıksın ortaya görelim istiyoruz; ama savcılık şikâyetleri görmezden geliniyor. Bunlara da dikkâtle bakmak gerekir" 

"Bence Avcı'nın sulh olmak konusundaki çağrımıza kulak vermesi gerekiyor"

İcra kurulu başkanı Urgancılar, "Abdullah Avcı'nın tazminatıyla ilgili başkanımız Ahmet Nur Çebi, sulh olmak yönünde bir çağrıda bulundu. Şu ana kadar Avcı'dan bir yanıt gelmedi. Bence Avcı'nın sulh olmak konusundaki çağrımıza kulak vermesi gerekiyor. Sulh olması gerekir; çünkü geçmiş yönetim tarafından sadece tek tarafa avantaj sağlayacak şekilde yapılmış bir sözleşme; bu anlaşma sayesinde Abdullah Avcı, Beşiktaş'ın rakiplerinden bir tanesinden maaş alan teknik direktör görünümünde, sanırım uzun yıllar Türk futbolunda bir etki tartışmasının öznesi olmak istemez. Bu yüzden bizimle sulh olması gerekir" şeklinde konuştu. 

Mesut Urgancılar son olarak, bu sezon Beşiktaş'ta başarılı bir performans gösteren Larin ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"Devre arasında Larin'e teklif geldi; fakat futbolcumuz Beşiktaş'tan ayrılmak istemedi. West Brom Albion, Larin için Ocak ayında bize resmî teklif verdi" 

Senin için hazırladığımız haberler