Beşiktaş Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak'tan tansfer açıklaması! Cenk devre arasında...

29.11.2017 - 02:32 | Son Güncellenme: 29.11.2017 - 02:32

Beşiktaş Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak'tan tansfer açıklaması! Cenk devre arasında...

Beşiktaş Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, göreve geldikleri 2012 yılından bu yana bir proje çerçevesinde çalışarak başarıyı yakaladıklarını belirtti. Albayrak, Beşiktaş'ın transfer çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

"Sezon sonuna kadar bu takımla devam edeceğiz. Devre arasında oyuncu satma düşüncemiz yok. Hedeflerimiz var. Şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde 2. turda iyi bir kura çekersek çeyrek finale çıkmak istiyoruz. Şu an itibariyle bir devre arası transferi söz konusu değil. Takımın eksik mevkisi yok. Gökhan Töre katılacak devre arasında. Her mevkideki oynayan ve oynamayan oyuncularımız takımın bir parçası. Şu an çok alternatifli bir kadromuz var. Vida konusunda girişimimiz olduğu doğru. Bu konuda şartlarımızı sunduk. Başkanımız Fikret Orman gerekli görüşmeleri yapıyor."

“Özellikle 2019'dan sonra yabancı sayısının düşeceği konuşulurken, altyapı olarak 3 sene sonrasına hazırlıklı olmalıyız. Bunun için çalışıyoruz. Hiçbir şey şans değildir hayatta, her şey çalışmanın eseridir. 2012'de göreve geldiğimizde kimse bize inanmadı ve güvenmedi. Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durum belliydi. Uzun dönem kötü yönetilen Beşiktaş vardı. 2012'de Beşiktaş buralara gelecek deseler kimse inanmazdı."

"Çıtayı yukarı çektiğimizin farkındayız. İyinin tarifi yoktur, herkes daha iyisini ister. Türkiye'de en fazla taraftara oynayan kulübüz. Beşiktaş keyif veriyor. Hedefimiz her sene Türkiye liginde şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'ne katılım ve Avrupa'da ilk 10 takım içine girebilmek. Bunun için sürekli oralarda oluyor olmanız lazım. Bundan sonra hedefimiz daha yukarılar. Yani bir gün o kupayı Türkiye'ye getirmek en büyük hedefimiz."

"Avrupa'da oynadığımızda göze hoş gelen bir futbol oynuyoruz. Tüm spor kamuoyu bunu söylüyor. Türkiye'ye döndüğümüzde bunu üzülerek söylüyorum, futbol oynamak istemeyen takımlar, vakit geçirerek, sakatlık numarası yaparak futbolu futbol olmaktan çıkarıyorlar. Futbol keyif oyunudur. Hakemin ön planda olmadığı anlarda keyif veren bir Beşiktaş var. Türk futbolunun gelişmesi için herkese çok görev düşüyor. Hakemlere, futbolculara... Futbolcular arasında iyi niyetli olmayanlar var."

"Merkezi Fulya'da bulunan 6 kişilik bir scout ekibimiz var. Bu arkadaşların hepsinin sorumlu olduğu bölgeler var. Orada hedef ülkelerimiz var. O arkadaşlarımız sürekli oradaki maçları takip ediyorlar. Bir programımız doğrultusunda çalışıyoruz. FIFA'da kayıtlı her ligin olduğu bir program ve oradaki her oyuncuyu izleyebiliyorsunuz. Üzerinde anlaştığımız oyuncuları ise canlı izleyip başkana bildiriyoruz. Ardından ise transfer süreci başlıyor. Daha sonra o süreci başkan yürütüyor. Almanya'da gönüllü scout ekibimiz var, 4 kişiden oluşuyor. Orada U14'ten itibaren gurbetçi futbolcuları izliyoruz Güney Amerika'da bir arkadaşımız var. Brezilya merkezli oyunculara bakıyor. İşin ana mutfağı burası. Daha sonra adım adım ilerliyoruz. Daha sonra başkanla ve hocayla istişare edip kararı veriyoruz."

"Footbonaut isimli bir proje... Borussia Dortmund ve Hoffenheim gibi kulüpler bu projeyi uyguluyor. 2012'de başlamışlar bunu yapmaya. Alman bir mühendis icat etmiş. 250 m2'lik bir alan içerisinde, dört tarafı 64 kutucuktan oluşuyor. Farklı yerlerden futbol topu geliyor değişik açılarla. Aynı zamanda 120 km'lik hıza ulaşabiliyor, bu hızı ayarlayabiliyorsunuz. Buradaki amaç top ve çevre konrtolünü sağlamak ve çabuk karar verebilme özelliğini artırmak. Bu sistemin birçok futbolcunun gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz."

(Yeni Şafak)

 

Senin için hazırladığımız haberler