"Beşiktaş'a büyük güç katar, İspanya'nın tozunu attırır"

11.11.2020 - 16:19 | Son Güncellenme: 11.11.2020 - 16:26

Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ın devre arasında Cenk Tosun'u transfer etmek istediği gündemde. Golcü futbolcunun eski hocası Tahsin Tam, Cenk Tosun ile ilgili analizini paylaştı. Beşiktaş'a dönerse başarılı olur mu?

"Beşiktaş'a büyük güç katar, İspanya'nın tozunu attırır"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Süper Lig'de şampiyonluk hesapları yapan Beşiktaş, devre arasında bir forvet transfer edecek. Siyah-beyazlıların, Premier Lig'de Everton forması giyen ve Beşiktaş taraftarlarının takımda görmek istediği Cenk Tosun'u kadrosuna katmak istediği yeniden gündemde. Peki, Cenk Tosun Beşiktaş'a gelecek mi, gelirse başarılı olabilir mi? Cenk Tosun'un eski hocalarından biri olan Tahsin Tam, golcü futbolcuyla ilgili Ajansspor'a özel açıklamalar yaptı. İşte Tahsin Tam'ın açıklamaları...

"Cenk Tosun kendisini hazır tutmak için uğraş verdi"

Cenk Tosun'un şanssız sakatlıklar yaşadığına dikkati çeken Tahsin Tam, "Aslında Cenk Tosun, Premier Lig'de beklentileri karşılamaya başlayacakken talihsiz ve ciddi sakatlıklar yaşadı. Cenk, mental olarak da kendisini kanıtlamış bir karakter. Kendisini hazır tutmak için uğraş verdiğini biliyorum. Toparlanması çok kolay olmadı" dedi.

"Beşiktaş'a dönerse büyük güç katar"

Adı transferde yeniden Beşiktaş ile anılan eski öğrencisi için Tahsin Tam, "Cenk Tosun'un kariyerine yurt dışında devam etmek istediğini biliyorum. Eğer Beşiktaş'a dönerse büyük güç katar. Zaten giderken de çok ciddi paralar kazandırdı. Taraftarların gönlünde ayrı yeri vardır. Tabii ki mali açıdan neler olur, neler biter bilemiyorum" açıklamasını yaptı. 

"20 yaşında da olgundu, tepeden tırnağa bir golcü"

Cenk Tosun'un 20 yaşında bile olgun olduğunu söyleyen eski hocası, "Cenk'te hep pozitif ilerlemeler gördüm. Sakatlığını bir kenara koyarak bunları söylüyorum. Cenk Tosun 20 yaşında bile çok olgun bir karakterdi. Kendisiyle birlikte çalıştık. Bize o ışığı yıllar önce de vermişti. Çok iyi bir ailenin çocuğu. Gol vuruşlarında ustalaştığını ve çalıştığı hocalardan çok şey öğrendiğini söyleyebilirim. Zaten mayası iyi. Tepeden tırnağa bir golcü" ifadelerini kullandı.

"Cenk Tosun, İspanya Ligi'nin tozunu attırır"

Golcü futbolcunun Türkiye'ye gelmeyip Avrupa'da kalması halinde ise ona en uygun ligin hangisi olduğu sorusuna ise Tahsin Tam, "Cenk Tosun için bence ideal lig İspanya olur. Cenk sağlıklı olduktan sonra gittiği her takım ondan verim alır. Milli Takım için de önemli bir golcü. Cenk saygılı bir çocuktur. Kendisine de objektif bakabilen, öz eleştiri yapabilen bir oyuncudur. Ona başarılar diliyorum" yanıtını verdi.

Cenk Tosun Premer Lig'de bu sezon kaç maçta oynadı? 

29 yaşında olan ve her iki ayağını da kullanabilen Cenk Tosun 2017-18 sezonunda transfer olduğu Everton'da ilk sezonunda 14 maçta 5 gol attı. 2018-19 sezonunu 33 maçta 4 gol 4 asistle tamamlayan futbolcu, geçen sezon ise Everton'da 10 maçta 1 gol, kiralık gittiği Crystal Palace'ta da 5 maçta 1 kez rakip ağları havalandırdı. Bu sezon ise kadroya yeni döndü ve 2 maçta 31 dakika süre alabildi. 

Senin için hazırladığımız haberler