"Beşiktaş'a çok kalleşlik yapıldı"

17.04.2020 - 21:46 | Son Güncellenme: 17.04.2020 - 21:46

"Beşiktaş'a çok kalleşlik yapıldı"

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, siyah-beyazlı takımın Instagram hesabında canlı yayın konuğu oldu.Yamantürk, Beşiktaş'ın mali yapısı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş'ın maddi durumu hakkında da bilgi veren Yamantürk, "Beşiktaş'ın çok ciddi sorunları var, bunları konuşmak lazım. Şu anda paramız yok. Sadece Beşiktaş'ın değil, bütün kulüpler bu durumda. Bizim birinci işimiz, Beşiktaş'ı sağlıklı finansal rahatlığa çıkarmaktır" dedi.

"Başkan taze para koydu"

Beşiktaş'ın mevcut durumdan çıkacağını ifade eden Divan Kurulu Başkanı Yamantürk, "Beşiktaş'ın buradan çıkacağını düşünüyorum. Alacaklılar; süt bitmiş kan geliyor, biz bunun derisinden ne kadar faydalanırız diye ona bakıyorlar. Biz bunu kabul edemeyiz. Başkan taze para koysun diyorlar, başkan taze para koydu" ifadelerini kullandı.

"Borcu yönetmek, varlığı yönetmekten daha zor"

Yamantürk'ün diğer açıklamaları şu şekilde:

Ali Koç, 50 milyon Euro verdi. Türk spor tarihinin en büyük hibesi. Ateşe düşmüş su tanesi. Bizim durumumuz diğer kulüplerden daha iyi. Borcu yönetmek, varlığı yönetmekten daha zor ve önemlidir. Ancak bilgili, namuslu, ahlaklı, alacaklıy ikna edebilecek insanlarla yapılır.

"Türk halkının suçu ne?"

Fikret Orman'la konuşmuştum, şimdi ben haklı çıktım. Ahmet Nur Çebi şimdi bizi dinliyor. Devlet bu borçları silsin dediler. Ben de silmesin, bu borçları silerse hayatında maça gelmemiş, Erzurum'un Tortum'daki adamların haklarını gasp etmiş olacağız. Türk halkının suçu ne, neden onların cebine el atacaksınız?

"Çukurdan çıkamadık"

Beşiktaş'ı Osmanlı'dan miras aldık, gözümüz gibi bakmalıyız. Süleyman (Seba) ağabeyden sonra gelenler kulübü çukura götürdü ve çıkamadık. Serdar Bilgi'den bahsetmiyorum. 

Altyapı mesajı

Çalışanlara taahhütlerimizi yerine getiremezken fantezi peşinde koşamayız. Futbolculardan bahsetmiyorum, boş verin onları. Alt yapılarımızdan futbolcu çıkarmalıyız. Kimseye ütülmeden, bir futbolcuyu yurtdışından getirirken uçakta iki tane de sözleşme imzalamadan yapmalıyız. Bunların hepsini biliyorum. Beşiktaş'a çok kötülük yapıldı, kalleşlik yapıldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler