Beşiktaş, Kripto Para Borsası Rain ile Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

Salim Manav
16.03.2022 - 11:17 | Son Güncellenme: 16.03.2022 - 12:53

Beşiktaş, kripto para borsası Rain ile iki yıllık 12 milyon 250 Bin Euro'luk sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşmanın tanıtım toplantısında Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Beşiktaş, Kripto Para Borsası Rain ile Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş Kulübü, kripto varlık platformu Rain ile 2 yıllık forma göğüs sponsorluk anlaşması imzaladı. 

Siyah-beyazlı kulüpten KAP'a yapılan bilidirimde, "Rain Yazılım ve Ticaret A.Ş. ile 2023-2024 sezonu sonuna kadar Güney Tribün Sponsorluğu ve 22-2023 sezonundan başlamak üzere 23-2024 sezonu sonuna kadar Forma Göğüs Sponsorluğu kapsamında Şirketimize toplam 12.250.000 Avro + KDV ödenmesi konusunda anlaşma sağlanmıştır." denildi.

Efsane sponsor Beko gitti, Rain geldi

Beşiktaş’ın Rain ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla birlikte, kulübün yıllarca sponsoru ve göğüs reklamının sahibi olan olan 'Efsane sponsor' unvanını kazanan Beko dönemi sona ermiş oldu.

'Bundan sonra gelirleri artırmaktan başka çare yok"

Beşiktaş ile Rain arasında yapılan sponsorluk anlaşmasının tanıtım toplantısında Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Rain firması yetkilileri açıklamalarda bulundu. 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaşımızın özellikle göğüs reklamı ilgili sponsorunu sizlere beraber takdim etmek için huzurlarınızda bulunuyoruz. Artık futbol çok profesyonel ve ekonomisi çok farklı noktalara doğru seyrediyor. Buna ayak uydurabilen kulüpler hem çok başarılı olabilecekleri gibi geleceklerini de garanti altına alabilecekler. Bunun için işbirliği içinde olacağınız sponsorlarla, onların marka değerleriyle berabere yürüyeceksiniz onların ekonomik katkıyı iyi değerlendireceksiniz. Artık bundan sonra gelirleri artırmaktan başka çare görünmüyor. Giderleri düşeceksiniz ama olayın kalitesi ve taraftarların da gönlünü yapacak aksiyonları alabilmek için gelirlerinizi artırmanız ve bütçelerinizi dengelemeniz gerekiyor. Beşiktaş için gelir ve giderlerinin eşitlendiği bir şirket bir kulüp arzu ettiğimi ifade etmiştim. İki taraflı gayret içerisindeyiz. Giderleri düşürmek, kaliteyi aşağı düşürmeden bunu yapabilmenin yolunu bulmak, Altyapı ve öz kaynak ile bunu desteklemek. Ve bir taraftan da sponsorlarla sağlayacağımız gelirle ve en önemlisi bilet ve ürün gelirlerimiz. Rain bizim göğüs sponsorumuz. Bundan sonraki iki yıl boyunca onlarla beraber olacağız" ifadelerini kullandı

 

İlgini Çekebilir
Fikret Orman'a yeni dava! Beşiktaş'a 305 milyon...
Habere Git

"İki yıl sonra iki katını almayı hedefliyoruz"

Rain verdiği sponsorluk desteğinin, göğüs reklamında en önde olduğunu belirten Çebi, "İki yıl sonra neden uzun yıllar devam etmeyelim? Beşiktaş'ta vefa vardır. Beşiktaş biriyle yola çıktığında, onunla uzun yıllar devam etmeyi sever. İki yıl sonra, iki katını almayı hedefliyoruz. Bu konuda hazırlıklı olun. İnşallah kalp krizi geçirmeden, ödemeleri tamamlarsınız. Beşiktaş'ı çok sevdiniz ama az para verdiniz. İki sene sonra daha fazlasını alacağız. Bu bir şakaydı, bize büyük destek oldunuz" dedi.

Dallago: "Beşiktaş'tan daha iyi bir ortak Türkiye'de bulamazdık"

Rain CEO ve Kurucu Ortağı Joseph Dallago ise yaptığı açıklamada; "Türkiye kripto kullanımının kişi başı en yüksek olduğu ülkelerden bir tanesi. Beşiktaş'tan daha iyi bir ortak Türkiye'de bulamazdık. Çok teşekkür ederiz. Siyah, beyaz, en büyük Beşiktaş (Türkçe)" ifadelerini kullandı.

 

Sponsor transfer yapacak mı?

'Sponsor transfer yapacak mı?' sorusuna Ahmet Nur Çebi, "Getirene getirme denmez. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü... Taraftar birini istiyorsa, siz de onu getirirseniz, ben yapınca beni göklere çıkarıyorlar, benim yerime siz göklere çıkarsınız. Bunu not alın bence, aklınızda olsun. Kur sabitlemesi yok. Ben hiçbir oyuncuma kur sabitleyemedim. Çok denedim ama olmadı maalesef! Kur sabitlemesi olmayacak. Belki de Türk lirası değer kazanacak. Ekonomimiz hep böyle gidecek değil, düzelecektir" yanıtını verdi.

'Birinci amacımız insanların zarar görmemesi'

'Beşiktaş adına kripto varlık üretimi olacak mı?' sorusuna ise Ahmet Nur Çebi, "Şu anda o durumda değiliz. Şu anki anlaşmamız göğüs reklamıyla ilgili. Kripto ilgili arkadaşlarımız uzun süredir çalışıyor. Bis Beşiktaş taraftarına zarar vermeyecek, Beşiktaş'a gönül verenlerin paralarını verdiğinde hırpalanmayacağı bir düzeni sağlıklı kurmaya çalışıyoruz. Bu nedenle gecikiyoruz. Belki çıkacak olan iç düzenlemeyi görmekte fayda vardır. Sık eleyip sık dokuyorsak Beşiktaş'ın adıyla yatırım yapacak insanların zarar görmemesi birinci amacımız olduğu içindir. Yoksa gelişi güzel biz de bu saate kadar yüz milyonlarca lirayı alıp kasamıza koyabilirdik ama insanların parasını heba edecek bir düzenek oluşmaması adına hassas davranmamızdan bu süreç uzamıştır" cevabını verdi.

“Sponsor Talisca’yı da getirebilir daha iyisini de”

'Rain firması, adı Beşiktaş’la anılan Anderson Talisca'nın transferine sponsor olabilir mi?' sorusuna Ahmet Nur Çebi, “Akıllarına bunu sokuyorsunuz iyi de yapıyorsunuz. Yani onlar da anlıyorlar. Bu kadar para vermişler bir de üzerine iyi bir futbolcu getirirlerse... Düşünün bunu arkadaşlar. Ben alacağımı aldım ama bundan daha fazlasını istiyorsanız, bu konuşulan konu taraftar için çok önemli. Talisca da olabilir daha iyisi de olabilir. Niye sınırlıyorsunuz ki biz daha iyisini isteriz” dedi.

“Türkiye'nin en iyisiyle anlaşma yaptılar”

Rain firması neden Beşiktaş'ı seçti sorusuna Ahmet Nur Çebi, “Onların yerine ben cevap vereyim” diyerek, "Türkiye'nin en iyisiyle anlaşma yaptılar. Daha ötesi var mı? Marka değeri olarak Beşiktaş'tan daha iyisi olduğunu düşünmüyorum. Duruşu, tarzı, renkleri, stadın olduğu yer, tarihi... Her şeyiyle bir numara" ifadelerini kullandı.

"İngilizce nasıl söylenir bilmiyorum. Var mı bilen?"

Çebi sözlerini şöyle bitirdi: “Umarım her konuda başarılı olursunuz. Allah bereketini artırsın derler. (Gülerek) İngilizce nasıl söylenir bilmiyorum. Var mı bilen? Mehmet? İnşallah daha çok kazanırsınız çünkü iki sene sonrasına iyi hazırlanmanız lazım.”

Senin için hazırladığımız haberler