Fikstür... Beşiktaş Milli Maç Dönüşlerinde Hep Deplasmana Gidecek

Ali Bozkurt
19.07.2023 - 11:42 | Son Güncellenme: 19.07.2023 - 11:46

2023-24 Süper Lig fikstürü belli oldu. Beşiktaş, milli maçlar için verilecek aralardan sonra ligdeki ilk maçı hep deplasman olacak. Avrupa maçları için de ilginç durum oluştu.

Fikstür... Beşiktaş Milli Maç Dönüşlerinde Hep Deplasmana Gidecek

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de 2023-24 sezonu fikstürü 18 Temmuz'da Riva'daki Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Genel Merkezi'nde çekildi. Beşiktaş'ın fikstüründe ilginç bir tablo ortaya çıktı. 

Beşiktaş deplasmanda ezeli rakipler evde

Beşiktaş, milli takımların maçları nedeniyle verilen tüm aralardan sonra deplasmana gidecek. Önümüzdeki sezon toplam dört kez milli maçlar nedeniyle liglere ara verilecek. Bu araların hepsinin dönüşünde siyah beyazlı takım ligde deplasmana gidecek. Buna karşın ezeli rakipleri 


Galatasaray ile Fenerbahçe, 4 dönüşte de lig maçlarını iç sahada oynayacak.

Avrupa'da öncesinde deplasmanda

Beşiktaş, bir sezon aradan sonra yeniden Avrupa kupalarında boy gösterecek. Beşiktaş, ilk maçı 27 Temmuz'da oynanacak olan UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turunu geçerse, sonraki maçlar öncesi Süper Lig'de hep deplasmana gidecek. Galatasaray ile Fenerbahçe ise Avrupa kupalarında oynanacak maçlardan önceki lig maçlarını evlerinde oynayacaklar.

İlgini Çekebilir
İşte Süper Lig'de derbi tarihleri! G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor...
Habere Git

Beşiktaş ilk iki hafta İstanbul'da

Kâğıt üzerinde bir handikap olarak gözüken bu fikstürün fiilen Beşiktaş'a olumlu mu olumsuz mu yansıyacağı sezon oynandığında ortaya çıkacak. Beşiktaş, yeni sezona Vavacars Fatih Karagümrük'e konuk olarak başlayacak. Kartal, ikinci haftada bir başka İstanbullu ve ligin yenilerinden Pendikspor'u konuk edecek.

Beşiktaş'ın ilk derbisi Trabzonspor ile

Siyah beyazlı takım 2023-24 sezonunda ilk derbi mücadelesine 5. haftada çıkacak. Beşiktaş, Trabzonspor'a konuk olacak. Siyah beyazlı takım ezeli rakiplerindense ilk olarak 9. haftada Galatasaray ile Rams Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'yi evinde ağırlayacak

Beşiktaş, yeni sezona İsmail Kartal yönetiminde girecek olan Fenerbahçe ile ise, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında karşı karşıya gelecek. Kara Kartal, derbide sarı lacivertlileri kendi evinde ağırlayacak.  

İstanbul'da üst üste en fazla 3 hafta

Süper Lig'de bu sezon da 8 İstanbul takımı yer alacak. Ama geçen sezonki gibi üst üste uzun süre İstanbul periyodu oluşmayacak Beşiktaş için. Siyah beyazlılar üst üste en fazla 3 hafta İstanbul'da oynayacak. Kartal, 8. haftada İstanbulspor ile evinde oynadıktan sonra Galatasaray deplasmına gidecek ve dönüşte de Gaziantepspor ile Dolmabahçe'de oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler