Beşiktaş'a PFDK şoku! Yıldız oyuncu...

08.04.2021 - 23:25 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 23:53

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, Aytemiz Alanyaspor maçındaki talimatlara aykırı hareketi nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Beşiktaş'a PFDK şoku! Yıldız oyuncu...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş'ın Kamerunlu futbolcusu Vincent Aboubakar'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk ettiğini açıkladı.

Aboubakar'ın PFDK'ya sevkinin sebebi

TFF'den yapılan açıklamada, Aboubakar'ın, Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde talimatlara aykırı hareketi gerekçesiyle tedbirsiz olarak disipline gönderildiği belirtildi:

''BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü futbolcusu VINCENT ABOUBAKAR'ın 07.04.2021 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-AYTEMİZ ALANYAPOR Süper Lig müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 6/4 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.''

Çaykur Rizespor futbolcusu Gökhan Akkan'ın da Göztepe maçındaki hakareti nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildiği aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'un saha olayları, MKE Ankaragücü ve Demir Grup Sivasspor'un ise talimatlara aykırı hareket sebebiyle disipline yollandığı ifade edildi.

Aboubakar sakatlığı hakkında konuştu

Vincent Aboubakar, sakatlığı hakkında açıklamalar yaptı. Golcü futbolcu, yaşadığı sakatlığa karşın en iyi şekilde sahaya döneceği yönünde umut taşıyor.

Canal Plus'a konuşan Aboubakar, "Çok şükür, bugün yine gülümsüyorum. Kariyerimde beni rahatsız eden şey yükselişte olduğum her zaman sakatlar yaşamam. Tanrı'ya şükür geri dönme yeteneğim var. Güçlü bir zihne sahip olmak, hayatın anahtarı" ifadelerini kullandı. 

Aboubakar'dan sakatlık isyanı!
 

Vincent Aboubakar'ın Beşiktaş'ta bu sezonki performansı

Beşiktaş'ta bu sezon başarılı bir performans sergileyen Vincent Aboubakar, ligde 25 maçta 15 gol 5 asist üretirken, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 maçta 1 gol attı. Aboubakar, ligdeki son maçını 21 Mart'ta 1-1 biten Fenerbahçe derbisinde oynamıştı. Futbolcunun Erzurumspor maçında oynama ihtimali çok düşük görünüyor.

Sergen Yalçın, Aboubakar'ın durumunu açıkladı! 

Senin için hazırladığımız haberler