Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaş'a stat yanıtı: "G.Saray ve F.Bahçe statları kesin değil"

İsa Kethüda
11.10.2023 - 18:37 | Son Güncellenme: 11.10.2023 - 18:42

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Stadı'nın Euro 2032 listesinde olmamasıyla açıklama yaptı. Büyükekşi, "G.Saray ve F.Bahçe statları kesin değil" dedi.

Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaş'a stat yanıtı: "G.Saray ve F.Bahçe statları kesin değil"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Stadı'nın Euro 2032 listesinde olmamasıyla ilgili Beşiktaş'tan yapılan paylaşıma yanıt verdi. Büyükekşi, Galatasaray ve Fenerbahçe statlarında maçların oynanacağının da kesin olmadığını vurguladı. 

İtalya ile Türkiye'nin ortaklaşa düzenleyeceği Euro 2032 için Beşiktaş'tan gelen stat eleştirisine Mehmet Büyükekşi yanıt verdi. 

"Beşiktaş Stadyumu'nu gündeme almadık"

Radyospor programcısı Yılmaz Dirim'e konuşan Büyükekşi, "UEFA'ya 10 stat ismi verdik, 5 stada düşeceğiz. Bu İstanbul turnuvası değil Türkiye turnuvası. UEFA 'elinizdeki en büyük statlardan başlayacaksınız' diyor. Koltuk gelirlerinin hepsini UEFA alıyor. Kapasiteye bakmamız çok normal. Bunu kendi kafamızdan yapmıyoruz. Avrupa yakasında Olimpiyat birinci tercihimiz. İkinci stat Galasataray, üçüncü tercih Fenerbahçe statları. Koltuk sayıları Fenerbahçe ve Galatasaray statyumlarının fazla olduğu için Beşiktaş Stadyumu'nu gündeme almadık" dedi.  

İlgini Çekebilir
Parmak sallama olayı... "Haddime değildir"
Habere Git

"Fenerbahçe ve Galatasaray stadyumlarını kullanmama ihtimali var"

Türkiye'de 38 stadyum olduğunu kaydeden Büyükekşi, "İstanbul'da 4 stadyumumu vereceğiz. İstanbul değil Türkiye organizasyonu yapıyoruz. Stadyumlar beşe inecek. İstanbul'da üç stat var. Belki sadece birini kullanacağız. O da Olimpiyat Stadı. 

Fenerbahçe ve Galatasaray statlarını kullanmama ihtimali var. 2026'ya kadar UEFA'ya bildireceğiz" açıklamasını yaptı. 

"Her taraftarın kendi stadyumu güzel" 

"Garip bir polemik içerisindeyiz" eleştirinde bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Beşiktaş'ın paylaşımı sırasında Türkiye'nin çok mutlu olduğu bir atmosferin içindeydik. "Dünyanın en güzel stadyumu burada" paylaşımı yapıldı.

Her taraftarın kendi stadına bakış açısı farklı. Beşiktaş taraftarına Beşiktaş stadı güzelken, Fenerbahçe taraftarına da Fenerbahçe stadı güzel" yorumunda bulundu.  

İlgini Çekebilir
Szymanski'nin menajerinden ManU ve transfer sözleri: "30-40 milyon Euro söyleniyor..."
Habere Git

"Euro 2032'de sadece Arda'nın oynama şansı var"

Bugünkü milli takımda oynayanların yaş ortalamasının Euro 2032 sırasında 30'un üzerinde olacağı hatırlatması üzerine Büyükekşi, "2032'de sadece Arda'nın oynama şansı var. Arda'nın da son turnuvası olur ve kaptan olarak bitirir. Bugünden o günlere yönlendirmemiz lazım. Bugün 9 yaşındaki çocuk belki o gün Milli Takım'da olacak. Onun için böyle değerlendirmek doğrusudur" sözleriyle geleceğe yatırım ifadeleri kullandı. 

"Hırvatistan maçına odaklanmamız gerekir. Bırakın Süper Kupa'yı"

Hırvatistan maçını kazanırsak Euro 2024'ü garantileyeceğiz" diyen Mehmet Büyüekşi, "Şu anda Hırvatistan maçına odaklanmamız gerekir. Bırakın Süper Kupa'yı. Üç maçımız var. Biz kötü günlerde bir araya gelmeyi çok iyi başarıyoruz. Ama iyi günlerde bir araya gelemiyoruz. Bu neden? Bunu ben de bilmiyorum. Çünkü bu sıralar TFF olarak iyi günler yaşıyoruz. İyi günler yaşadığımız için bir araya gelemiyoruz. Bugünden yarının milli takımını oluşturmanın peşindeyiz. Bunu da birlikte yapalım. Bütün camialara sesleniyorum" çağrısında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler