Beşiktaş'a Tottenham'dan transfer! İşte plan!

02.11.2018 - 11:43 | Son Güncellenme: 02.11.2018 - 08:47

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş ile ilgili dikkat çeken bir transfer iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre; Beşiktaş, Tottenham forması giyen Dembele'yi renklerine bağlamak istiyor.

Beşiktaş'a Tottenham'dan transfer! İşte plan!

Beşiktaş, Süper Lig ve Avrupa Ligi'nde mücadele ederken diğer taraftan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Devre arası transfer döneminde kadroyu güçlendirmek isteyen Beşiktaş yönetim kurulu, orta sahada görev yapan Mousa Dembele için düğmeye bastı.

Dembele için ilk görüşme olumlu geçti

Siyah-beyazlıların, İngiliz ekibiyle sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldız oyuncunun menajeriyle bir araya geldikleri ve yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği aktarıldı.

Kadroyu güçlendirmek istiyorlar

Çaykur Rizespor karşısında aldığı farklı galibiyetle üstündeki kara bulutları dağıtan Beşiktaş’ta, yönetim kurulu kadroyu daha güçlendirmek için sürdürdüğü çalışmalara hız verdi. Bir yandan şampiyonluk yarışı için yoğun çaba harcayan, diğer taraftan transfer çalışmalarını yürüten siyah-beyazlılar, Mousa Dembele ile temasa geçti.

Amaç devre arasında kadroya katabilmek

İngiltere Premier Lig’de Tottenham forması giyen Mousa Dembele için uzun süredir beklemede olan yöneticiler, Belçikalı yıldız oyuncunun transferi konusunda kolları sıvadı. Belçika Milli Takımı’nda da top koşturan 31 yaşındaki futbolcu için düğmeye basan siyah-beyazlılar, şartların uygun olması halinde Dembele’yi devre arasında almaya çalışacak.

Devre arasında olmazsa sezon sonunda

Hem sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Atiba’nın yerini doldurabilmek hem de Tolgay ve Oğuzhan’ı daha rekabetçi hale getirmek isteyen siyah-beyazlı transfer komitesinin, Tottenham’la sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Dembele ile şimdiden el sıkışmaya çalıştığı belirlendi. Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner’in büyük bir gizlilik içerisinde yürüttüğü Dembele operasyonu devre arasında gerçekleşmezse, sezon sonunda noktalanacak.

Çalışmalar titizlikle yürütülüyor

Mousa Dembele’nin menajeriyle geçtiğimiz günlerde bir görüşme yapan ve karşı taraftan olumlu izlenimler alan Beşiktaş Yönetimi, devre arası için forvet takviyesi çalışmalarını da büyük bir gizlilik içerisinde sürdürüyor.(Milliyet)

Moussa Dembele kimdir?

Moussa Dembele, futbol kariyerine ilk olarak Germinal Beerschot takımının alt yapısında başladı ve bir sezon burada genç takımlarda oynadıktan sonra 2004 yılında as takıma çıkartıldı. Bir sezon kaldığı takımında 20 maça çıkıp 1 gol atabildi. 2005-2006 sezonu öncesinde Willem II’ye transfer oldu. 

Burada da bir sezon oynadıktan sonra 2006 yılında Hollanda’nın güçlü ekiplerinden AZ Alkmaar ile görüşmelere başladı.

Her iki tarafında şartları kabul etmesi sonucunda 5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 2006-07 sezonunda teknik direktör Louis van Gaal tarafından takımda sık sık kendine yer buldu. 

Sezon sonuna kadar şampiyonluğun adaylarından biri olan takım, son haftadaki maçlar sonucunda ligi üçüncü sırada tamamladı. Bunun yanında KNVB Kupası finalinde ise Ajax'a yenilen takım, ikincilikle yetindi.

2008-2009 sezonunda takımı ile Hollanda Ligi şampiyonluğunu yaşarken takıma 10 gollük katkı sağladı. Bir sonraki sezonun başlangıcında bu başarısına bir de Hollanda Süper Kupası’nı ekledi.

Toplamda 118 maça çıkıp 24 gol attı. 2010 yılında yolunu İngiltere’ye çevirip 6 milyon Euro’ya Fulham’a transfer oldu. Fulham’da iki sezon forma giydikten sonra gösterdiği performans ile güçlü kulüplerin dikkatlerini üzerine çekti.

2012-2013 sezonunda 19 Milyon Euro gibi yüksek bir rakama Tottenham’a transfer oldu. 4 sezon boyunca forma giydiği Tottenham Hotspur ile 85 maça çıkıp 3 gol atma başarısı gösterdi. Moussa Dembele, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Tottenham Hotspur’da devam etmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler