Beşiktaş'a virüs güvenlikçiden mi bulaştı?

09.05.2020 - 15:21 | Son Güncellenme: 09.05.2020 - 15:21

Beşiktaş'a virüs güvenlikçiden mi bulaştı?

Koronavirüs nedeniyle liglere ara verilmesinden sonra tüm futbol dünyası evlere kapanmıştı. Beşiktaş, 20 Nisan'da 5 kişilik bir grupla yeniden sahada idmanlara çıkmıştı. Ve o günden itibarenden gruplar halinde çalışmalar devam etti. İdmanlar öncesi yapılan testlerde futbol takımında ve diğer çalışanlarda koronavirüs vakasına rastlanmadı.

AJANSSPOR-ÖZEL

Yeniden idmanların başlamasından sonra ise biri futbolcu olmak üzere takımda 2 vaka ortaya çıktı.

Güvenlik hizmeti taşeron firmadan

Ajansspor'un ulaştığı bilgiye göre, tesislerde görevli bir güvenlik elemanında koronavirüs tespit edildi. Söz konusu kişi karantinası biter bitmez, geçen Pazartesi günü yeniden görevinin başına döndü.

Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde güvenlik hizmeti dışarıdan taşeron bir firma tarafından veriliyor. Siyah beyazlılarda bugün ortaya çıkan 2 vaka, "Virüs güvenlikçi üzerinden mi yayıldı" sorusunu gündeme getirdi.

Beşiktaş 18 Mayıs'ta takım halinde temaslı idmanlara başlamayı planlıyordu.  Ancak koronaviürs vakasının çıkmasından sonra bu karara uyulup uyulmayacağı merak konusu.

Ligler başlamadan, 3 Süper Lig ekibinde vaka çıktı

Hafta içinde Ankaragücü ve Fenerbahçe de futbol takımı ekibinde koronavirüs vakası çıktığını açıklamıştı.

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 'şimdilik' kaydıyla liglerin 12 Haziran'da başlatacaklarını açıklamış ve maçlar sırasında koronavirüs vakası yaşanması halinde yeniden durum değerlendirmesi yapacaklarını duyurmuştu.

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği, dün federasyona dilekçeyle başvurarak, "Biz oynamak istemiyoruz. Öncelikli kararımız budur. Ancak maçlar illa oynatılacaksa tarih 12 Haziran değil, 11 Temmuz olmalıdır" demişti.

Ajansspor'un tüm liglerden toplam 50 futbolcuyla yaptığı ankette, yüzde 64 oranında liglerin oynanmaması yönünde sonuç çıkmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler