Beşiktaş'ı yıkan adam Fenerbahçe yolunda!

06.05.2021 - 12:16 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 12:27

Dimitrios Pelkas'ın performansından memnun kalan Fenerbahçe, gelecek sezon için Christos Tzolis'i gündemine aldı. Tzolis, Fenerbahçe'ye mi transfer olacak? Genç forveti ve performansını sizler için mercek altına aldık.

Beşiktaş'ı yıkan adam Fenerbahçe yolunda!

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe diğer taraftan da gelecek sezon için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerin, Yunanistan'da PAOK forması giyen Christos Tzolis'i transfer etmek istediği gündemde. Peki, Christos Tzolis kimdir ve nasıl bir oyuncudur? Ajansspor olarak sizler için inceledik...

Fenerbahçe, Bruma'nın maliyetini yüksek buldu

Yakın zamanda Fenerbahçe'nin daha önce Galatasaray'da da oynayan Bruma'yı transfer etmek istediği öne sürülse de 7 milyon Euro gibi yüksek bir maliyete sıcak bakmıyor.

Tzolis, Fenerbahçe'nin transfer gündeminde

Sabah'ın haberine göre; Dmitrios Pelkas'ın performansından memnun kalan sarı-lacivertliler, Yunan oyuncunun vatandaşı ve eski takım arkadaşı Christos Tzolis'i de transfer etmek istiyor. 

Beşiktaş'ı yıkan adamdı

Tzolis bu sezon PAOK'ta 45 maçta 15 gol atıp 6 kez de asist yaptı. Henüz 19 yaşında olmasına karşın etkili bir oyuncu olan Tzolis, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Yunan ekibi PAOK'a 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiği maçta 2 gol atmıştı. Diğer gol ise Pelkas'tan gelmişti.

"Beşiktaş ile bugün karşılaşsak yenemezdik"

Futbolcu, geride bıraktığımız günlerde yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın şu anki performansı için, "O dönem kolay kazanmıştık. Bugün karşılaşsak turu geçeceğimizden şüpheliyim. İyi toparlandılar" demişti.

Christos Tzolis nasıl bir oyuncu? 

Doxa Pentalofou'dan PAOK'daki gençlik akademisine katıldığında henüz 8 yaşında olan Christos Tzolis, o dönem bile zeki ve tutkulu bir oyuncu olarak dikkati çekti. Çok yönlü, iki ayağıyla da iyi vuruşlar yapabilen, birkaç yıldır kanatta oynayan futbolcu, yaratıcılığı ve bireysel üretim yapmasıyla öne çıkıyor. 

Barcelona'ya karşı attığı gol viral oldu

30 Ocak 2002'de Selanik'te doğan futbolcu, PAOK Akademisi'ndeki eğitim sürecinin temel aşamalarında tutarlı bir görüntü ortaya koydu. 12 yaş altı takımında Barcelona'ya karşı Nou Camp'ta oynadığı maçtaki oyunu çokça konuşuldu. 2015'te Stockholm'deki Lennart Johansson turnuvasında 5 maçta 11 gol attı ve daha da ilgi çeken bir oyuncu oldu.

Ailevi nedenlerden ötürü Yunanistan'dan bir süre uzak kaldı

2002 jenerasyonundan olan Tzolis, ailevi nedenlerden ötürü bir süre Yunanistan'dan uzakta kaldı. Rosenborg'da oynadı. 2018'de tekrar PAOK'a döndü ve 17 yaş altı takımında oynadığı ilk yılında 25 maçta 29 golle en çok gol atan oyuncu oldu. Yaşı küçük olmasına karşın 19 yaş altı takımına yükseldi. Kariyerinde 2 lig şampiyonluğu bulunuyor.

Yunanistan'ın EURO 2019'a gidişinde pay sahibiydi

2019-20 sezonunda yine patlama yaptı ve gol kralı oldu. 26 maçta 19 gol atıp 8 de asit yapan futbolcu, UEFA Gençlik Ligi'nde 4 maçta oynadı. Tzolis, aynı zamanda Yunanistan Milli Takımı adına da çok şey beklenen isimlerden biri. Yunanistan 17 Yaş Altı Milli Takımı'nda 9 maçta 6 gol atan futbolcu, takımının EURO 2019'a katılmasında önemli bir rol oynadı.

Koronavirüs döneminde A Takım ile çalıştı

Covid-19 salgını birçok genç futbolcu gibi Tzolis'i de etkiledi. Fakat; Yunan futbolcu, PAOK'un A Takım kadrosuyla yoğun bir şekilde antrenmanlara başladı. Özellikle antrenman performansı sebebiyle PAOK Teknik Direktörü Abel Ferreira'nın güvenini kazandı ve 7 Haziran'da Olympiakos'a karşı görev aldı. Tziolis arkasını getirmeyi de başardı.

20 Haziran'daki OFI maçında klas bir gole imza attı. Bu gol Yunanistan'da birçok hayran kitlesine sahip olmasına yardımcı oldu. Bu golle Tziolis, Giorgos Koudas'tan sonra PAOK için üst düzey bir gol atan en genç ikinci oyuncu oldu. 

Christos Tzolis'in profesyonel kariyer performansı

2019-20 Sezonu 

▶ 14 maç - 2 gol 

2020-21 Sezonu 

▶ 45 maç - 15 gol - 6 asist

Senin için hazırladığımız haberler