Beşiktaş'ın 1 numarası, Başakşehir'in 2 numarası mı olur?

20.02.2020 - 00:27 | Son Güncellenme: 20.02.2020 - 09:30

Beşiktaş'ın kaleci arayışları devam ediyor. Volkan Babacan ile görüşen Siyah Beyazlı ekip, sene sonu için söz kestiği basına düştü. Mert Günok'un üstün performansı, Tarık Çetin'in genç olarak ligimizde forma giymesi, Erce Kardeşlerin, Uğurcan'ın gölgesinde kalması, Çaykur Rizespor'dan Gökhan Akkan'ın üstün performansı derken Beşiktaş'ın bir türlü kalıcı yerli kaleci bulamaması da gözlerden kaçmadı. Kasımpaşa'nın tecrübeli kalecisi Fatih Öztürk ve diğerlerinin analizi haberimizde...

Beşiktaş'ın 1 numarası, Başakşehir'in 2 numarası mı olur?

Beşiktaş'ın 1 numarası Başakşehir'in 2 numarası mı olur?

Premier Lig ekibi Liverpool’dan 2 senelik kiralık olarak alınan Loris Karius’un istikrarsız bir oyun sergilemesi sonucunda Beşiktaş sezon sonunu beklemeden yeni kaleci arayışlarına girdi. Siyah-Beyazlılar’ın gündemine bomba gibi düşen isim ise Mert Günok’un gölgesinde kalan Volkan Babacan olduğu konuşuluyor. Gitmek isteyen oyuncularına hatta teknik direktörüne bile açık kapı bırakan Başakşehir’in Volkan Babacan’ı bonservis istemeden Beşiktaş’a verileceği yazıldı. Peki 100 küsürlük kulüp, dev bir çınar olan Beşiktaş neden 2 yıldır forma giyemeyen 31 yaşındaki Volkan Babacan’ı kadrosuna katmak istiyor? Beşiktaş gibi köklü bir kulübün direkt Mert Günok gibi ilk 11 oynayan kalecileri istemesinde ne gibi engeller var? Ekonomik olarak çöküntülere düşen Beşiktaş’ın oynayan bir kaleci bulamaması sonucu nedir? Bunun hakkında kimseden şu ana kadar bir ses çıkmadı. Fakat Kara Kartal tecrübeli oyuncu aradığını ifade ediyor. Bunun sonucunda ise uzun süredir forma giyemeyen Volkan Babacan ile görüşmelere başladı.

Beşiktaş’ın mali sorunları olabilir ama asırlık bir çınarın Volkan Babacan’dan önce Mert Günok ile görüşmesi gerektiğini düşünüyorum. Scout ekibi veya transfer komitesi Mert’i önermekten neden kaçındılar? Mert Günok’un kariyer açısına baktığımız zaman Beşiktaş kalesini rahatlıkla alıp, belki de kalkınmasını sağlayacağını görebiliyoruz. Bana göre Mert Günok, paradan önce Beşiktaş’ı tercih eder. Öncelik para olsa Galatasaray’ın teklif sunduğu zaman Muslera’nın gölgesinde kalmaktan korktuğu için Başakşehir’e gittiğini de biliyorsak tabii. Bu oyuncu Beşiktaş’ı düşünmüyorsa o zaman yönetimin toplanıp iyice düşünmesi, araştırması gerekiyor.

Bu yazımda Beşiktaş’ın kalesine direkt girebilecek ve Beşiktaş ile daha iyi yerlere gelebilecek yerli kalecileri kaleme aldım. Beşiktaş’ın mevcut kalecilerinden daha iyi performansı olan kaleciler ve ligimizde forma şansı yakalayan tüm yerli kalecileri gelin birlikte inceleyelim…

Ali Bozkurt/Ajansspor

Gökhan Akkan – 25

Refleksleri iyi olan genç kaleci, uzaktan şutlarda kolay kolay kalesinde gol görmüyor. Genç yaşına rağmen sorumluluk almasını biliyor. Fakat önündeki arkadaşları ile iyi anlaşamıyor. Konsantrasyon eksikliğinden dolayı kendi savunması ile diyaloğa fazla giremiyor ve bu hata yüzünden goller yiyor. Ankaragücü ile çıktığı maçlarda çok göze çarpan eksikliğiydi. Rizespor ile iyi çıkış yakalan Gökhan, 3 büyüklerin kalesini emanet edecek yeteneklere sahip. Gökhan’ın Beşiktaş kalesine direkt girebileceğini ve formayı alacağını düşünüyorum. Volkan Babacan gibi uzun süre forma giymeyen bir kaleci ile karşılaştırdığımız zaman forumda bir Gökhan… 1.88 boyuna sahip, 78 kg, piyasa değeri ise, 625 bin Euro. Güncel takımı, Çaykur Rizespor

Gökhan Akkan, Türkiye U21 formasını 4 defa, Türkiye U15 formasını ise 1 defa giydi.

Genel performansı

Maç: 145

Yediği Gol: 180

Ortalama Dakika: 90

Kurtarma oranı: %75

Maç başına kurtarma: %48

Pas Oranı: %68

Gol yemeden bitirdiği maç sayısı: 19

Ertaç Özbir – 30

30 yaşındaki file bekçisi, Gençlerbirliği forması giyiyor. Milli takım kariyeri bulunmuyor. 2010 yılında Kasımpaşa forması ile Süper Lig’le tanıştı. 2010/11 sezonunda Kasımpaşa ile ilk maçına çıkan Ertaç, o sezon tek oynadığı maçta 3 gol yedi. Pozisyon alma konusunda kuvvetli olan Ertaç, pozisyon almasını çok iyi biliyor. Takım arkadaşları üstünde liderliği tamamen eline alıyor. Transfer döneminde Ertaç, bazı haber sitelerine göre Beşiktaş ile görüşmeler sağladı. Fakat Beşiktaş yönetiminin değişmesinden sonra bu transfer askıya alındığı konuşuluyor. Şu an Gençlerbirliği forması giyen Ertaç, geçen seneden bu seneye performans olarak beklide kariyerinin en iyi senelerini yaşıyor diyebiliriz. 1.87 boyunda olan Ertaç Sağ ayağını kullanıyor. Piyasa değeri ise 500 bin Euro.

Genel Performansı:

Maç: 83

Yediği gol:  113

Ortalama dakika: 90

Kurtarma oranı: %68

Maç başına kurtarma: %42

Pas Oranı: %71

Gol yemeden bitirdiği maç sayısı:  17

Fatih Öztürk – 33

1.91 boyunda olan Fatih Öztürk, Kasımpaşa forması giyiyor. Milli takım kariyeri bulunmamaktadır. Kilosu ise 86, sözleşmesi 30.06.2021 tarihinde sona erecek.  Birebir’de etkili olan tecrübeli kaleci, gelen sert şutları kontrol etmekte oldukça iyi. Pas konusunda eksiklikleri bulunuyor  fakat refleks konusunda başarılı.  Degajları da bir o kadar eksik. Yerli kaleci, Galatasaray ile ismi anılmış sonra Ziraat Türkiye Kupasında yaptığı hareketlerden sonra transfer gerçekleşmemişti. Bunu o ana bağlayan Fatih, beklide kariyer açısından Galatasaray’a gelebilecekken bir maçta kendine hakim olamaması, penaltı noktalarını işaret etmesi sonucu yolu düşmedi. Yaş önemli değilse Beşiktaş yönetimi buyurun, tecrübede mevcut, forum da mevcut.

Genel Performansı:

Maç: 125

Yediği gol:  150

Ortalama dakika: 90

Kurtarma oranı: %64

Maç başına kurtarma: %60

Pas Oranı: %58

Gol yemeden bitirdiği maç sayısı:  17

Günay Güvenç – 28

Almanya takımlarından SSV Ulm alt yapısında yetişen Günay, Beşiktaş formasını da giydi. Güncel olarak Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK forması giyen Günay Güvenç, takımının Süper Lig’e çıkmasında büyük rol oynadı.  Cesaretli olan file bekçisi, pozisyon alma konusunda gayet başarılı maçlar çıkarıyor. Ani çıkışlarda rakiplere deyim yerindeyse direkt dalan yapıya sahip. İletişim konusunda başarılı değil, kendini bu konuda biraz daha geliştirmesini lazım.  Hava toplarında bölgesinde hakimiyeti yoktur.  Beşiktaş’ın eski oyuncusu, Beşiktaş’ta kısa süre de olsa kale emanet edildi. Derbi’ye bile çıkmışlığı var. Gaziantep kulübü ile kendini tam anlamıyla buldu. Takımın simgesi oldu. Düşünülür mü? Taraftar baskısını unutalım, Burak Yılmaz örneği dururken Günay Güvenç o topa girmez. Türkiye A2 takımında 4 maçta görev aldı.  Slovakya U21 maçının 4-4 sonuçlanması, İran U23 maçında 3-2 yenilmemiz ve Fas U23’ü 1-0 yendiğimiz maçlarda kaleyi koruyordu. Toplam 8 gol yiyen Günay, 1 maçta kalesinde gol görmedi.

Genel Performansı:  (Altyapı dahil)

Maç: 172

Yediği Gol: 207

Ortalama dakika: 90

Kurtarma oranı: %80

Maç başına kurtarma: %78

Pas Oranı: %79

Gol yemeden bitirdiği maç sayısı:  22

Serkan Kırıntılı – 35

Adanaspor alt yapısından yetişen Serkan, Ankaragücü’ne transfer olduktan tam 5 sene sonra Fenerbahçe’ye transfer oldu. Yaklaşık 3 sene Fenerbahçe forması giydikten sonra Ç. Rizespor’a transfer oldu ve oradan efsaneleşeceği Konyaspor yolunu tuttu.  2015’den bu yana Konyaspor forması giyiyor. Bahsetmeye gerek yok, rakip onlar çok iyi bilir. Gününde olursa ondan iyisi yok olmazsa çok basit goller yer. Yaş olarak orta da düşünmem ben olsa olsa yarım sezonu kurtarmak için olabilir. Sözleşmesi ise 30.06.2022 sezonunda sona erecek. Güncel değeri 500 bin Euro

Mircea Lucescu, Milli takımı yönetirken Serkan’ı takıma davet etti ve Serkan Kırıntılı, A Takım formasını 4 defa giydi. Türkiye U 18 formasını 2 defa, U19 formasını 20 defa, U20 formasını 9 defa, U 21 formasını ise 6 defa giydi.

Genel Performansı:  

Maç: 321

Yediği Gol: 443

Ortalama dakika: 91

Kurtarma oranı: % 72

Maç başına kurtarma: % 85

Pas Oranı: %65                                      

Gol yeme den bitirdiği maç sayısı:  37

Erce Kardeşler – 26

1.84 boyunda olan file bekçisi, 81 kilo ağırlığı bulunmakta. Trabzonspor ile sözleşmesi 30.06.2022 tarihinde sona erecek. Güncel piyasa değeri 1.5 milyon Euro olarak gözüküyor. Altınordu’da geçirdiği üstün performansı ile ismini duyduğumuz Erce Kardeşler, takım arkadaşlarıyla iletişimi yüksek olan bir oyuncu. Trabzonspor’da Uğurcan’ın gölgesinde kaldı. Uğurcan muazzam bir çıkış yakalayınca ona iyi bir yedek kaleci Erce oldu. Erce şu an halinden memnun gözüküyor. Uğurcan sezon sonu yüksek bir ücretle büyük bir takıma giderse A takım formasını alacak gibi. Eee sen Beşiktaş’sın bu durum seni ilgilendirmez sen gider teklifi sunar, ilk 11 garantisi verirsen oyuncu düşünmez. Düşünürse, sıkıntı. Teknik olarak iyi durumda olan 26 yaşındaki file bekçisi pas isabet oranı ile dikkatleri çekiyor. Ani çıkışlarda hata yapması zor gözüken ve zamanlamayı iyi ayarlayan Erce, köşe vuruşlarında ceza sahasına gelen topları yumruklama konusunda eksiklikleri bulunuyor.

Türkiye U21 kadrosuna dahil edilmesine rağmen maçlarda görev almadı.

Genel Performansı:  

Maç:  96

Yediği Gol: 107

Ortalama dakika: 91

Kurtarma oranı: %86

Maç başına kurtarma: %80

Pas Oranı: %91

Gol yemeden bitirdiği maç sayısı:  18

Tarık Çetin - 23

1.93 boyunda olan file bekçisi, Fenerbahçe alt yapısında yetiştikten sonra Karagümrük forması giydi. 1.5 sene Karagümrük forması giydikten sonra kiralık olarak gittiği Fenerbahçe’ye geri dönüp geçtiğimiz yaz Rizespor’a transfer oldu. Degaj, Zıplama, Refleksler ve Liderlik konusunda artı özellikleri bulunan genç file bekçisi, topsuz alan ve eksantriklik konusunda eksiklikleri bulunuyor. Hızı ortalama üstünde bulunuyor. Fenerbahçe alt yapılı, Rizespor’da fazla forma şansı bulamadı. Altyapından çıkan kaleci yoksa alternatif olarak düşünülür. Gökhan Akkan’ın yedeği olarak kaldı öylece…

Türkiye U16 formasını 11 defa, Türkiye U17 formasını 12 defa, Türkiye U18 formasını 1 defa olmak üzere toplam da milli takım kariyerinde 24 defa forma giydi.

Genel Performansı:  

Maç:  44

Yediği Gol: 43

Ortalama dakika: 91

Kurtarma oranı: %88

Maç başına kurtarma: %75

Pas Oranı: %79

Gol yemeden bitirdiği maç sayısı:  5

Muhammed Şengezer – 23

1.92 metre boyundaki 23 yaşındaki file bekçisi Başakşehir’in sözleşmeli oyuncusu şuan Adana Demirspor’da kiralık olarak forma giyiyor. Bursaspor’un alt yapısından yetişen genç oyuncu 850 bin Euro güncel değere sahip. Genç yaşına rağmen bir çok özelliği bulunan Muhammed, Türkiye U18, U19, U20, U21, Türkiye A2 takımlarında forma giydi. Toplam 18 defa alt kategorilerde boy gösterdi. Beşiktaş ile ismi anıldı. Adana Demirspor’da çok iyi performansı var. Mert giderse giye Başakşehir’in iyi alternatifi olduğunu düşünüyorum. Hadi sen Mert’i alamadın Muhammed gibi hem genç hem iyi bir kaleci varken neden Volkan Babacan? Fenerbahçe Altay Bayındıra en sıkıntılı sezonunda formayı verdi. Önümüzdeki seneler daha iyi olacak çünkü… Mert olmuyorsa Muhammed’i yazın…

Arda Akbulut – 19

Trabzonspor kalecileri konusunda bu sene verimli işler yapmaya başladı. Takımın 3. Kalecisi Arda Akbulut, Ziraat Türkiye Kupasında oynadığı oyunla beğenileri üstüne çekmiş ve Uğurcan’dan sonra kale emin ellerde paylaşımları yapmıştı. Trabzonspor altyapısında yetişen 1.95 boyundaki kaleci takımı ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Uğurcan, Erce derken bir de Arda Akbulut geliyor Trabzon’da yerli diye yazdım. Trabzonspor gelecek vaad eden Arda’yı vermez.

Türkiye U14,U15,U16,U17,U18,U19 ve U20 takımlarında görev aldı. Toplam 27 maçta boy gösterdi.

Trabzonspor ile çıktığı 3 maçta kalesinde 6 gol gördü.

Mert Günok – 31

Süper Lig’de çıktığı maçlarda kurtarma oranı olarak ligin en başarılı kalecilerinden birisi. En son oynanan Beşiktaş maçında kendi rekorunu egale ederek bir maçta 7 kurtarış yaptı.

Daha önce Fenerbahçe maçında 6, Antalyaspor maçında 5, Ankaragücü maçında 5, Trabzonspor maçında 4 kurtarış yapmıştı.

Milli takım kariyeri:  Türkiye U16,U17,U18,U19, U20, U21, A2, A Milli takım’da forma giydi. Toplam 51 forma ile boy gösterdi.

Yazmaya gerek var mı? Her maç kim olduğunu kendisi gösteriyor. Önermeye gerek var mı? Görmemek mümkün değil, görmüyorsan, düşünmüyorsan senin o asırlık çınarında ki yöneticilerin sorunu olacak.

Genel Performansı:  

Maç:  79

Yediği Gol: 83

Ortalama dakika: 90

Kurtarma oranı: %90

Maç başına kurtarma: %85

Pas Oranı: %89

Gol yemeden bitirdiği maç sayısı:  30

Volkan Babacan – 31

İşte Beşiktaş’ın istediği Volkan Babacan;

Milli takımda uzun süre forma giyen Volkan Babacan, Mert Günok’un üstün performansından dolayı Başakşehir forması ile yedeklere çekildi. 17/18 sezonunda 34 maça çıkan Volkan, 18/19 sezonunda sadece 1 maçta görev aldı. Bu sezon ise forma şansı bulamadı.  Türkiye A  milli takımında 36 karşılaşmada görev aldı.  32 gol yiyen Volkan, 15 maçta kalesinde gol görmedi. Toplam 3.104 dakika Türkiye A Milli Takım forması giydi.  Türkiye U21 formasını 20 defa, Türkiye U19 formasını 5, U18 formasını 7 U17 formasını 12 ve U16 formasını 21 defa giydi.

Milli takımda, 15 Dostluk maçı, 10 Dünya Kupası Elemeleri, 8 Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 3 Avrupa Şampiyonası Elemeleri olmak üzere toplam 36 maçta görev aldı.

Genel Performansı:

Maç: 218

Yediği gol:  215

Ortalama dakika: 89

Kurtarma oranı: %86

Maç başına kurtarma: %67

Pas Oranı: %89

Gol yemeden bitirdiği maç sayısı:  40

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler