Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, Çebi İle Yollarını Ayırdı

26.05.2022 - 11:02 | Son Güncellenme: 26.05.2022 - 14:23

Beşiktaş Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, yeni dönemde görev almayacak. Urgancılar, başkan Ahmet Nur Çebi ile görüşüp anlaştığını söyledi. Urgancılar, KPMG raporu için de uyardı.

Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, Çebi İle Yollarını Ayırdı

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, pazar günü yapılacak seçimde Ahmet Nur Çebi'nin listesinde yer almayacağını açıkladı. Urgancılar sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, yeni dönemde görev almak istemediğin başkan Çebi'ye ilettiğini açıkladı.

Önce 'Feda' sonra 'Cefa' dönemi

İlk olarak Beşiktaş'ın 2012'deki 'Feda dönemi'nde görev aldığını hatırlatan Urgancılar, "Cefa dönemi olarak adlandırdığım son 2.5 yılda da Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. Son 2.5 yılda (çoğu anlatılamasa da) BJK menfaatleri için birçok doğru iş yaptığımız kanaatindeyim. Bir Beşiktaş taraftarı olarak  bunların gerçekleşmesini sağlayan Başkanımıza ve tüm destek verenlere müteşekkirim" dedi.

İlgini Çekebilir
Çebi, Serdal Adalı'dan transfer yaptı! İşte yeni listesi
Habere Git

"Görev istemediğimi başkana ilettim"

Temel konularda fikir ayrılığı içinde olmanın Beşiktaş'a büyük zarar vereceğini vurgulayan Urgancılar, "Tecrübenin yükü ağırdır. Geleceği ayırt etmek için yeterli izan ve belleğe sahip olduğumu düşünüyorum. Futbolun planlaması ve mali disiplin ile Beşiktaş aidiyeti ve iletişim gibi yanlışlık yapılınca tarifsiz kayıplara yol açabilecek temel alanlara ve kurumsallaşma, liyakat gibi olmazsa olmazlara dair (yeni ve daha fazla) fikir ayrılığına gerek olmadığına inanıyorum. Bu nedenle yeni dönemde görev almak istemediğimi Başkanımıza birkaç kez ilettim ve nihayet dün akşam mutabık kaldık" dedi.

"KPMG raporu sekteye uğratılmasın"

Çebi ve yeni gelecek yönetimine başarılar dileyen Urgancılar, 2009-2019 dönemine dair hazırlanan mali raporun gereğinin yapılmasını istedi: "Başkanımıza ve 29 Mayıs sonrasındaki BJK Yönetim Kurulu'na peşinen başarılar dilerim. Umarım tüm zorluklar geride kalmıştır. Yeni BJK Yönetim Kurulu'ndan en önemli beklentim, ülke sporu için bir ilk olan ve çok emek verdiğim,  2009 - 2019 yılları arasındaki işlemlere dair KPMG tarafından hazırlanan özel amaçlı inceleme raporu ile ilgili başlatılmış olan hukuki sürecin sekteye uğratılmamasıdır. Allah BJK’yı, BJK’ya ihtiyacı olanlardan ve BJK’yı sosyal ve ekonomik anlamda kendi sınıf atlama çabalarına alet etmek isteyenlerden korusun…Sağlıcakla…"

Senin için hazırladığımız haberler