Beşiktaş'ın altyapısında neler oluyor?

04.11.2020 - 19:23 | Son Güncellenme: 04.11.2020 - 19:30

Beşiktaş Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Sorumlusu Mehmet Ekşi, siyah beyazlı takımın altyapısında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. Deneyimli spor adamı, Beşiktaş'ın altyapısından yetişen Necip Uysal ve Rıdvan Yılmaz hakkında da konuştu. Öte yandan Beşiktaş'ın altyapısında hangi çalışmalar yapılıyor, sorusu yanıt arıyor. Ayrıca Mehmet Ekşi, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın büyük bir şans olduğunu vurguladı. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın altyapısında neler oluyor?

Beşiktaş Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Sorumlusu Mehmet Ekşi, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında önemli açıklamalar yaptı. Altyapıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ekşi, Beşiktaş altyapısından yetişen Necip Uysal ve Rıdvan Yılmaz hakkında da konuştu.

"Altyapıda gerçek üretimi yapan ilk takım"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ekşi, "Her bakımdan Beşiktaş altyapısını yeniden organize ediyoruz. Üretmek zorundayız. Üretmeden tüketenler sonunda tüketecek bir şey bulamazlar. Deniz bitti. Üretim başlatan takım Beşiktaş olacak. Başkan Ahmet Nur Çebi ve teknik direktör Sergen Yalçın bu konuda çok kararlı gözüküyorlar. Uygulamaya başladılar. Şu anda A takımın yaş ortalaması 25, 15 kişi de 20 yaşın altında.

Şu anda A takımda 5 tane altyapı oyuncumuz var; ama Sergen Yalçın büyük bir kapı araladı bize, ileride daha çok sayıda altyapı oyuncusu A Takımda yer alacak" dedi.

"Altyapıyı ayırdık"

Mehmet Ekşi, "Altyapıyı ikiye ayırdık. Birinci grup Fulya'da çalışıyor. Futbol Akademi bünyesinde topladık. Gerekirse Akademiyi ileride Ümraniye'ye taşırız. İkinci grup, 14-20 yaş arasında. BEFAM olarak bu grubu organize ettik. Ümraniye'de A takıma entegre biçimde çalışacaklar. Akademi'de attığımız format, BEFAM'da üretime dönüşecek. Biz gerçek üretim yapacağız. Son dönemde Türkiye'de milyon Eurolar saçarak, popülist uygulamalarla bir yere varılamayacağı anlaşıldı. 

Bugün bir futbolcu çok pahalı. Dolayısıyla bu işe işadamları da el atmalı. Altyapı hem iyi futbolcular kazanıp, sportif başarı elde etmemizi sağlayacak hem de bu oyuncuların gelecek transferleri ile kulübümüze para kazandıracağız. Üniversite okumayan Beşiktaş U 19 oyuncusu olmayacak. Oyuncular mutlaka İngilizce bilecek, yanında ikinci bir dil öğrenecek. Şimdi İngilizce eğitimine başladık" ifadelerini kullandı.

"Necip Uysal kaleci bile olur"

Beşiktaş'ın altyapısından yetişen ve 11 sezondur A takım forması giyen ve sürede 8 teknik direktör, üç başkan gören Necip Uysal'la ilgili olara ise Mehmet Ekşi, "Necip çok büyük bir özveri gösteriyor. Kalk diyorsun kalkıyor. Otur diyorsun oturuyor. Kaleci oynatsan, kaleci de olacak, hâlâ Necip'e neden kızarız anlaşılır gibi değil" dedi.

"Rıdvan Yılmaz, Türkiye'nin en iyi sol beki olabilir"

Rıdvan Yılmaz'ın Türkiye'nin en sol beki olma potansiyeline sahip olduğunu belirten Ekşi, "Zamanı gelince yetirli süreyi bulacaktır. Çağdaş bir sol bek. Sergen Hoca'nın ondan çok faydalanacağını düşünüyorum. Özellikleri itibariyle Avrupa'da büyük liglerde oynama potansiyeline sahip. Biraz fizik olarak kendini geliştirmeli ve çok çalışmalı" şeklinde konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler