Beşiktaş'ın amatörleri yöneticilerin sırtında

06.06.2020 - 13:27 | Son Güncellenme: 06.06.2020 - 13:28

Beşiktaş'ın amatörleri yöneticilerin sırtında

ERDAL CÖMERT - AJANSSPOR ÖZEL

Koronavirüs nedeniyle liglerin sekteye uğramasıyla kulüpler mali olarak daha da kötü duruma düştü. Futbol kadar amatör branşlar da can çekişir hale geldi. Beşiktaş'ta yıllardır amatör branşların kapatılması tartışması eksik olmuyor. Nitekim erkek voleybol takımının faaliyetleri dondurulmuş, diğer branşlar içinse koşullar zorlanarak yola devam edilmişti.

Aygaz'ın yerine Mogaz

Ahmet Nur Çebi yönetimi de amatör branşlar için çözüm arayışında. Amatör branşlarda kulübün medarı iftiharı olan hentbol takımının Aygaz olan sponsorluğu sona erdi. Siyah beyazlılar yeni sezonda Mogaz ile yola devam etmek için görüşmeler yürütüyor.

Beşiktaş Bedensel Engelliler Basketbol Takımı için ise Beşiktaş Belediyesi ile görüşülüyor. Belediyenin de sosyal sorumluluk çerçevesinde siyah beyazlılara destek olması bekleniyor.

Kürek takımı Dalgakıran'da

Beşiktaş'ın kürek takımına ise ikinci başkan Adnan Dalgakıran'ın destek olması bekleniyor. Kürek takımı Dalgakıran Kompresör ile faaliyetlerini finanse edecek. Daha büyük mali desteğe ihtiyaç duyan basketbol ve voleybol şubeleri için de arayışlar sürüyor. Yönetim bu konuda da dış destek bulamzsa kendi içinde çözüm üretmeye çalışacak.

Öncelikle amatör branşlarda bütçeler daha da düşürülecek ve genç oyunculara ağırlık verilecek. Kadın voleybol takımı zaten kaynak sıkıntısı nedeniyle geçen sezonu altyapı oyuncularıyla geçirmişti.

Sompo Japan Sigorta'nın ayrılmasıyla erkek basketbol takımında da küçülme ve öz kaynaklara yönelim hamlesi başlatılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler