Beşiktaş'ın Beykoz'daki arazisi için karar verildi! Futbol Köyü...

29.02.2024 - 20:05 | Son Güncellenme: 29.02.2024 - 20:32

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, Beşiktaş'ın Beykoz'da bulunan arazisi için verilen kararı açıkladı. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın Beykoz'daki arazisi için karar verildi! Futbol Köyü...

AJANSSPOR HABER

Erdener Karataş'ın haberine göre, Beşiktaş'ın Beykoz'da bulunan arazisi için karar verildi.  Haberde, Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba'nın arazinin geri alındığını ve artık Beşiktaş'a ait olduğunu açıkladığı belirtildi.

Samet Aybaba'nın açıklaması

Samet Aybaba, Beykoz'da bulunan arazi hakkında şu açıklamaları yaptığı ifade edildi: "Beykoz’daki 21 dönüm arsa artık Beşiktaş Kulübü’nün. Oradaki arsa ile ilgili sıkıntı kalmadı. Tesisleşme ile ilgili ciddi adımlar atıyoruz."

21 dönümlük arazi

Samet Aybaba, geçen yıl Beşiktaş kongresinde arazi hakkında şu açıklamaları yapmıştı: "Beykoz'da (Paşamandıra mevki) bulunan 21 dönümlük bir alanı gezdik. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile bu alan ile ilgili bir görüşmemiz oldu. Bu arazinin kendisi tarafından tahsis edilmesi halinde ilerleyen süreçte sorun yaşanabileceğini söyledi. Milli Emlak ile görüşmemiz gerektiğini belirtti"

Aybaba, Milli Emlak Genel Müdürü ile olan konuşmasını şu sözlerle anlatmıştı: "Müdür de Beşiktaş kongre üyesi. Çok sevindi. Çünkü 'İlk kez birileri çocuklar için bir şey istiyor. Herkes kendi menfaati için geliyor' dedi bize. Sonuç olarak bu aşamalara şahitlik ettim ve imza süreçlerinde zamanımın büyük bölümünü ayırarak elimden geleni yapmaya çalıştım"

Futbol Köyü inşa edilecek

Beşiktaş'ın Beykoz'da bulunan 21 dönümlük araziye bir Futbol Köyü inşa edeceği belirtiliyor. Futbol Köyü'nün içerisinde olması planlanan projeler ise şu şekilde:

 - 2 bin kişilik UEFA standartlarında futbol sahası
 - Sentetik antrenman sahası
 - Ajax ve Borussia Dortmund'un da kullandığı yeni teknoloji robotik antrenman alanı
 - Eğitim sahaları
 - Basın odası
 - Doping odası
 

Senin için hazırladığımız haberler