'Beşiktaş'ın dördüncü şampiyonluğuna engel olundu'

24.01.2021 - 16:42 | Son Güncellenme: 24.01.2021 - 16:48

Beşiktaş'ın 90'lı yıllardaki başarılarının altında imzası olan futbolculardan Mehmet Özdilek, 3 kez şampiyon olduktan sonra averajla Galatasaray'a kaybedilen 1992-92 kupası için açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

'Beşiktaş'ın dördüncü şampiyonluğuna engel olundu'

AJANSSPOR- HABER

Beşiktaş ve A milli takım formasıyla birçok başarıya imza atan Mehmet Özdilek, NTV'de yayınlanan Kırılma Anı programında konuştu. 90'ların başında kurulan Beşiktaş kadrosunun bir daha gelmeyeceğini belirten Mehmet Özdilek, 4. şampiyonluğu kaçırmalarının dönüm noktası olduğunu söyledi.

Özdilek şöyle konuştu: "O kaçan şampiyonluğun bizi ne kadar geri attığını futbolu bıraktıktan sonra gördük. 4 sene bizi çok farklı yerlere götürecekti. Buna engel olundu açıkçası. "

"Ankara'dan devamlı gol haberi geliyordu. Ne düşündünüz o anda?" sorusuna Özdilek şu yanıtı verdi: "Şampiyon averajla belli oluyordu. Biz 15. dakika 1-0 mağlupken Ankara'dan 3-0 galibiyet haberi geldi. Tribünler dolu 40 bin kişi. Takımını destekliyor. Kulağınız devamlı dışarıdan gelen seslerde. Siz mağlupsunuz ama güçlü olduğunuz için bunu çevireceğinizi biliyorsunuz. Ama İçerideki skordan çok deplasmanda rakibinizin alacağı skor önemli. 8 olunca rakip Galatasaray averajla şampiyon oldu. Taraftar bize şampiyon olmuş gibi müthiş bir sevgi gösterisinde bulundu. Ama şampiyonluğu tescillemek çok farklı bir duygu olacaktı. Biz onu yapamadık."

O günkü şartlarda 3 kez şampiyon olup, 4.kez kupayı kaçırdıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Özdilek, "Çok büyük sevgi seli vardı ama literatürdü 4 şampiyonluk demedi. 3'te bıraktı bizi. 4 olsaydı çok daha farklı bir yol haritası olacaktı diye düşünüyorum" dedi.

Özdilek, bunun ardından Beşiktaş'ta kulüp yapısıyla ilgili büyük bir değişim yaşandığını belirtti. 1992-93 sezonuyla ilgili hâlâ burukluk yaşadığını belirten Özdilek, "Saha içinde yapılabilecek her şeyi takım yaptı zaten. Namağlup şampiyonluklar yaşadı. 49 maç namağlup serisini sürdürdü" diye konuştu.

1992-1993 sezonunda ne olmuştu?

Galatasaray'ın averajla kazandığı 1992 - 1993 sezonunun son haftasına Galatasaray ve Beşiktaş 63 puanla girmişti. Galatasaaray'ın Ankaragücü deplasmanına giderken +45, Beşiktaş'ın ise kendi sahasında oynarken +43 averajı vardı.  Son 3 sezonun  şampiyonu Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 3-1 yendi.  Galatasaray ise başkentte Zalad'ın kaleyi koruduğu Ankaragücü'ne 35 dakikada 5 gol attı. Zalad devre arasında oyundan çıktı. Maç 8-0 bitti ve Cim Bom gol averajı ile Beşiktaş'ın önünde şampiyon oldu.

Senin için hazırladığımız haberler