Beşiktaş'ın genç yıldızı Alperen Şengün’den NBA kararı

24.03.2021 - 12:29 | Son Güncellenme: 24.03.2021 - 12:34

Basketbol haberleri… Beşiktaş Icrypex’te dikkatleri üzerine çeken Alperen Şengün, "Bazı kişiler benim için '1-2 yıl daha tecrübe kazansın' diyor, bazıları da 'bir an önce gitsin, orada gelişsin' diyor” ifadelerini kullanırken kendi düşüncesini açıkladı. İşte detaylar…

Beşiktaş'ın genç yıldızı Alperen Şengün’den NBA kararı

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Icrypex Erkek Basketbol Takımı'nda sergilediği performansla şimdiden geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Alperen Şengün, NBA'ye gidip gitmeyeceği konusunu sezon sonunda düşünmek istediğini söyledi. AA’ya konuşan genç oyuncu, "Bazı kişiler benim için '1-2 yıl daha tecrübe kazansın' diyor, bir kısım da 'bir an önce gitsin, orada gelişsin' diyor. Aslında ben de bir an önce oraya gidip, orada gelişmek istiyorum. Oradaki fırsatlar Türkiye'ye göre daha iyi. Çalışma düzeni, maç programı daha iyi. Erkenden gidip orada gelişmek istiyorum" dedi.

"Tek düşüncem Beşiktaş"

Şu an yalnızca Beşiktaş'ı düşündüğünü belirten 18 yaşındaki basketbolcu, "Şimdiden NBA'yi düşünmüyorum. Bu aklımı karıştırır, maçlarda olumsuz etkide bulunur. Sezon sonu bu konuya bakacağım. Ne olur bilmiyorum. Beşiktaş'ta da kalabilirim draftlara da katılabilirim. Sezon sonu karar vereceğim, şu an buraya odaklıyım" ifadelerini kullandı.

 

“Mehmet Okur'la yine çalışmak istiyorum"

Milli takımın eski oyuncusu NBA patentli Mehmet Okur'un FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İsveç ve Hırvatistan ile oynanan maçlarda kendilerine yardımcı olmasına değinen Alperen, şunları söyledi:

"Mehmet Okur ile çalışma fırsatı buldum, bu çok değerli. İki yıldır Mehmet ağabeyle konuşuyorum. Tanışmayı çok istiyordum. NBA'ye gitmeden, draftlara katılmadan önce onunla çalışmayı çok istiyordum. İstanbul'a gelmesi bana da sürpriz oldu. Konuştuk, çalıştık; özel antrenmanlar yaptık. Hala iletişim halindeyiz. Yaza girmeden yine çok çalışacağız. NBA'ye gitmeden önce Mehmet Okur'la yine çalışmak istiyorum. Çok büyük bir tecrübe, o tecrübeleri almak istiyorum."

 

Mehmet Okur'un milli takım için yaz aylarında yine geleceğini belirten Alperen, "Daha çok çalışacağız. Sezon erken biterse ve o da gelirse milli takımdan önce de olur. Onunla tekrar çalışmayı çok istiyorum" diye konuştu.

 

"Genç kadro olarak iyi tepki verdik"

Sezona kötü başladıktan sonra çıkışa geçen Beşiktaş’ın durumunu değerlendiren Alperen şunları söyledi: "Genç kadroyuz ve 6 yenilgiden sonra iyi tepki verdik. Sonra iyi bir ivme yakaladık. Şu an her şey istediğimiz gibi gidiyor. Hedefimiz ilk 4 içinde yer almak. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz.

"Beşiktaş takım oldu"

Bu büyük camiaya o yenilgilerin yakışmadığının farkındaydık. Bir tepki vermemiz gerekiyordu. Herkes elinden geleni yapıyordu. Herkes bir tık daha üstünü yaptı. Takım olduk. İlk altı maç tam takım değildik, olamamıştık. Antrenör değişikliğiyle antrenmanlar da değişti. Bizi olumlu etkiledi.

"Türkiye'de yapılmayan şeyi yaptık"

Buraya gelmeden önce 'Beşiktaş olacak' dediklerinde çok sevindim. Camianın büyüklüğünü herkes biliyor. Beşiktaş'a gelmek bizim için büyük fırsat oldu, herkesin eline geçmez. Biz bunu değerlendiriyoruz. Bizim için güzel gidiyor, burası güzel camia. Bu camiayı seviyoruz. Şu ana kadar Türkiye'de yapılmayan bir şeyi yaptık. Bu sezon gençlere söz verildi. Bunu değerlendirdik ve mutluyuz." 

Senin için hazırladığımız haberler