"Beşiktaş'ın kadrosu Şampiyonlar Ligi'ne yetmez"

18.07.2021 - 16:09 | Son Güncellenme: 18.07.2021 - 18:27

Teknik direktör Bayram Toysal, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u değerlendirdi. Transfer ve Avrupa maçları için ne dedi? İşte yanıtı.

"Beşiktaş'ın kadrosu Şampiyonlar Ligi'ne yetmez"

AJANSSPOR-HABER 

Teknik direktör Bayram Toysal, sporun gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 4 büyük kulüp içinde en sağlam hamleleri şu an için Trabzonspor'un yaptığını ifade eden Toysal, Hatayspor'un ligde gösterdiği çıkışı bu sezon Adana Demirspor'dan beklediğini dile getirdi. 

Radyospor'da Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Bayram Toysal'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Trabzonspor nokta atışı transferler yapıyor"

Transfer döneminde hangi takımın önceliklerini iyi belirlediği sorusuna yanıt veren Bayram Toysal, "Geçen sene büyük takımlar yarıştaydı. Son haftaya kadar şampiyonluk mücadelesi vardı. Şu ana kadar 4 büyük takımdan Trabzonspor dışında takımlar biraz ağırdan aldı. Trabzonspor, yaptığı takviyelerle sezona çok iyi başlamak istiyor. Transfer konusunda şu anda Trabzonspor önde. Beşiktaş iki kupa aldı ve hedefi yukarıda tutacak. Fenerbahçe'de teknik ekip değişti. Önümüzdeki yıl Fenerbahçe için çok önemli. Ama transferde bu takımların da bir politikası var ve o yüzden ağırdan alıyorlar" ifadelerini kullandı. 

"Adana Demirspor, Hatayspor'un yaptığı gibi çıkış yapar"

Süper Lig'de teknik direktör konusunda bir istikrar oluşmaya başladığını söyleyen Toysal, Adana Demirspor'un bu sezon lige ciddi renk katacağı görüşünde. Toysal, ligin yeni ekipleri için şöyle konuştu:

"Teknik direktör konusunda bir istikrar yakalıyoruz gibi. Ligi bilen teknik adamlar ligde olacak. Bu lige keyif katacaktır. Yeni çıkan takımlardan Adana Demirspor önemli transfer yaptı. Adana Demirspor kalıcı olmak zorunda. Arzulu bir başkanları var. Ciddi yatırımlar yapıyorlar. Önceki sene Hatayspor'un yaptığını bu sene Adana Demirspor yapacak gibi görünüyor. Altay ve Giresun'un da bir zamanı var. Kendilerine göre bir planları var. Bu sene farklı bir lig olacak gibi geliyor. Umuyorum yeni sezondan daha çok keyif alırız. Son 2 yıldır futboldan keyif alamıyoruz. Bu sene taraftarların da tribünde olması sebebiyle daha güzel görüntüler olacaktır."

"Beşiktaş'ın kadrosu Şampiyonlar Ligi için yeterli değil"

Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden kulüplerin tamamına başarı dileyen Toysal, Beşiktaş ve Galatasaray'ın üst düzey platformlarda oynamaya alışkın olduğunu söyledi. Toysal, Beşiktaş'ın şu andaki kadrosunun Devler Ligi'nde zorlanacağı fikrinde. 

Toysal yaptığı açıklamada, "Hem Beşiktaş hem de Galatasaray, Avrupa maçlarına alışkındır. Beşiktaş'ın Devler Ligi'ndeki akıbeti gruptaki rakiplerine göre şekillenecek. Kadro kalitesi ve derinliği önemli. İyi sonuçlar alacak bir kadro derinliği yok. Süper Lig'de iş yapar ama Şampiyonlar Ligi'nde zorlanabilirler. Galatasaray'ın rakibi PSV'nin de ayrılacak oyuncular sebebiyle güç kaybı yaşayabileceğini düşünüyorum. Her iki takımımıza da Avrupa'da başarılar diliyorum" dedi. 

"Kariyer planımda seçici davranıyorum"

Son olarak Hekimoğlu Trabzon takımında çalışan Bayram Toysal kariyer planı hakkında da konuştu. Toysal şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de ekonomik koşullar zorlaşıyor. Buna rağmen yöneticiler ekonomik sıkıntılara rağmen hedefte olmak gibi beklentileri var. Bu teknik adamları zor durumda bırakıyor. Gidiyorsunuz bir yerle anlaşıyorsunuz. Talepleriniz oluyor. Ama bu talepler yerine gelmiyor. Sonrasında hedeften uzaklaşınca da teknik adam değişikliği yapılıyor. Kurumsal, köklü, kendini iyi ifade edebilen kulüplerle çalışmak isterim. Kariyer planımda biraz seçici davranıyorum. Tabii ki görüştüğüm takımlar oluyor. Ben en doğru kararı vermek istiyorum. Ancak; çok da fazla kenarda kalmacağız. Hayırlısı olsun."

Senin için hazırladığımız haberler