Beşiktaş'ın müthiş transfer planı! Talisca...

29.03.2018 - 09:43 | Son Güncellenme: 29.03.2018 - 09:43

Beşiktaş'ın müthiş transfer planı! Talisca...

Özel protokol

Brezilyalı yıldızın satın alma opsiyon hakkına sahip olan ancak 21 milyon Euro gibi bir rakamı çıkaramayan Kartal, Çinli bir kulüp ile yapacağı özel protokolle işi bitirecek. 

Oyuncuyu 40 milyon Euro’ya satacak olan Siyah-Beyazlılar, buradan gelecek paranın 21 milyon Euro’luk kısmını Benfica’ya ödeyip 19 milyon Euro kâra geçmek istiyor! Peki bu nasıl olacak? İşte tüm detaylar:
Beşiktaş’ta Anderson Talisca’nın bonservisinin alınması için her geçen gün yeni bir formül ortaya çıkıyor. 

Mutlu son var

Gazete Habertürk'ten Kartal Yiğit'in haberine göre, Siyah-Beyazlılar’ın Brezilyalı yıldız için yeni planı biraz kafa karıştırıcı olsa da sonunda mutlu son var... 

İki sezondur Kartal’da kiralık olarak forma giyen Talisca’nın 21 milyon Euro olan opsiyon ücretini kullanmak isteyen ancak bu parayı bulmak için de kaynak arayan Siyah-Beyazlı yöneticiler, ilk olarak Benfica ile görüşüp opsiyonu kullanacaklarını belirtecek. 
Ancak şu anda 21 milyon Euro’yu ödeme durumu bulunmayan Beşiktaş ikili ilişkilerini kullanıp belki de eşine hiç rastlanmamış bir yol izleyecek. 

Dikkat çeken bir taktik

Talisca’nın menajerinden oyuncuyu Çin’e 40 milyon Euro’ya satma garantisi alan Beşiktaş, bir kulüple yapacağı özel protokolle Brezilyalı futbolcuyu verecek. 

Talisca’nın bonservisinde öncelik hakkı olan Kartal, bu parayı garantiledikten sonra 21 milyon Euro’yu Benfica’nın hesabına yatıracak. 
Daha sonrasında ise oyuncunun bonservisi Çinli kulübe aktarılacak. 

Protokol olmazsa veda edilecek

Çok ince hesaplar peşinde olan Beşiktaş, böylece 21 milyon Euro ödeyemediği Talisca transferinde sadece bonservisi satın alma önceliğine sahip olduğu hiçbir şey yapmadan kasasına 19 milyon Euro sokacak. 

Tabii bu Çinli kulüple yapılması düşünülen protokol gerçekleştiği anda olacak. 
Eğer Siyah-Beyazlılar, bu yöntemde başarılı olamazsa Talisca’nın bonservisini ödeyemeyeceği için transferden vazgeçecek. 

Talisca'nın Milli Takım üzüntüsü

Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesinde Brezilya’nın oynadığı 2 hazırlık maçına davet alan Anderson Talisca hayal kırıklığı yaşadı. 

Brezilya Milli Takımı’nın hocası Tite, yıldız futbolcuya Rusya ve Almanya ile oynanan maçlarda hiç süre vermedi.

Benfica'dan Talisca'nın bonservisini almak isteyen Beşiktaş, yıldız futbolcunun transferiyle ilgili yeni bir plan hazırladı! İşte Beşiktaş - Talisca transferindeki son gelişmeler...

Beşiktaş taraftarlarının takımdan ayrılıp ayrılmayacağını merak ettiği Talisca, geride bıraktığımız haftalarda geleceği hakkında açıklamalar yapmıştı.

Geleceği hakkında konuşmuştu

Siyah-beyazlı takımın yıldız ismi Talisca, geleceği hakkında sorulan sorulara, ”Burada mutluyum, ayrılmak istemedim. Böyle açıklamam da olmadı. Kulüpler arasında problemler yaşandı. Beni tehdit eden durum yaşandı ve imza atmasaydım, sadece Türkiye Ligi'nde oynayabilirdim. Kontrat imzalamak zorunda bırakıldım. Başkan Fikret Orman'ın da haberi var” yanıtını vermişti.

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Talisca’nın geleceğine dair konuştu. Orman, Talisca için atak yapabileceklerini ifade etti.

Orman'dan Talisca sözleri

Beşiktaş’ın 1 numarası, ” "Beşiktaş'ın gündemi Talisca falan değil. O Beşiktaş'ın iç gündemi. Bunlar kamuoyuyla paylaşmak zorunda olmadığımız şeyler. Paylaşacaklarımızı zaten açıklıyoruz. Beşiktaş'ın yoğunluğu şampiyonluk üzerinedir. Bizde transfer hiç durmuyor. Talisca'da atağımız olabilir. Lig bitmedi, bütün yaz transferler ne olacak konuşacağız. Beşiktaş taraftarını takımının arkasında olmaya yöneltelim” diye konuştu.

Monchi, Radyospor'da açıklamıştı

Anderson Talisca’nın adı Avrupa’nın dev kulüpleriyle anılıyor. Son olarak Radyospor’a konuşan Roma Kulübü’nün transferdeki yetkili ismi olan sportif direktör Monchi, futbolcuyu takip ettiğini açıklamıştı.

"Gelecek vadeden bir futbolcu"

Monchi, ” Biz oyuncuları izliyoruz ama Türkiye'den önemli isimleri izlediğimizi söyleyebilirim. Talisca bizim takip ettiğimiz bir oyuncu. İlginç ve gelecek vadeden bir futbolcu” dedi.

Adriano'dan Talisca'ya övgü

Beşiktaş forması giyen Adriano, takım arkadaşı Anderson Talisca'ya övgü geldi. Brezilya Milli Takımı formasını 18 kez giyen Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Adriano, ülke basınına Anderson Talisca hakkında flaş sözler söyledi.

"Rivaldo'ya benziyor"

Adriano,''Oyun karakteristiği Rivaldo'ya oldukça benziyor. Yaptıklarıyla da milli takımı hakediyor. Umuyorum şu anda bulunduğu avantajı iyi kullanabilir. Dünya Kupası'ndan önce seçilen son kadroda olmasını iyi değerlendirebilir'' yorumunu yaptı.

Tecrübeli futbolcu, Talisca aralarındaki diyaloğu ise “Ona şu an ki zamanın keyfini çıkarmasını söyledim çünkü futbol kariyerimiz sınırlı. Çok büyük yıldızlarla birlikte olacak. Topla birlikte inanılmaz işler yapan bir grupla birlikte kendisini daha iyi gösterme şansına sahip” sözleriyle anlattı.

Talisca'yı övenler arasında Doria da var

Öte yandan Süper Lig’de Evkur Yeni Malatyaspor forması giyen Doria da Talisca hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye'de oynayan en iyi Brezilyalı oyuncu"

Radyospor’a konuşan Doria, ” "Bana göre Türkiye'de oynanan en iyi Brezilyalı oyuncu Talisca. Zaten en iyi oyuncu olması ile birlikte Brezilya Milli Takım kadrosuna seçildi. Talisca'nın hem iyi bir karakter hem de üst düzey bir oyuncu olduğunu sanıyorum” demişti.

Giuliano'dan Talisca yorumu: Sıradışı

Fenerbahçe forması giyen ve gösterdiği başarılı performans adından söz ettiren Giuliano’dan da ezeli rakipleri Beşiktaş'ın futbolcusu Talisca için dikkat çeken bir açıklama gelmişti.

Sarı-lacivertli futbolcu, ”Türkiye’de yüksek seviyede olduklarını düşündüğüm bir kaç oyuncu var. Talisca çok sıradışı bir dönem geçiriyor ama Babel’i de çok beğeniyorum. Beşiktaş’ın oyuncusu ve bana göre eksiksiz bir futbolcu. Beşiktaş takımının maçlarında oyunun kaderini etkiliyor. Onu da Türkiye liginin en iyi futbolcuları arasına koyarım” demişti.

Heynckes: Talisca'yı isterim

Beşiktaş, hatırlanacağı gibi Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın  Bayern Münih ekibiyle karşı karşıya gelmiş ve Bavyera ekibine elenmekten kurtulamamıştı. 

Bayern Münih’in deneyimli teknik direktörü Jupp Heynckes’e basın mensupları dikkat çeken bir soru sordu. Bir basın mensubu Heynckes’e, ‘Beşiktaş’tan hangi oyuncuyu takımınızda görmek istersiniz?” sorunu yöneltti.

Alman ekibinin usta teknik direktörü Heynckes ise,  ”Beşiktaş önemli bir takım. Futbol bir takım oyunu. Ama Talisca tabii ki, yıldız bir oyuncu. Onu görmek isterim" cevabını verdi.

Talisca'nın kariyerinden satırlar

2013’te Bahia’da dikkat çeken Talisca, 2014-2015 sezonunda Benfica’ya adım attı. Benfica’da 2 sezon geçiren Talisca’nın yolu daha sonra Beşiktaş’a düştü.

Performansı dikkat çekici

Beşiktaş’taki 2.sezonunu geçiren Talisca, bu sezon Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere 38 maçta görev aldı.

Rakip ağları 16 kez sarsan Talisca, 4 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi. Bu sezon 31 maçta ilk 11’de oynayan 24 yaşındaki futbolcu, 2781 dakika sahada kaldı.

UEFA'nın da gözünden kaçmadı

Anderson Talisca'nın Beşiktaş'taki performansı, UEFA'nın da gözünden kaçmadı. UEFA; Beşiktaş'a 2016/17 sezonunun başında Benfica'dan kiralık olarak transfer edilen Brezilyalı yıldız Anderson Talisca'yla ilgili paylaşımda bulundu.

UEFA'dan yapılan paylaşımda, Anderson Talisca'nın Beşiktaş'ın başarılı performansına etki ettiği belirtildi ve yıldız futbolcunun siyah-beyazlı ekipte grafiğini gösteren bir görsele yerdi.

Senin için hazırladığımız haberler