Beşiktaş'ın olay transferi Jean Onana'ya Fransa'dan talip çıktı!

İsa Kethüda
02.01.2024 - 09:50 | Son Güncellenme: 02.01.2024 - 09:59

Transfer haberleri. Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği ve büyük eleştiriler aldığı Kamerunlu orta saha oyuncusu Jean Onana'ya talip çıktı.

Beşiktaş'ın olay transferi Jean Onana'ya Fransa'dan talip çıktı!

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın sezon başında Fransa Ligue 1 kulüplerinden 4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı ancak performansıyla hayal kırıklığı yaratan Jean Onana'yı kiralık göndermek için temaslarını sürdürüyor. 23 yaşındaki Kamerunlu orta saha oyuncusuyla iki takımın ilgilendiği iddia edildi. İşte detaylar.

Jean Onana göze giremedi

Sabah'ta yer alan habere göre; Kamerunlu orta saha oyuncusu, bu sezon Beşiktaş'ta teknik direktör olarak görev alan Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe'nin gözüne giremedi.

Beşiktaş maaş yükünden kurtulmak istiyor

23 yaşındaki futbolcu için ödenen parayı kurtarmak isteyen siyah beyazlılar, Onana'yı en azında kiralık gönderip oynamasını sağlamak istiyor ve bu şekilde performansının düzelmesini umuyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da hedef Danimarkalı orta saha!
Habere Git

Bordeaux ve Saint Etienne talip oldu

Fransa Ligue 2'de mücadele eden eski kulübü Bordeaux ve Saint Etienne'in Jean Onana ile ilgilendiği iddia edildi.

Yanlış Onana iddiası gündeme gelmişti

Bilindiği üzere Jean Onana ile ilgili daha önce flaş bir iddia ortaya atılmıştı. Beşiktaş'ta daha önce iki dönem başkan adayı olan Hürser Tekinoktay, Jean Onana için "yanlış Onana" iddiasında bulunmuştu.

İddialara o dönem cevap veren Beşiktaş Eski Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş için 'Yanlış Onana'yı aldılar' diyen kişi, Beşiktaş'a başkan adayı oldu. Bunu kinaye olarak yaptı. Eğer böyle yapmadıysa, aklından zoru vardır. Yoktu ortalıkta bu bey efendi, onunla da savaşmaya devam ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'dan sol bek hamlesi! Menajeri teklifi doğruladı
Habere Git

Hürser Tekinoktay, "Yahu senin geçmişine baktığın, herkesin takımda görmek istediği, Anderlecht ve Hoffenheim altyapısından yetişen ve Everton'a giden Amadou Onana... Aldığın ise, Kamerun Nkufo Futbol okulundan yetişen, Jean Onana. İkisinin de tek özelliği 2022 yılında Fransa Lille takımından lisans çıkmış olması. Ama senin aldığın Lille'de 1 maç oynamış; orijinali ise 32 maç oynayıp Everton'a gitmiş..." diyerek Beşiktaş'ın yanlış Onana'yı transfer ettiğini öne sürmüştü.

10 maç 1 asist

Öte yandan Beşiktaş ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027 yılına kadar devam eden önlibero oyuncusu, bu sezon forma giydiği 10 maçta 1 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler