Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım! Gruplara nasıl geldiler?

31.08.2018 - 15:56 | Son Güncellenme: 31.08.2018 - 16:04

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. Siyah-beyazlılar I Grubu'nda Genk, Sarpsborg ve Malmö ile eşleşti. Beşiktaş’ı zorlu rakipler bekliyor.

Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım! Gruplara nasıl geldiler?

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. Siyah-beyazlılar I Grubu'nda Genk, Sarpsborg ve Malmö ile eşleşti. Beşiktaş’ı zorlu rakipler bekliyor.

Beşiktaş’ın rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde grup kuraları çekildi. Bugün Monaco'da gerçekleşen kura çekiminin ardından Beşiktaş'ın rakipleri I Grubu’nda Belçika’dan Genk, Norveç’ten Sarpsborg ve İsveç’ten Malmö oldu.

İşte siyah-beyazlı takımın rakipleriyle ilgili öne çıkanlar:

Genk (BELÇİKA)

Belçika Ligi ekiplerinden Genk, Beşiktaş’ın I Grubu'ndaki ilk rakibi oldu. Siyah-beyazlıların en güçlü rakibi olarak değerlendirilen Genk de UEFA Avrupa Ligi’ne üç ön eleme mücadelesiyle geldi. Belçika temsilcisi, Lüksemburg takımı Fola Esch, Polonya’dan Lech Poznan ve Danimarka’dan Brondby’i eleyerek, gruplara kaldı.

Takımı Philippe Clement çalıştırıyor

Teknik Direktörlüğünü Philippe Clement’in üstlendiği Genk’in Belçika 1. Lig A’da ilk 5 hafta itibariyle yenilgisi bulunmazken, Belçikta temsilcisi 1 beraberlik ve 4 galibiyet ile lider konumda. Siyah-beyazlılarla tarihinde ilk kez karşılaşacak olan Genk, maçlarını Luminus Arena'da oynuyor.

Malmö (İSVEÇ)

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki bir diğer rakibi ise İsveç’ten Malmö oldu. Geçen sezonu liginde şampiyon olarak tamamlayan Malmö, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3 ön eleme oynadı. İlk iki turda Kosova’dan Drita’yı ve Romanya’dan Cluj’u geçti. İsveç ekibi 3. ön eleme turunda karşılaştığı Macaristan takımı Mol Vidi’ye elenerek UEFA Avrupa Ligi play-off turunun yolunu tuttu.

Malmö kimleri eledi?

Danimarka takımlarından Midtjylland’ı bu turda eleyen Malmö, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmaya hak kazanmış oldu. Teknik adamlığını Alman Uwe Rösler’in üstlendiği İsveç ekibi, Allsvenskan Ligi’nde 19. hafta itibariyle 4. sırada yer alıyor. Malmö’nün en pahalı futbolcusu olarak da 1 Milyon 500 bin Euroluk Marco Antonsson dikkat çekiyor.

Sarpsborg 08 (NORVEÇ)

Beşiktaş’ın son rakibi Norveç Ligi ekiplerinden Sarpsborg 08. İlk kez Avrupa sahnesine çıkan Norveç temsilcisi, geçen sezon ligi 3. sırada tamamlayarak 4 ön eleme maçı oynayarak UEFA Avrupa Ligi grup aşamalarına geldi.

Sarpsborg'un en pahalı oyuncusu Matti Neilson

Takım değeri toplam 8 milyon Euro olan Norveç ekibinin teknik patronu Geir Bakke. Sarpsborg’un en pahalı oyuncusu 1 Milyon 250 bin Euro ile Danimarkalı Matti Neilson olurken, Norveç temsilcisi mücadelelerini 4 bin 700 kişilik Sarpsborg Stadı’nda oynuyor.

Senin için hazırladığımız haberler