Beşiktaş'ın seçtiği üye Beşiktaş'a karşı oy verdi!

18.08.2020 - 14:37 | Son Güncellenme: 18.08.2020 - 14:45

Beşiktaş haberleri... Beşiktaş'ın eski başkan adayı Hürser Tekinoktay, Fulya davasında yaşananlarla ilgili konuştu. Peki Hürser Tekinoktay Fulya davası için ne dedi? İşte tüm detaylar...

Beşiktaş'ın seçtiği üye Beşiktaş'a karşı oy verdi!

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın eski başkan adayı Hürser Tekinoktay, yıllardır siyah beyazlı kulübün gündeminden düşmeyen Fulya davasına dair, çarpıcı bir idda ortaya attı.
Tekinoktay, kulübün zarara uğratıldığını söylediği Fulya inşaatı için kurulan tahkim heyetinde yer alan isimlerin, bizzat inşaatı yapan Aşçıoğlu ile işbirliği içinde olan kişiler olduğunu söyledi.

Tekinoktay, dün dijital ortamda bir basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş Postası'nın toplantıya dair verdiği habere göre Yıldırım Demirören'in başkanlığı döneminde Aşçıoğlu İnşaat'a kat paylaşımı esasına dayanılarak yaptırılan Fulya inşaatında kulübün zarara uğratıldığını savunarak konuyu yargıya taşıyan Tekinoktay, kulüple firma arasındaki uzlaşmazlık nedeniyle kurulan tahkime heyetine dair önemli açıklamalar yaptı.

'Beşiktaş'ın temsilcisi aleyhine oy verdi'

Tekinoktay, 2014’te Orman yönetiminin Fulya’daki uyuşmazlık için Aşçıoğlu ile bir tahkim heyeti kurduğunu belirterek, "Heyet başkanı Şakir Kaleli, heyet üyeleri İsmet Yılmaz  ve Kubilay Umul'dan oluştu. Yılmaz Beşiktaş'ın, Umul ise Aşçıoğlu'nun belirlediği üyeydi. Bizimki denilen temsilci ve müteahhitinki aleyhte oy kullanıyor. Yalnız heyet başkanı şerh koyuyor. Diyor ki 'Burada emsal artışları olmuştur ama tüm iskân edilen yerlerden müteahhit almıştır, iskânı olmayan yerler, yani alınıp satılamayan yerler Beşiktaş’a verilmiştir. Kulüp burada zarar görmüştür, iskân edilemeyen yerlerin yüzde 67 içinde sayılması doğru değildir..."  Ve karşı oy yazısı yazıyor. Ama bizim heyetin içine koyduğumuz hakem, bizim aleyhimize oy kullanıyor!" dedi.

'Çebi, Orman'dan hesabını sorsun'

Tekinoktay, heyetteki iki üye için araştırma yaptığını da vurguluyarak, şunları söyledi:
"Bahsettiğim iki üyeden biri Nurol Gayrimenkul yönetim kurulu üyesi, diğeri Nurol Gayrimenkul proje sorumlusu. Nurol Gayrimenkul, kim biliyor musunuz arkadaşlar? Aşçıoğlu’nun 2010 yılında Ali Sami Yen projesine ortak grup olarak girdiği partneri! Bir de aynı dönemde heyet başkanı Şakir Kaleli, 2014’te Nurol inşaat dergisinde genel yayın yönetmenliği yapmış. Üçünün de Nurol İnşaat ile direkt bağı var. Yani Aşçıoğlu’nun ortak ihaleye girdiği grupla. heyet sekreteri Sencer Seren'e bakıyorum: Avukatlık bürosu sahibi. O da Nurol İnşaat adına davalara girmiş. Bilirkişilere bakıyorum. Ali Osman Bey, 19 kez Nurol projelerinde bilirkişilik yapmış. Sekreter, iki üye ve başkanın Nurol İnşaat'la direkt ilgisi var. Yani Aşçıoğlu’nun partneri olan firmayla! Bu tahkimde bizi temsil eden kişi kim tarafından bulundu? Sayın Fikret Orman’ın buna cevap vermesi lazım. Ahmet Nur Çebi’nin bunun hesabını sorması lazım. Bizim temsilcimizin nasıl bizim aleyhimize oy kullandığının hesabını Çebi’nin Orman’dan sorması lazım"

'Başkan da 95 milyon dolar zarar var demişti'

Başkan Çebi'nin Fulya'da zarar olmadığını ve konunun kapandığı yönündeki açıklamasına da değinen Tekinoktay, "Sayın başkan Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamadaysa 'Fulya’da zarar yoktur, bizim için Fulya konusu kapanmıştır' diyor. Peki sayın başkan siz 2014 yılında '95 milyon dolar zarar var' dediğiniz durumla şimdiki durum arasında ne değişti? '95 milyon dolar zarar var' diyerek tespit yaptırdık da yüzde 67’yi müteahhitten aldık mı? Aldıysak bu paralar nerede? Fikret Orman döneminde bir anlaşma yapıldıysa, paralar kasaya girdiyse mesele yok! Girmediyse 95 milyon dolar para nerede sayın başkan?" diye sordu.

'Del Bosque ve Ferrari zararını alın'

Tekinoktay, Yargıtay'ın sonuçlandırdığı davanın kararında Fulya'da zarar olmadığına dair bir ifade olmadığını kaydederek, "Mahkemenin gerekçeli kararında 'Beşiktaş Fulya’da zarara uğratılmamıştır' diye yarım bir cümle var. Sayın başkan 'Del Bosque ve Ferrari zararlarından bahsedilse anlarım' dedi. Peki o zaman siz dernek başkanı olarak Futbol A.Ş. Başkanı Sayın Erdal Torunoğulları’na bunu söylediniz mi? Mahkemece kusurlu bulunan Del Bosque ve Ferrari tazminatlarının tahsilini sağladınız mı? Del Bosque 8, Ferrari 7 milyon... Toplamda 15 milyon Euro. Ne yaparsak yapalım vatandaşlardan topladığımız SMS'lerle bu parayı toplayamayız. Sizden şunu istiyoruz. Del Bosque ve Ferrari tazminatlarından doğan zararı önceki yönetimlere rücu edilmesini sağlayınız" dedi.

Demirören döneminde Fulya'daki araziye plazlara yapılması için Aşçıoğlu İnşaat ile anlaşma yapıldı. Buna göre Beşiktaş yüzde 67 pay sahibi oldu. Ancak konuyu yargıya taşıyan Hürser Tekinoktay, Aşçıoğlu'nun paylaşıma aykırı olarak 28 daire fazla aldığını ve kulübün böylece zarara uğratıldığını savundu.

'Trabzonspor tahsil etti'

Yargıtay'da da sonuçlanan davanın gerekçeli kararı ise ayrı bir tartışmaya neden oldu. Yönetim, Yargıtay kararında Fulya'da zarara atıf olmadığını savunurken, Tekinoktay ve çevresi, Yargıtay'ın sonuç itibarıyla Demirören'in ibra edilmemesi kararını onayladığını ve bunun da Fulya dahil, yönetimin verdiği kararların hükümsüz olduğunu savunuyor. Bu nedenle Çebi yönetiminden, Demirören aleyhine zarar ziyan tazmini davası açılmasını talep ediyor.

Tekinoktay, benzer ibrasızlığın sonucundan Trabzonspor'un eski başkalar Muharrem Usta ve Sadri Şener'den uğranılan zararın tahsil edildiğini belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler