Beşiktaş'ın transfer hedefi, "Kendime Neymar'ı örnek alıyorum" dedi!

02.03.2024 - 18:45 | Son Güncellenme: 02.03.2024 - 19:04

Hollanda Ligi ekiplerinden De Graafschap forması giyen 19 yaşındaki futbolcu Başar Önal, Beşiktaş'ın kendisini istediğini fakat transferin neden gerçekleşmediğini açıkladı.

Beşiktaş'ın transfer hedefi, "Kendime Neymar'ı örnek alıyorum" dedi!

AJANSSPOR HABER

Hollanda'da De Graafschap forması giyen Başar Önal, Hürriyet'e özel açıklamalarda bulundu. 19 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'ın kendisini çok istediğini fakat transferin neden gerçekleşmediğini de paylaştı. İşte detaylar...

"Gol atıp, asist yapıyorum"

Bu sezonki performansı hakkında açıklamalarda bulunan Başar Önal, "Bu sezon benim için işlerimin yolunda gittiğini düşünüyorum. Performansımdan memnunum. Genç bir futbolcuya göre oldukça fazla maç oynuyorum. Gol atıp, asist yapıyorum. Sürekli oyunun içinde yer alıyorum ve topla oynamayı seviyorum. Aslında daha yüksek gol ve asist sayılarına ulaşabilirdim ama tabii ki kısmet ve şans." ifadelerini kullandı.

"Neymar'ı örnek alıyorum"

İdolünün Brezilyalı Neymar olduğunu belirten Başar Önal, "Kendime Brezilyalı futbolcu Neymar’ı örnek alıyorum. Çünkü Neymar; topla buluştuğunda sakin kalabiliyor, rakibini çalımlarla geçebiliyor ve tüm sahaya hâkim olabiliyor. Hangi oyuncu sahada nerede ve boşta onu direkt görebiliyor. Neymar, ayrıca hızlı bir oyuncu. Maçlardan veya antrenmanlardan önce onu izlemek hoşuma gidiyor." dedi.

"Beşiktaş beni çok istedi"

Kış transfer döneminde Beşiktaş'ın kendisini transfer etmek istediğinden bahseden Başar Önal, "Beşiktaş, birkaç ay beni izledi ve benimle çok ilgilendiler. Devre arası transfer döneminin son gününde kulübüme beni istediklerini söylemişler. Kulübüme sadece bonservis ücretimi sordular. Beşiktaş, kulübüme herhangi bir ücret sunmadı. Sadece, ‘Biz seni çok istiyoruz’ dediler. Resmi bir teklif olmadığı için transfer gerçekleşmedi. Ayrıca Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve kulüp yetkilileri, menajerimle konuştu ve beni istediklerini söyledi. Menajerim, ‘Güzel bir transfer planı çerçevesinde gelirlerse neden olmasın?’ diye söyledi." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe ve Galatasaray'la da anıldım"

Önal sözlerine şöyle devam etti: "Beşiktaş’tan teklif geldiği için çok mutlu oldum, sevinçten ayaklarım yere değmiyordu. De Graafschap’ta yaza kadar performans olarak elimden gelen bütün mücadeleyi göstereceğim. Ondan sonra neler olacağına bakacağız. Fenerbahçe ve Galatasaray’la da ismim anıldı ama onlardan herhangi bir teklif gelmedi."

Başar Önal'ın istatistikleri

Hollanda 2.Ligi'nde De Graafschap forması giyen Başar Önal, bu sezon kulübüyle toplamda 27 maçta forma giydi. Forvet ve sol kanat pozisyonlarında oynayan Önal, takımıyla 7 gol ve 4 asistlik performans gösterdi.

Başar Önal'ın sözleşmesi

Başar Önal'ın De Graafschap ile olan sözleşmesi 2025 Haziran ayında sona erecek. 19 yaşındaki futbolcunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri ise 800 bin Euro. 

Senin için hazırladığımız haberler